Διπλό – ανάσα για τον Αστέρα Aktor, στην έδρα του Ατρομήτου (0-1), χάρις στο τέρμα του Άλβαρες. Όλα ανοιχτά στις θέσεις 5-8, στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Μεγάλο διπλό για τον Αστέρα Aktor, στο Περιστέρι, απέναντι στον Ατρόμητο, για την δεύτερη στροφή των playoffs των θέσεων 5-8 της Stoiximan Super League. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με δυνατές μονομαχίες και σφιχτές άμυνες.
Στον βαθμολογικό πίνακα, ο Ατρόμητος βρίσκονταν πριν τον αγώνα στο -6 από τον πρωτοπόρο Άρη, έχοντας 21 βαθμούς, με τον Αστέρα Aktor να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 18 πόντους. Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν μετά το τελικό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, χωρίς πολλά πράγματα στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν όμως τις στιγμές τους για το γκολ. Στο 8ο λεπτό, μετά από απίστευτο λάθος από τον Τριανταφυλλόπουλο, ο Μπάκου βρήκε σε θέση τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, ωστόσο ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα.
Οι άμυνες έγιναν αλάνθαστες μέχρι και λίγο πριν την ανάπαυλα και ο ρυθμός έδειχνε να πέφτει. Στο 38′ το σκορ δεν άλλαξε, μετά από αδύναμο σουτ του Μούμο, όταν δεν ανησύχησε ο Χουτεσιώτης. Οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στο δεύτερο ημίχρονο, με το σκορ να μένει στο 0-0.
Όλα άλλαξαν στην επανάληψη, όταν από το πρώτο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες άρχισαν να παίρνουν ρίσκα. Στο 50ο λεπτό ο Μπαρτόλο δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουτεσιώτη, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Τζοβάρας τον ανέτρεψε, με τον Παπαδόπουλο να δείχνει την λευκή βούλα. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, και πέναλτι τελικά δεν υπήρξε.
Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ λίγο αργότερα. Στο 61′ η άμυνα του Ατρομήτου δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο Άλβαρες το εκμεταλλεύτηκε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη με δυνατό σουτ. O Aτρόμητος ανέβασε την απόδοση του μετά το γκολ και έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 79ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μίχρολ, ο Καλοσκάμης πήρε την καρφωτή κεφαλιά, όμως η μπάλα θα καταλήξει στο κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Το σκορ έμεινε ως το φινάλε υπέρ του Αστέρα, ο οποίος πήρε σημαντικό τρίποντο νίκης και πλησίασε στην πεντάδα, φτάνοντας τους 21 βαθμούς, στο -6 πίσω από τον Άρη. Την επόμενη αγωνιστική οι Περιστεριώτες αγωνίζονται εκτός έδρας απέναντι στον Άρη, στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ ο Αστέρας υποδέχεται τον ΟΦΗ.
Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Καστάνιο, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Mούμο, Χατζηγιοβάνης, Έντερ, Μπαρτόλο, Γκιοακίνι.
Ατρόμητος (Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Τσιγγάρας, Ουεντραόγκο, Καραμάνης, Μπάκου, Γιουμπιτάνα, Τζοβάρας.
Διαιτητής
Παπαδόπουλος
Παπαπέτρου (VAR)
Βοηθοί
Κολλιάκος
Σάββας
Ζαμπαλάς (AVAR)
Τεταρτος
Περράκης