Μια γεμάτη και απαιτητική σεζόν με 52 επίσημους αγώνες και συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις, ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου τερμάτισε στην τρίτη θέση της Super League, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League της επόμενης περιόδου.
Στο Κύπελλο Ελλάδας, η πορεία του Δικεφάλου ήταν σύντομη, καθώς αποκλείστηκε από την ΑΕΚ στη φάση των προημιτελικών.
Στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τα προκριματικά του UEFA Champions League και συνέχισε στους ομίλους του Europa League. Αν και δεν κατάφερε να διακριθεί ιδιαίτερα, προκρίθηκε στη φάση των ενδιάμεσων νοκ άουτ αγώνων, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Στεάουα.
Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν έντονα στη διάρκεια της σεζόν ήταν η σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας, με τον Λουτσέσκου να δοκιμάζει όλους τους διαθέσιμους στόπερ σε διάφορους συνδυασμούς.
Ο Τόμας Κεντζιόρα ήταν ο βασικός πυλώνας της αμυντικής γραμμής, καθώς κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές (42 σε 52 παιχνίδια). Δίπλα του ο Γιάννης Μιχαηλίδης αγωνίστηκε σε 28 ματς, αποδεικνύοντας ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Ομάρ Κόλεϊ είχε 13 συμμετοχές, ενώ ο Ντέγιαν Λόβρεν μέτρησε μόλις 9. Ο Ματέους Βιετέσκα, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, αγωνίστηκε σε 10 αγώνες.
Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή σεζόν συμμετείχαν και στόπερ που πλέον δεν ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια και ο Γουίλιαμ Τροστ Έκονγκ σε 2. Από μία συμμετοχή κατέγραψαν οι Ιβάν Νάσμπεργκ και ο 20χρονος Δημήτρης Κωττάς, με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στο Αιγάλεω, όπου πέρασε ως αλλαγή και πλαισίωσε τον Λόβρεν.
Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αμυντικοί συνδυασμοί που χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί. Συνολικά καταγράφηκαν 10 διαφορετικά δίδυμα στόπερ στην αρχική ενδεκάδα. Το δίδυμο Κεντζιόρα–Μιχαηλίδης ήταν το πιο συχνό (22 φορές) και αποτέλεσε την κύρια επιλογή στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, αλλά και στα τελευταία ματς της χρονιάς, δείχνοντας την προτίμησή του ο Λουτσέσκου.
Στην αρχή της χρονιάς, αρκετές ευκαιρίες δόθηκαν στον Κουλιεράκη, ο οποίος αγωνίστηκε δίπλα τόσο στον Κεντζιόρα όσο και στον Έκονγκ. Δεύτερο σε συχνότητα δίδυμο ήταν οι Κεντζιόρα–Βιετέσκα, που ξεκίνησαν μαζί σε έξι αγώνες. Η παρουσία του Πολωνού στόπερ, κυρίως στο δεύτερο μισό της σεζόν, αναδεικνύει τη διαρκή αναζήτηση σταθερότητας στο κέντρο της άμυνας, χωρίς πάντως οι περισσότερες λύσεις να προσφέρουν απόλυτη σιγουριά.
Όλα τα αμυντικά δίδυμα και η συχνότητα συμμετοχής τους στα 52 επίσημα ματς της σεζόν:
- Κεντζιόρα-Μιχαηλίδης: 22
- Κεντζιόρα-Βιετέσκα: 6
- Κεντζιόρα-Κόλεϊ: 5
- Μιχαηλίδης-Βιετέσκα: 4
- Λόβρεν-Κόλεϊ: 4
- Κεντζιόρα-Λόβρεν: 4
- Κεντζιόρα-Κουλιεράκης: 3
- Εκόνγκ-Κουλιεράκης: 2
- Μιχαηλίδης-Λόβρεν: 1
- Κεντζιόρα-Νάσμπεργκ: 1