Το μέλλον του Αλί Σαμάτα απασχολεί έντονα τους συμπατριώτες του, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Το συμβόλαιο του Τανζανού επιθετικού ολοκληρώνεται και τυπικά σε λίγες ημέρες και παραμένει ερωτηματικό για το πού θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόταν στις πρώτες επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου στην αρχική της αγωνιστικής περιόδου, ειδικότερα μετά την άφιξη των Φέντορ Τσάλοφ και Ταρίκ Τισουντάλι, εντούτοις κατάφερε να βρει τα πατήματά του και να σημειώσει σημαντικά τέρματα.
Ολοκλήρωσε την σεζόν πετυχαίνοντας με πέντε γκολ και τρεις ασίστ σε 20 αναμετρήσεις, αγωνιζόμενος μόλις 935 λεπτά. Αναμφίβολα, η θητεία του στον ΠΑΟΚ δεν ήταν η ιδανική, καθώς δεν προσέφερε αυτά που επιθυμούσε ο ΠΑΟΚ, όταν τον ενέταξε στο ρόστερ του το καλοκαίρι του 2023. Το συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται κι έτσι αναμένεται να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τανζανία ασχολούνται έντονα με το μέλλον του 32χρονου στράικερ και φιλοξενούν καθημερινά ρεπορτάζ, αναφορικά με τα σχέδια του Αλί Σαμάτα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η σελίδα «SportsArenaTz» που απαριθμεί περισσότερους από 420 χιλιάδες ακολούθους στην πλατφόρμα X, αναφέρει ενδιαφέρον της αγγλικής Σαουθάμπτον, ενώ μεταξύ άλλων τονίζεται πως ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του.
«Το συμβόλαιο του επιθετικού του ΠΑΟΚ, Αλί Σαματά, λήγει στο τέλος αυτού του μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την ανανέωση της παραμονής του στην ομάδα. Εκτός από τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται να τον κρατήσει λόγω των πρόσφατων εμφανίσεών του, η Σαουθάμπτον έχει δείξει ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του», αναφέρει χαρακτηριστικά το τανζανικό δημοσίευμα.
MKATABA wa mshambuliaji wa PAOK, Mbwana Samatta unatamatika mwishoni mwa mwezi huu na inaelezwa timu hiyo tayari imeanza mazungumzo ya kumuongezea kuendelea kusalia kikosini hapo.
.
Nyota huyo wa zamani wa Aston Villa kwa sasa yuko nchini kwa mapumziko baada ya Ligi ya Ugiriki… pic.twitter.com/4OymQ1jtKd— SportsArenaTz (@SportsarenatzTz) May 26, 2025