Στο επίκεντρο της ιταλικής Παλακανέστρο Βαρέζε βρίσκεται ο Ντεβόντε Άπσον. Ο πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ mateco έχει στα χέρια του πρόταση από την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη κι αναμένεται άμεσα να δώσει την οριστική του απάντηση.
Ιταλικό δημοσίευμα «συνδέει» τον Δικέφαλο με τον Άπσον, υπογραμμίζοντας πως η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα του έχει κάνει μεγάλη πρόταση ανανέωσης.
«Ο Ντεβόντε Άπσον είναι ο μεγάλος στόχος της Βαρέζε. Ο πρώην σέντερ της Trieste έχει πρόταση από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στους τελικούς του FIBA Europe Cup. Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην Ευρώπη, αλλά χωρίς τον κόουτς Καντσελιέρι. Η Βαρέζε, από την άλλη πλευρά, προσφέρει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής 25 λεπτών. Η ελληνική προσφορά είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, αλλά η Βαρέζε του προσφέρει βασικό ρόλο στο ρόστερ. Ο Άπσον θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση εντός 24 ωρών», γράφει χαρακτηριστικά το ιταλικό δημοσίευμα.
Πράγματι, ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται να κρατήσει στο ρόστερ του τον Ντεβόντε Άπσον. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις, αν και τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη, αφού όλοι περιμένουν την τελική απόφαση του Αμερικανού σέντερ.
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει ήδη στην ενίσχυση της θέσης «5», έχοντας ανακοινώσει τους Μάρβιν Τζόουνς και Διαμαντή Σλαφτσάκη, ενώ αναζητά έναν ακόμη ψηλό ξένο.
Ο Ντεβόντε Άπσον κατέγραψε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε 7.3 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ σε 22 ματς πρωταθλήματος, ενώ στο FIBA Europe Cup σημείωσε 8.6 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ σε 18 αναμετρήσεις.