Ο Γιώργος Γιακουμάκης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ και στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, τόνισε ότι το μυαλό του είναι μόνο στις υποχρεώσεις του με τον Δικέφαλο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:
«Ανυπομονούσα… Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Γύρισα με μεγάλη χαρά στην Ελλάδα, να επανέλθω να μπω ξανά στα δρώμενα. Θέλω 1-2 ακόμα παιχνίδια για να βρω το ρυθμό μου, πως παίζουν οι συμπαίκτες μου.
Όταν μια μεγάλη ομάδα σου κάνει πρόταση, δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο όπου κι αν βρίσκεσαι. Τα έβαλα κάτω, το συζήτησα με την οικογένεια μου και ήταν η πιο σωστή απόφαση που μπορούσα να πάρω αυτήν την στιγμή.
Για το πρώτο του διάστημα στον ΠΑΟΚ: «Είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που περίμενα. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση. Το κλίμα είναι εκπληκτικό πράγμα που είναι δύσκολο να το βρεις με τόσες διαφορετικές εθνικότητες. Όσο η ομάδα παίρνει νίκες εντός και εκτός συνόρων, θα δένεται ακόμα περισσότερο και μπορεί, να κάνει γραία πράγματα».
Για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα: «Μην κάνουμε εικασίες. Τον ξεκάθαρο λόγο που δε βρίσκομαι στην Εθνική δεν τον έχω βρει ούτε εγώ. Δε μου έχει ειπωθεί ποτέ και προφανέστατα θα μου ήταν σεβαστός. Δεν έχω δεχτεί κάποιο τηλέφωνο, απλά δεν ξανακλήθηκα στην Εθνική. Είναι πάντα τιμή να είσαι στην Εθνική, αλλά αυτήν τη στιγμή δε βρίσκεται στο μυαλό μου. Το μυαλό μου είναι να εγκατασταθώ εδώ. Ένας από τους λόγους, ήταν και ένα οικείο περιβάλλον. Παιδιά που γνώριζα και γνώριζα την ποιότητά του χαρακτήρα του. Το χρειαζόμουν γιατί η εμπειρία στο Μεξικό ήταν δύσκολη. Αυτό που έψαχνα αυτό βρήκα».
Για το θέμα που έχει ο ΠΑΟΚ στα γκολ από τους φορ του: «Το γνωρίζω… Αυτό κάνω τόσα χρόνια. Δε νομίζω θα μου ζητηθεί κάτι που δεν είναι δουλειά μου. Λογικό όταν μία ομάδα πληρώνει ένα σέντερ φορ, ο κύριος στόχος είναι να βάζει τη μπάλα μέσα. Αυτό έκανα και από τότε που έφυγα από την Ελλάδα. Το μόνο που θέλω να είμαι υγιής».
Για αυτά που του είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είναι κάποιες κουβέντες που έχει μάθει στα ελληνικά και δεν είναι για να τα πούμε εδώ. Ήταν πολύ ευθύς. Μου είπε ότι με θέλει, ότι θα δουλεύουμε πολύ για να έχουμε όμορφες στιγμές. Αυτό που χρειαζόμουν ήραν ένας προπονητής να πιστέψει σε μένα, με ποιοτικούς παίκτες γύρω μου και ο ΠΑΟΚ τα έχει και τα δύο».