Η Σπεράντζα Ποπέσκου, είναι προπονήτρια της γυναικείας ομάδας της Ραπίντ Βουκουρεστίου.
Η προπονήτρια από τη Ρουμανία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα για να παρακολουθήσει την προετοιμασία του Δικεφάλου, στο πλαίσιο της τελικής φάσης των μαθημάτων της για την απόκτηση του διπλώματος UEFA Pro.
Σύμφωνα με ρουμανικά δημοσιεύματα η Ποπέσκου, ήρθε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Τσίπριαν Νίτσα, ο οποίος είναι αναλυτής της εθνικής ανδρών της Ρουμανίας και συνεργάτης του Μιρτσέα Λουτσέσκου, αλλά και τον Νίκου Ρόσκα, πρώην τεχνικός της U19 της Ρουμανίας.
Όλοι τους βρίσκονται επίσης στο τελικό στάδιο για την απόκτηση του κορυφαίου προπονητικού διπλώματος.
Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:
«Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν αποτελεί πρότυπο μόνο για το ανδρικό ποδόσφαιρο. Η επιρροή του φτάνει και στο γυναικείο, όπως αποδεικνύει η περίπτωση της Σπεράντζα Ποπέσκου.
Η προπονήτρια της Ραπίντ ολοκληρώνει την πορεία της προς την άδεια UEFA Pro και είχε την ευκαιρία να μάθει από έναν κορυφαίο τεχνικό όπως ο Λουτσέσκου.
Η Ποπέσκου έχει βγει με την Ραπίντ δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ στον τελευταίο αγώνα κόντρα στη Στεάουα επικράτησε με το απίστευτο 15-0! Το όνειρό της είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία.
Η προπονήτρια από τη Ρουμανία και οι δύο συνάδελφοί της παρακολούθησαν τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ενώ πήγαν και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όπου η ομάδα του Λουτσέσκου πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 2-1».