Θετικό πρόσημο, πέρα από το θέαμα που προσέφερε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είχαν οι φιλικές νίκες της Εθνικής Ελλάδας στο Ηράκλειο.
Η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 4-1 της Σλοβακίας στις 7 Ιουνίου και τρεις μέρες αργότερα, είχε κερδίσει με 4-0 τη Βουλγαρία στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Κάπως έτσι συγκέντρωσε οκτώ βαθμούς, με την οποία κέρδισε μία θέση στο Fifa Ranking, με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στην 39η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που αποτελεί την υψηλότερη «βάση» της Εθνικής την τελευταία διετία που πέρυσι τον Ιούλιο ήταν στην 54η θέση.
Την πρώτη δεκάδα αποτελούν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανίας, η Γαλλία, η Αγγλία, η Βραζιλία, η Πορτογαλία ανέβηκε στην 6η θέση μετά την κατάκτηση του Nations League, ρίχνοντας μία θέση τους Ολλανδούς, το Βέλγιο παραμένει όγδοο, η Γερμανία ανέβηκε στην 9η θέση και η Κροατία βρέθηξε κανά στη δεκάδα, ρίχνοντας εκτός την Ιταλία που υποχώρησε δύο θέσεις.