Ολοκληρώθηκε το Σάββατο μια χρονιά που αφήνει μάλλον πικρή γεύση, άρχισε αμέσως η επόμενη με το θέμα του Άγγελου Αναστασιάδη. Για τον τελευταίο, έχουμε μέρες να τα πούμε. Προς το παρόν, ας διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις με τα βραβεία Όσκαρ ΠΑΟΚ 2013-2014 στη δεύτερη σχετική απονομή μετά την περσινή που θα βρείτε ΕΔΩ.
And the Oscar goes to…
Καλύτερη ταινία: “Αποκάλυψη τώρα”
Το πιο αξιομνημόνευτο παιχνίδι της φετινής σεζόν δεν ήταν άλλο από τον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Εικόνες… αποκαλύψεως από 30.000 ΠΑΟΚτσήδες στην κερκίδα, πολεμικό κλίμα αλλά και μια αντρίκεια εμφάνιση μέσα στο γήπεδο που δεν άφηνε κανένα περιθώριο στον… εχθρό. Ο Δικέφαλος επικράτησε σε όλους του τομείς τον Ολυμπιακό, πήρε την πρόκριση στον τελικό που τόσο ήθελε, αλλά δυστυχώς έμεινε εκεί…
Α’ Ανδρικός ρόλος: Λούκας Πέρεθ
Μπορεί στο φινάλε της χρονιάς να ήταν απογοητευτικός τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου αλλά τα στατιστικά του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Με εννιά γκολ και άλλες τόσες ασίστ ήταν το βαρόμετρο στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Αν ήταν λίγο πιο σταθερός ο Στοχ, και δεν έβγαζε μάτια μόνο στην αρχή και στο τέλος, ίσως του έκλεβε το βραβείο…
Β’ Ανδρικός ρόλος: Άλβες Λίνο και Ζβόνιμιρ Βούκιτς
Την περσινή σεζόν ο Λίνο πήρε άξια το βραβείο, φέτος είναι… αναγκασμένος να το μοιραστεί με έναν ακόμα πολύπειρο του ρόστερ, τον Βούκιτς. Οι δυο τους, όποτε χρησιμοποιούνταν, κυρίως ερχόμενοι από τον πάγκο, έβαζαν τις πολύ ποιοτικές τους πινελιές, ξελάσπωναν την ομάδα, και έκαναν το κοινό να τους αποθεώνει. Ιδανικό και χαρακτηριστικό φινάλε ήταν το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, όπου ο ένας δημιούργησε και ο άλλος σκόραρε αφήνοντας την “σφραγίδα” τους στο 1-0 που “γλύκανε” κάπως τη σεζόν.
Α’ και Β’ Γυναικείος ρόλος: Μαρία Γκοντσάρεβα
Back to back για την Τσαρίνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για τα δύο βραβεία. Έπαιξε και αυτή τη σεζόν χωρίς ανταγωνισμό από άλλες γυναίκες, αν και φέτος ήταν αρκετά πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το όνομα της ακούστηκε πολύ λίγο, αρκέστηκε στην “αθόρυβη” εργασία ενώ, πέρα από τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συμπλήρωσε το χρόνο της με μερικά ταξίδια ανά την υφήλιο…
Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο: “Να η ευκαιρία!”
Το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ είχε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μετά από εκείνα τα παιχνίδια με τη Μακάμπι, να βρεθεί σε ομίλους του Champions League. Για να έρθει αυτή, έπρεπε να γραφτεί ένα καλοστημένο σενάριο. Ο Δικέφαλος αποκλείεται από τη Μέταλιστ, αυτή τιμωρείται και αποβάλλεται από την UEFA για στημένα παιχνίδια, παίρνει τη θέση της στα πλέι-οφ του θεσμού, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία μέτρια Σάλκε, παίρνει το 1-1 στη Γερμανία αλλά… μέχρι εκεί. Το σενάριο ήταν καλογραμμένο αλλά δεν είχε… happy end.
Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο: “Η τρέλα του Βασιλιά Γεωργίου του Τρίτου”
‘Η μάλλον του Γεωργίου του… δεύτερου. Όπου Γιώργος, βάλτε Γιώργος Γεωργιάδης ο οποίος όπως και πέρσι, έτσι φέτος ανέλαβε για δεύτερη φορά την ομάδα μετά την απομάκρυνση του τεχνικού που ξεκίνησε τη σεζόν (πέρσι του Δώνη, φέτος του Στέφενς). Πέρσι, έστω και με χιτσκοκικό φινάλε, έσωσε την παρτίδα και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League. Φέτος, τον “στοιχειώνει” η τραγική βραδιά του τελικού κυπέλλου ενώ στα πλέι-οφ δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα (έστω και με -3 βαθμούς λόγω τιμωρίας).
Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία: “Holland the movie”
Οι Κάτω Χώρες δεν έβγαλαν τον ΠΑΟΚ ασπροσπρόσωπο φέτος. Εν αρχή ήταν ο Χουμπ Στέφενς που ήρθε ως προπονητικός μεσίας το καλοκαίρι αλλά τελικά ποτέ δεν ταίριαξε στη φιλοσοφία και την ιδιοσυγκρασία του Δικεφάλου. Ίσως ποτέ δε δέχτηκε ο ένας τον άλλον. Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Μαζί με τον Στέφενς, προσθέστε τους απογοητευτικούς Χούσεν και Μαντούρο που ήρθαν κι αυτοί με τυμπανοκορουσίες αλλά και τον Μάαρτενς που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πως είναι δυνατόν να είναι τόσο κακός. Οι Κάτω Χώρες αποδείχθηκαν… Κάτω Παρτάλι!
Καλύτερη φωτογραφία & καλύτερα οπτικά εφέ: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Οι δυο καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς προέρχονται και από την καλύτερη ταινία της χρονιάς, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η πρώτη (και δεκάδες άλλες φυσικά) προέρχεται από την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τους οπαδούς του Δικεφάλου πριν την έναρξη του αγώνα. Η δεύτερη έχει να κάνει με τους γαύρους στον πάγκο του Ολυμπιακού. Επική καζούρα που σε κάποιους δεν άρεσε αλλά η Ακαδημία Κινηματογράφου το εκτίμησε δεόντως και έδωσε το χρυσό αγαλματίδιο…
Καλύτερα κοστούμια: Ιβάν Σαββίδης
Μακράν του δεύτερου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρέδωσε… μαθήματα στυλ φέτος. Ειδικά στον ημιτελικό της Τούμπας με τον Ολυμπιακό αλλά κυρίως στον τελικό του ΟΑΚΑ με τη φόρμα του ΠΑΟΚ και το σκαρπίνι. Μοναδικός στο είδος του. Τα σχόλια περιττεύουν…
Καλύτερο μακιγιάζ: Σωτήρης Νίνης
Πώς είναι δυνατόν, ο παίκτης που θαυμάζαμε όλοι στον Παναθηναϊκό πριν λίγο καιρό, μόλις στα 24 του χρόνια να θυμίζει παλαίμαχο ποδοσφαιριστή; Τόσο καλό το… μακιγιάζ, που τον έχει κάνει αγνώριστο. Πέρασε και δεν ακούμπησε φέτος ως δανεικός από την Πάρμα, δεν κατάφερε ούτε καν να μπει στην 30αδα της Εθνικής για το Μουντιάλ και το μέλλον του δεν μπορεί το φανταστεί ούτε ο ίδιος. Ντεμακιγιάζ και γρήγορα!
Καλύτερο ντοκιμαντέρ: Η κερκίδα στο ΟΑΚΑ
Δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τα βίντεο με την κερκίδα των 25.000 ΠΑΟΚτσήδων στον τελικό του ΟΑΚΑ. Εκεί που παρέδωσαν μαθήματα κερκίδας και τους παραδέχθηκαν νικητές και ηττημένοι. Ιδού δυο βίντεο από τα χιλιάδες…
Καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: “The Katsour Show!”
Αποτελεί το πρώτο σε εμφανίσεις βίντεο που έχει ανεβάσει το PAOK TV στο κανάλι του, με πάνω από 250.000 “χτυπήματα”. Ο Κώστας Κατσουράνης παραδίδει μαθήματα τρέλας στην προετοιμασίας της ομάδας. Τότε όλα φαινόντουσαν ρόδινα…
Καλύτερη ταινία μικρού μήκους: Το σεντόνι στην Τούμπα
Το είδαν και το χάρηκαν ελάχιστοι λόγω τιμωρίας. Δεν κράτησε πολύ. Το σεντόνι τεντώθηκε στην Τούμπα, ο ύμνος του Champions League ακούστηκε αλλά μόνο για μια φορά. Δεν είχε συνέχεια…
Καλύτερο τραγούδι: “I love to hate you”
Προφανώς αφιερωμένο στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Αρρωστημένη κατάσταση…
http://www.youtube.com/watch?v=QES-eQ4lR5U
Επικοινωνία ή… ενστάσεις στο…
Facebook: Thodoros Hastas
Twitter: ThodorosHas