Σαν «βόμβα» έσκασε την 1η Απριλίου 2024 η είδηση πως ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ θα περάσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.
Παρά το γεγονός πως ο Αμερικανός γκαρντ προερχόταν από αγωνιστική απραξία, μία τέτοια είδηση προκάλεσε πανικό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του NBA θα φορούσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα.
Το θέμα της μεταγραφής του «KPJ» στον Δικέφαλο κυκλοφόρησε τα ξημερώματα στις Η.Π.Α., ενώ από πολύ νωρίς το πρωί εμφανίστηκε σε όλα τα μέσα αθλητικά και μη, ως μία από τις πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας. Φυσικά, υπήρξαν αρκετοί δύσπιστοι, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του θέματος κι επέμειναν πως πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο αστείο.
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε ανακοίνωση μέσω teaser βίντεο στα social media, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία και την προσμονή για την άφιξη ενός ταλαντούχου NBAer στη Θεσσαλονίκη.
It’s April fool’s day, but it’s true!
PAOK 🤝🏼 @Kevinporterjr pic.twitter.com/tzCcTDJvjn— PAOK BC (@PAOKbasketball) April 1, 2024
Μία ημέρα αργότερα (2/4), ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τον ΠΑΟΚ, μία είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου.
Ο Αμερικανός γκαρντ όχι μόνο ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έδωσε κι έξι μοναδικές «παραστάσεις», οι οποίες θα μείνουν αλησμόνητες σε όλους.
Αγωνίστηκε στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, καταγράφοντας 20.8 πόντους, 8.3 ριμπάουντ και 6.5 ασίστ, ενώ με τον Δικέφαλο αγωνίστηκε και στα Play off έχοντας 24.5 πόντους, 11 ριμπάουντ κι επτά ασίστ σε δύο αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Στην τελευταία χρονικά εμφάνισή του με τα «ασπρόμαυρα» αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο PAOK Sports Arena και πέτυχε triple double με 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Δικεφάλου.
Μετά το τέλος του αγώνα έκανε μία δήλωση, που συζητήθηκε έντονα, με τον Αμερικανό super star να δηλώνει ευγνώμων για την ευκαιρία που του έδωσε ο ΠΑΟΚ και παράλληλα να αναφέρει πως είναι η μοναδική ομάδα που θα ήθελε να αγωνιστεί στην Ευρώπη.
«Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να παίζει στην Ευρώπη σε κάποια ομάδα εκτός του ΠΑΟΚ. Το NBA είναι προτεραιότητα για εμένα. Εάν δεν υπάρχει επιλογή και πρέπει να παίξω σε κάποια ομάδα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του με υποδέχθηκαν με φανταστικό τρόπο, λειτούργησαν σαν οικογένεια για μένα. Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτή τη συμπεριφορά. Η επιλογή μου, αν δεν είναι το NBA, θα είναι ο ΠΑΟΚ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Κάπως έτσι ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ επέστρεψε εκεί που έπρεπε, δηλαδή στο NBA. Αγωνίστηκε στην αρχή της σεζόν 2024-2025 στους Κλίπερς, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2025 μετακόμισε στο Μιλγουόκι και από τότε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των Μπακς.