Το πρώτο κρίσιμο παιχνίδι για τη προημιτελική φάση του FIBA Europe Cup διεξάγεται απόψε (5/3, 20:00), με την Φρίμπουργκ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ mateco στο Halle Sportif Saint-Leonard.
Ο Δικέφαλος προέρχεται από πολύτιμη νίκη στη GBL, καθώς το περασμένο Σάββατο (1/3) επικράτησε με 75-63 επί του Άρη κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
To σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι εξασφάλισε μία θέση στην τελική οκτάδα, αφού στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης τερμάτισε στην πρώτη θέση με ρεκόρ 4-2 και προκρίθηκε με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, κάτι που σημαίνει ότι η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη στο PAOK Sports Arena για την Τετάρτη 12 Μαρτίου.
«Πηγαίνουμε στην Ελβετία με μία πολύ ιδιαίτερη αύρα από τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος αλλά και μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη νέα μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, για να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση στους ‘’4’’ του θεσμού. Κάθε κατοχή είναι σημαντική, κάθε πόντος έχει μεγάλη σημασία, αφού η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα μέσα στο σπίτι μας, μπροστά στον κόσμο μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο άμεσος συνεργάτης του Καντσελιέρι, Παντελής Μπούτσκος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco.
Μία σημαντική απώλεια μετρούν οι «ασπρόμαυροι», καθώς νοκ άουτ έχει τεθεί ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Άρη κι έμεινε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ξεπεράσει τον μυϊκό τραυματισμό του.
Στον αντίποδα, για πρώτη φορά σε αποστολή συμπεριλήφθηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Τζέικομπ Γκράντισον, ο οποίος ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο του στον σημερινό αγώνα.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ mateco: Τζέικομπ Γκράντισον, Σέντρικ Χέντερσον, Ντεβόντε Άπσον, Τζέικομπ Φόρεστερ, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Νίκος Περσίδης, Θοδωρής Σκουλαριώτης, Βαγγέλης Γιαννάτος, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Φρανκ Μπάρτλεϊ, Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο, Σαβάρ Ρέινολντς, Ρόκι Κρούζερ
Όσον αφορά την Φρίμπουργκ, έδωσε δύο αναμετρήσεις στο ελβετικό πρωτάθλημα σε διάστημα πέντε ημερών, ισοπεδώνοντας την Lugano Tigers (109-71) και την Geneva Lions (95-58). Στην Ελβετία φαίνεται πως δεν υπάρχει αντίπαλος για την Φρίμπουργκ, καθώς με ρεκόρ 17-1 προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα.
Aξίζει να επισημανθεί πως στο πλευρό του Δικεφάλου θα βρίσκονται περίπου 500 φίλοι της ομάδας (!), οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην ελβετική πόλη για να στηρίξουν το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γιλμάζ (Τουρκία), Γιανκόφσκι (Πολωνία) και Ζούπανσιτς (Σλοβενία).
Για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του Δικεφάλου, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει προκύψει για τα προημιτελικά του FIBA Europe Cup.