O τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης φιλοξενήθηκε στα ΜΜΕ της Δανίας, αναφορικά με την πώληση του Ντομινίκ Κοτάρσκι στην Κοπεγχάγη.
Θυμίζουμε πως ο Κροάτης ποδοσφαιριστής πωλήθηκε στην Κοπεγχάγη έναντι 5 εκατομμυρίων συν 1.5 ως μπόνους και 15% μεταπώληση.
Ο Χρήστος Καρυπίδης λοιπόν, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είπε σ ΜΜΕ της Δανίας:
«Πάντα ελπίζεις για περισσότερα σε μια μεταγραφή. Είμαι χαρούμενος που τον πουλήσαμε στην Κοπεγχάγη, μια πολύ σοβαρή και αξιοσέβαστη ομάδα. Επιπλέον, αξίζει να θυμόμαστε ότι με αυτή τη συμφωνία η Κοπεγχάγη δεν απέχει πολύ από το ρεκόρ μεταγραφών της ομάδας και, απ’ όσο γνωρίζω, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία της. Επομένως, είναι μια τεράστια συμφωνία και για την Κοπεγχάγη».
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις και το ποσοστό μεταπώλησης 15% που κράτησε ο ΠΑΟΚ, τόνισε: «Αυτό το ποσοστό μας εξασφαλίζει κομμάτι της πίτας σε μια μελλοντική μεταγραφή, εφόσον ο παίκτης αποδώσει όπως μπορεί».
Για την πορεία του Κοτάρσκι στον ΠΑΟΚ και την εξέλιξή του κατά την τριετία στην Τούμπα, ανέφερε:
«Ήταν βασικός παίκτης για εμάς τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως όλοι, είχε τα πάνω και τα κάτω του, αλλά συνολικά βελτιώθηκε και αποτέλεσε ηγέτη της ομάδας μας. Το προφίλ του ταίριαζε απόλυτα στο στυλ παιχνιδιού μας. Θέλουμε να χτίζουμε το παιχνίδι από πίσω προς τα εμπρός και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι έναν τερματοφύλακα που να τα πηγαίνει καλά με τα πόδια του. Η σεζόν 2023/24 ήταν φανταστική τόσο για αυτόν όσο και για τον σύλλογο, με κορύφωση την κατάκτηση του πρωταθλήματος».
Για το αν θεωρεί ο Κοτάρσκι τον καλύτερο τερματοφύλακα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, σχολίασε:
«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχαμε ποτέ – αυτό θα ήταν άδικο για τους προηγούμενους. Είναι όμως σίγουρα ένας από τους καλύτερους. Ο Ντόμινικ πέτυχε πολλά στον ΠΑΟΚ και το όνομά του έχει γραφτεί στην ιστορία του συλλόγου. Θα έχουμε πάντα καλές αναμνήσεις από εκείνον και του ευχόμαστε τα καλύτερα στην Κοπεγχάγη».