Η αποθεραπεία του υπαρχηγού του Τριφυλλιού συνεχίζεται, με τις νεότερες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επιστροφή του στις προπονήσεις λίγο μετά το Πάσχα. Λογικά δεν θα είναι διαθέσιμος στην Τούμπα, θα γίνει η προσπάθεια, χωρίς να ληφθεί κανένα ρίσκο, να βρίσκεται στην αποστολή στο ματς με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και ο Ρουί Βιτόρια επέστρεψαν στις προπονήσεις την Τρίτη (15/4). Σε ένα διάστημα που υπάρχει διακοπή δύο εβδομάδων, λόγω των εορτών του Πάσχα, και θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να πάρουν σημαντικές ανάσες ενόψει των τελευταίων τριών αγώνων για τα Play Off της Stoiximan Super League.
Με ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν οι Τάσος Μπακασέτας, Γιάννης Κώτσιρας και Μπαρτ Σένκεφελντ. Αναλυτικά, η επίσημη ενημέρωση των Πράσινων για την προπόνηση της Τρίτης: “Μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι Πράσινοι προπονήθηκαν την Τρίτη το πρωί στο «Γ. Καλαφάτης». Όσοι αγωνίστηκαν βασικοί στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, συμμετείχαν στο πρώτο κομμάτι της προπόνησης.
Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με rondo και ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκλήρωσαν με παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο. Ατομικό έκαναν οι Μπακασέτας, Κώτσιρας και θεραπεία ο Σένκεφελντ”. Για τον υπαρχηγό του Παναθηναϊκού, η απουσία του, μετά τη θλάση δευτέρου βαθμού που υπέστη στον ορθό μηριαίο, έχει επιμηκυνθεί πολύ χρονικά. Στο διάστημα της αποθεραπείας του προσπάθησε μία φορά να βγάλει κομμάτι της προπόνησης, την Πέμπτη (27/3), δίχως, όμως, να κριθεί έτοιμος ώστε να μπει σε κανονική ροή εκγύμνασης στη συνέχεια.
Ο Τάσος Μπακασέτας χτύπησε στο Ελσίνκι, στο πρώτο ματς Play Off του Conference League με τη Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ. Μαζί με το ματς (ήττα 2-1 στις 13/2), ο Παναθηναϊκός έχασε τον πολύπειρο χαφ του και τον Πάλμερ-Μπράουν, πάλι με θλάση. Με τον Αμερικανό στόπερ να έχει αποθεραπευτεί, να ακολουθεί κανονικά τις κινήσεις της ομάδας μπαίνοντας στις αποστολές, δίχως, όμως, έκτοτε να έχει πάρει ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό συμμετοχής.
Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, ο Μπακασέτας αντικαταστάθηκε, αναγκαστικά, στο 22’ από τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Η αρχική ιατρική εκτίμηση, απουσίας δύο – τριών εβδομάδων από τις προπονήσεις, πήγε περίπατο… Ήδη είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων δύο μήνες, με το διάστημα αυτό να επιμηκύνεται.
Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός δεν έπαιξε στα δέκα τελευταία ματς των «πρασίνων» και όλα δείχνουν ότι θα είναι εκτός και σε αυτό της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ (Κυριακή 27/4, 20:00), για την 4η αγωνιστική των Play Off.
Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης μετά το Πάσχα και θα είναι 100% έτοιμος για τον αγώνα με την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια (Κυριακή 4/5, 20:00).