O Σέρχιο Πένια μίλησε στα ΜΜΕ του Περού, εκεί όπου και βρίσκεται μάλιστα το διάστημα των διακοπών του.
Ο μέσος του Δικεφάλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γεγονός πως δεν έχει πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε έως τώρα.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για δύο ακόμη χρόνια. Αν μπορώ να μείνω στην Ευρώπη, θα το κάνω για όλη την καριέρα μου. Αγαπώ την Αλιάνζα Λίμα και αν μου προκύψει η ευκαιρία, θα ήθελα να είμαι εκεί, στην Ευρώπη.
Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Περού για να αγωνιστεί στην Ουνιβερσιτάριο, τον «αιώνιο» αντίπαλο της Αλιάνζα, ο Πένια απάντησε:
«Αν και όταν θελήσω να επιστρέψω στην Αλιάνζα δεν με θέλουν εκεί, θα εξετάσω προτάσεις και από την Σπόρτινγκ Κριστάλ ή την Ουνιβερσιτάριο. Δεν θα είχα πρόβλημα, παρότι υποστηρίζω την Αλιάνζα.»
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό που φορά στη φανέλα του στον ΠΑΟΚ ανέφερε:
«Δεν θέλω να ξέρω τίποτα για το νούμερο 4, γιατί αυτό φοράω στον ΠΑΟΚ και δεν παίζω καθόλου!», απάντησε γελώντας.