Την ώρα που από την Αγγλία μέχρι την Τουρκία και την Αμερική γίνεται λόγος για την διαφθορά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που το διοικούν δείχνουν να κλείνουν τα αυτιά τους και να συνεχίζουν το βρώμικο έργο τους.
“Σε χώρες που το ποδόσφαιρο μοιάζει με θρησκεία το όμορφο αυτό παιχνίδι έχει γίνει ένα ισχυρό όργανο πολλαπλών χρήσεων για κάποιους έτσι ώστε να επηρεάσουν την πολιτική, είτε μέσω αθλητικών εκδηλώσεων ή χρησιμοποιώντας του φιλάθλους ως εκλογική βάση, το ποδόσφαιρο πλέον έχει γίνει ένα μέγεθος, το οποίο μπορεί να εδραιώσει κάποιους στην πολιτική εξουσία”, αναφέρει η αμερικάνικη ιστοσελίδα huffingtonpost που είναι η μεγαλύτερη σε θέματα πολιτικής.
Και όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέρεται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και παρομοιάζει τον Μαρινάκη με τον Μπερλουσκόνι:
“Ο Μπερλουσκόνι κυριάρχησε στο πολιτικό πεδίο της Ιταλίας για σχεδόν δύο δεκαετίες. Δύναμη του η αυτοκρατορία που έχτισε στα ΜΜΕ της χώρας και η ισχυρή βάση των οπαδών της Μίλαν.
Παρά τα πολλαπλά σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά και η συμπερίληψη του στην υπόθεση calciopoli, γλίτωνε με μαλακές τιμωρίες.
Το 2010 αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αλλά η κληρονομιά του… ζει σε άλλη χώρα της Ευρώπης!
Ακριβώς όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Έλληνας Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος του ΟΣΦΠ και εφοπλιστής ήταν μπλεγμένος σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ποδοσφαίρου της “Γηραιάς Ηπέιρου”.
Το 2011 διέρρευσε μια σειρα από τηλεφωνικές διαλέξεις που απέδειξαν ότι η διαφθορά στην Ελλάδα έχει φτάσει και στο ποδόσφαιρο.
Στο γνωστό σκάνδαλο Koriopolis εμπλέκονται πάνω από 80 άτομα μέσα σε αυτούς και ο Μαρινάκης, οι οποίο ασχολούνται με το στήσιμο αγώνων, εκβιασμούς, εκφοβισμούς και δωροδοκία.
Και όμως παρά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο εκλέχθηκε ως δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, ενώ με το ίδιο “εισιτήριο” εξελέγη και ο δήμαρχος της πόλης (σ.σ. ο Μώραλης).
Με τον ίδιο τρόπο που το “Ποδόσφαιρο για όλους” επηρεάζει την πολιτική κατάσταση στην Αργεντινή ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα και την είσοδο στο Champions League, τα οποία για τον κόσμο φαίνονται να σημαίνουν πιο πολλά από ότι το σκάνδαλο koriopolis.
Το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί που συνδέονται με τον αθλητισμό κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους για πολιτικό κέρδος και έτσι διαιωνίζουν τον κύκλο της διαφθοράς.
Ένας ποδοσφαιριστής ίσως να μην γίνει πρωθυπουργός μια χώρας, αλλά οι ιδιοκτήτες των συλλόγων μπορούν και έχουν την δυνατότητα να βάλουν ένα πρωθυπουργικό γκολ στην εκλογές”, συμπληρώνει η ιστοσελίδα από τις ΗΠΑ.