Συμβαίνει και στους κορυφαίους… Μετά από χρόνια κυριαρχίας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Ναντζίνγκ.
Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός ολυμπιονίκης έμεινε στην πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 8,14μ., που έκανε στην τέταρτή του προσπάθεια.
Ο αθλητής από τα Γρεβενά είχε πηδήξει 7,81μ. και 7,91μ. στα δύο πρώτα του άλματα πατώντας αρκετά μακριά από την βαλβίδα, ενώ στο τρίτο ήταν άκυρος. Έτσι βρέθηκε στην τέταρτη προσπάθειά του υποχρεωμένος να βγάλει μεγάλο άλμα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο του αγώνα.
Ο Τεντόγλου αντεπεξήλθε στην πίεση, καθώς πήδηξε 8,14μ. και εκτοξεύτηκε στην πέμπτη θέση, ενώ στο πέμπτο του άλμα δεν μπόρεσε για λίγο να βελτιώσει την επίδοσή του πηδώντας 8,09μ. Στο τελευταίο του άλμα ρίσκαρε για να βγάλει μια επίδοση για μετάλλιο, αλλά πάτησε 0,5 εκατοστά εντός βαλβίδας, με αποτέλεσμα να είναι άκυρος.