Στα ΜΜΕ της Ρωσίας παραμένει ψηλά η είδηση πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι πιθανό να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Ροστόφ.
Έτσι, ο πρώην γενικός διευθυντής της Ροστόφ Γιούρι Μπέλους μίλησε στην ιστοσελίδα Legalbet λέγοντας για το θέμα:
«Είναι μία ενδιαφέρουσα πληροφορία αυτή . Όταν ήμουν γενικός διευθυντής στην Ροστόφ είχα συναντηθεί με τον Σαββίδη και του είχα ζητήσει να χρηματοδοτήσει τον σύλλογο γιατί υπήρχαν χρέη, όπως πάντα. Τότε δεν είχε έρθει σε συμφωνία με την τοπική ηγεσία, αλλά ήδη είχε περάσει από την προεδρία της ομάδας.
Αυτό το πρόσωπο δεν είναι ξένο για την Ροστόφ. Είναι ένα ιδιαίτερο πρόσωπο, αλλά το να γίνει ιδιωτικός ο σύλλογος θα είναι ευλογία. Είναι καλό νέο και είμαι πολύ θετικός στο να γίνει η Ροστόφ ιδιωτικός σύλλογος.
«Η αποχώρηση του Βαλερί Καρπίν συνδέεται με αυτό. Τα χρέη δεν έχουν αποπληρωθεί ακόμη, αλλά αυτή η ιστορία συμβαίνει χρόνια στην Ροστόφ. Όταν ο Σαββίδης γίνει ο ιδιοκτήτης δεν θα ανεχτεί κανέναν κοντά του, συμπεριλαμβανομένων και των ατζέντηδων που… ξεσκίζουν τους παίκτες».
Σχολιάζοντας τις ανησυχίες των οπαδών της Ροστόφ, τόνισε:
«Οι ανησυχίες των οπαδών; Τα περασμένα είναι περασμένα. Ο Σαββίδης έχει αποκτήσει εμπειρία με τα χρόνια, πιστεύω θα έχει και κυβερνητικές προτιμήσεις. Ο σύλλογος δεν είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που φέρνει χρήματα, αλλά ένα εισιτήριο για να ξοδεύεις. Αν οι οπαδοί χρηματοδοτούσαν τον σύλλογο με τα εισιτήρια που έκοβαν γεμίζοντας το γήπεδο, τότε θα είχαν το δικαίωμα να πούνε κάρι εναντίον του μελλοντικού ιδιοκτήτη…».