Η πρόσφατη επίσκεψη του Σέρχιο Πένια σε αγωνιστική υποχρέωση της πρώην ομάδας του, Αλιάνζα Λίμα, τροφοδότησε ΜΜΕ της πατρίδας του που έσπευσαν σε δημοσιεύματά τους να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επιστροφή του στην πατρίδα του. Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη «σύνδεση» του ονόματός του με τη Βάσκο Ντα Γκάμα της Βραζιλίας, με τον Τύπο της Λατινικής Αμερικής να επισημαίνει ότι στον ΠΑΟΚ δεν έχει αποκτήσει τον χρόνο συμμετοχής που ανέμενε.
Αναλυτικότερα όσα υπογραμμίζονται στον Τύπο της πατρίδας του Σέρχιο Πένια:
«Ο πρώην παίκτης της Μάλμε, Σέρχιο Πένια, ο οποίος αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην ομάδα του ΠΑΟΚ, είχε στο παρελθόν συνδεθεί με επιστροφή στην ομάδα του, την Αλιάνζα Λίμα. Τώρα τα πράγματα έχουν ξαναπάρει τον ρυθμό τους.
Η Diario Deportivo El Diez γράφει ότι ο μέσος ήταν εκεί και παρακολούθησε τον αγώνα της Αλιάνζα με σκορ 0-0 εναντίον της Sport Huancayo την Κυριακή το βράδυ, κάτι που έχει οδηγήσει σε εικασίες για πιθανή επιστροφή του που βρίσκεται στα… σκαριά. Η επίσκεψη έγινε μετά την αναβίωση του ενδιαφέροντος του συλλόγου για τον Πένια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Libero. Εν τω μεταξύ, κυκλοφορούν φήμες για βραζιλιάνικο ενδιαφέρον για τον 29χρονο. Η Bolavip, επικαλούμενη βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ισχυρίστηκε ότι η Βάσκο Ντα Γκάμα βρίσκεται σε συνομιλίες με τον μέσο. Έχει επίσης αναφερθεί ότι η Σπόρτινγκ Κριστάλ είχε επαφές με τον Πένια.
Ο Πένια έφυγε από τη Μάλμε τον περασμένο χειμώνα και υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2027. Στην Ελλάδα, έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και τον Απρίλιο η Aftonbladet έγραψε ότι θα μπορούσε να φύγει ήδη από το καλοκαιρινό παράθυρο και ότι ήταν θετικός στην επιστροφή του στην Μάλμε».