Η FORZA έκανε έρευνα αγοράς και το πόρισμα που προκύπτει είναι ότι το εισιτήριο διαρκείας του ΠΑΟΚ, όχι μόνο συμφέρει, αλλά είναι το φθηνότερο ανάμεσα στους Big-4
Τα εισιτήρια διαρκείας είναι μία πράξη αφοσίωσης. Μία πράξη αγνής αγάπης. Κι αυτό όσοι ανανεώνουν αυτό το μαγικό καρτελάκι, συνήθως δεν έχουν ιδέα τι μέλλει γενέσθαι.
Δεσμεύουν τα χρήματα τους συνήθως δίχως να ξέρουν το μπάτζετ για την επόμενη χρονιά, τις μεταγραφές, το ρόστερ τους στόχους.
Το κάνουν γιατί θέλουν να βρίσκονται εκεί σε κάθε αγώνα της καψούρας τους. Για το άσπρο, το μαύρο και το έμβλημα στο στήθος.
Στις τρεις πρώτες μέρες διάθεσης, ο κόσμος έδειξε βροντερό παρών, αφού η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 5.000 με σταθερά αυξητική ροή.
Υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν το διαρκείας ως επένδυση. Κι αν το δει κάποιος ψυχρά, το διαρκείας του ΠΑΟΚ είναι μία συμφέρουσα αγορά, αν κάποιος πηγαίνει σε πάνω από τα μισά παιχνίδια στην Τούμπα.
Το διαρκείας του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, κυπέλλου και όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με άλλα λόγια μιλάμε για 13+3 παιχνίδια πρωταθλήματος, 4-5 παιχνίδια κυπέλλου (αν ο ΠΑΟΚ πάει ως τα ημιτελικά) και τουλάχιστον 6 ευρωπαϊκά αν ο Δικέφαλος μπει στην League phase του Europa League.
Με άλλα λόγια μιλάμε για ένα διαρκείας με το οποίο μπορεί κάποιος να δει από 26 έως ακόμα και 30 παιχνίδια, πάντα σε περίπτωση που δεν προκύψουν τιμωρίες κεκλεισμένων (όπως για παράδειγμα στην πρεμιέρα της Super League με την ΑΕΛ).
Ο ΠΑΟΚ κράτησε σταθερές τις τιμές και κάπως έτσι προκύπτει ότι αν κάποιος ανανεώσει το εισιτήριο του στην 4 ή 4Α (170 ευρώ) μπορεί να δει τα παιχνίδια με μέσο όρο κόστους περίπου 6 ευρώ ανά παιχνίδι (!), το οποίο γίνεται χοντρικά περίπου 15 ευρώ ανά παιχνίδι για τις 5-6 (400 ευρώ), περίπου 21 ευρώ για τις θύρες (2-3) και αυξάνεται για την θύρα 1 και τα VIP.
Παρότι η Τούμπα είναι ένα γερασμένο γήπεδο, χωρίς πολλές σύγχρονες ανέσεις, το «πακέτο» διαρκείας που προσφέρει ο ΠΑΟΚ είναι (και) φέτος από τα πιο φθηνά της αγοράς σε ότι αφορά τον εγχώριο ανταγωνισμό.
ΑΕΚ:ΆΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗ!
Το φθηνότερο διαρκείας της ΑΕΚ τιμολογείται στα 300 και 400 ευρώ, όμως υπάρχουν δύο μεγάλοι… αστερίσκοι. Θα πρέπει ταυτόχρονα να προμηθευτείς την κάρτα φίλου ΑΕΚ που κοστίζει 50 ευρώ (τα έσοδά της πηγαίνουν για την ενίσχυση του ερασιτέχνη), ενώ το διαρκείας αφορά μόνο τα παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά όχι τα ευρωπαϊκά!
Επομένως, μιλάμε για ένα πακέτο 20-21 παιχνιδιών, κάτι που σημαίνει ότι το ελάχιστο κόστος για να δεις μόνο τους εγχώριους τους αγώνες της ΑΕΚ στην νεόκτιστη και πολυτελή «OPAP Arena» ξεκινά από τα 17,5 ευρώ ανά παιχνίδι και αυξάνεται ανάλογα με την θύρα, ενώ αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει και τα ευρωπαϊκά (υπάρχει προτεραιότητα στους κατόχους διαρκείας), τότε το κόστος ανεβαίνει κατά πολύ και καθιστά το διαρκείας της Ένωσης το πιο ακριβό στην Ελλάδα.
«ΠΡΑΣΙΝΑ» ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ!
Ο Παναθηναϊκός έχει μία ιδιαιτερότητα. Το φετινό του διαρκείας θα εξαργυρωθεί σε δύο γήπεδο, αφού το τριφύλλι επιστρέφει για τις εγχώριες διοργανώσεις στην «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», ωστόσο θα δώσει τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο «ΟΑΚΑ»!
Αυτό σημαίνει ότι οι πράσινοι επιστρέφουν σε ένα παλιό και χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις γήπεδο, χωρίς ωστόσο το διαρκείας να θεωρείται… φθηνό, αφού η πράσινη ΠΑΕ δεν έκανε κάποιες εκπτώσεις μετά την επιστροφή στην Λεωφόρο.
Απαραίτητη προϋπόθεση κι εδώ για να μπορέσεις να αποκτήσεις ένα εισιτήριο διαρκείας για το τριφύλλι είναι η ετήσια συνδρομή 50 ευρώ στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ενώ οι πιο φθηνές τιμές για τα πέταλα και τις πλαϊνές θύρες είναι στα 330 και τα 370 ευρώ.
Με τους πράσινους στον 2ο προκριματικό του Champions League είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι πράσινοι θα βρεθούν σε League phase κάποιας διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι το ελάχιστο κόστος ανά παιχνίδι για να παρακολουθείς παιχνίδια του Παναθηναϊκού με το πιο φθηνό διαρκείας ανέρχεται σε κάτι περισσότερο από τα 12 ευρώ.
CHAMPIONS LEAGUE ΜΕ… 12 ΕΥΡΩ!
Την σεζόν που μας πέρασε ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ σε ότι αφορά τα sold-out στο «Καραϊσκάκης» και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην καλή ομάδα που έχτισε, η οποία κατάφερε να πάρει το νταμπλ, αλλά ούτε στην χρονιά εορτασμού 100 ετών από την ίδρυσή του.
Οφείλεται κυρίως στην μεγάλη προσοχή που έχει δείξει στον τομέα του ticketing, με σημαντικές προσφορές σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν εισιτήριο διαρκείας, φιλικές τιμές, αλλά και μοντέρνες / γρήγορες διαδικασίες στην διάθεση των εισιτηρίων που κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην αγορά.
Οι ερυθρόλευκοι χώρισαν την περίοδο διάθεσης των διαρκείας για την σεζόν 2025-26 σε τέσσερις περιόδους και οι πρώτες ανανεώσεις ήρθαν από την άνοιξη, πολύ πριν κριθεί αν οι Πειραιώτες κουνήσουν ξανά σεντόνι.
Κι εδώ υποχρεωτική προϋπόθεση για διαρκείας είναι η απόκτηση κάρτας μέλους του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κόστους 50 ευρώ, αν κάποιος ανανέωσε την άνοιξη το διαρκείας για τις θύρες 3,4,5,6,7 το έκανε με 250 ευρώ (οι τιμές ανεβαίνουν για διαφορετικές περιόδους ανανέωσης και άλλες θύρες), κάτι που σημαίνει ότι κάποιος με μίνιμουμ κόστος 12 ευρώ ανά παιχνίδι θα μπορεί να δει φέτος Champions League.