Ο Γιάννης Γκιτέρσος ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες στη Γερμανία, προκειμένου να συμμετάσχει σε δοκιμαστικά με την ομάδα της Γκρόιτερ Φιρτ.
Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ Β είχε την ευκαιρία να προπονηθεί με τη γερμανική ομάδα και να δείξει τις ικανότητές του στο πλαίσιο της αξιολόγησής του από το τεχνικό επιτελείο. Φυσικά, εξασφάλισε σχετική άδεια από τον Δικέφαλο για να μεταβεί στη γερμανική πόλη.
Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη πρόταση της Γκρόιτερ Φιρτ προς τον ΠΑΟΚ για την απόκτησή του. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής παραμένει κανονικά στο δυναμικό του Δικεφάλου, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα.
Ο Γκιτέρσος είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και θεωρείται ένα από τα πιο ελπιδοφόρα προϊόντα των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στη Super League 2.
O 20χρονος επιθετικός κατέγραψε 14 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ Β, πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε 905 αγωνιστικά λεπτά. Έχει ενεργό συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι το καλοκαίρι του 2026.