Όταν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ στα μέσα της δεκαετίας του 1984 ήταν από τα ανερχόμενα «ταλέντα» της περιφέρειας και στην …περιφέρεια του «Δικεφάλου» έγινε «ζευγάρι» με τον Νίκο Σταυρόπουλο. Η έλευση του Τζον Κόρφα και αργότερα του Μπάνε Πρέλιεβιτς πήρε χρόνο και «χώρο» από τον Πλάτωνα Χοτοκουρίδη που βρέθηκε στον Απόλλωνα όπου αγωνίστηκε επτά χρόνια. Ως προπονητής πλέον παρακολουθεί από μακριά τις ομάδες που αγωνίστηκε και τονίζει στα ΣΠΟΡ: «Είναι εντυπωσιακό ότι και ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλων έχουν φτιάξει πολύ καλά σύνολα με πολύ λίγα χρήματα και χαμηλά μπάτζετ, μόνο 300-350.000 ο ΠΑΟΚ και λιγότερα ο Απόλλωνας. Το κακό για τον ΠΑΟΚ όμως είναι ότι μπορεί να στοχεύει μόνο προς την 3η ή την 4η θέση της κατάταξης διότι από κει και πάνω οι δύο θέσεις είναι καπαρωμένες από τους δύο «μεγάλους» της Αθήνας και είναι πολύ δύσκολο να τις πλησιάσει. Νομίζω μάλιστα ότι για να αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να έχει ακόμη πιο ποιοτικούς ξένους. Είναι καλοί αυτοί που έχει, έχει εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες, αλλά χρειάζεται καλύτερους Αμερικανούς αν θέλει να ενισχυθεί περισσότερο. Όσο για την αυριανή αναμέτρηση του «Δικεφάλου» με τον Απόλλωνα, συνέχισε:
«Ο ΠΑΟΚ είναι αναμφίβολα το φαβορί! Παίζει στην έδρα του, η πορεία του στο πρωτάθλημα δείχνει τι έχει και τι μπορεί να πετύχει, έχει έναν εξαιρετικό προπονητή όπως είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος. Βέβαια και ο Απόλλων έχει πολύ καλό προπονητή, καθώς ο Νίκος Βετούλας νομίζω ότι θα αφήσει εποχή σαν κόουτς στο ελληνικό μπάσκετ. Αλλά ο ΠΑΟΚ έχει και πολλά όπλα για να επιβληθεί του αντιπάλου του στο «παλατάκι». Είναι εξαιρετικός στο σετ παιχνίδι, σε πέντε εναντίον πέντε δηλαδή, αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα κριθεί στο πόσο εύκολα θα πιέσει ο ΠΑΟΚ τους αντιπάλους του, για να πάρει περισσότερες κατοχές και να πάει σε εύκολα καλάθια. Γιατί το σετ παιχνίδι θέλει και καλό σουτ στο τέλος. Κι αν δεν το έχεις ή αν δεν είσαι εύστοχος σε κάποιες βραδιές, θα κινδυνεύσεις. Άρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να πιέσει και να τρέξει για να βρει και την άμυνα των αντιπάλων του ανοργάνωτη. Μόνο που και ο Απόλλωνας δεν θα αφήσει τόσο εύκολα την αναμέτρηση… Πιστεύω ότι θα παλέψει, αν και έκανε σερί ήττες πρόσφατα. Στηρίζεται στους ξένους του που είναι σχετικά καλοί, αλλά αν δεν βρεθούν σε καλή μέρα, δεν βοηθάνε. Είναι δίκωπο μαχαίρι λοιπόν να στηρίζεται μόνο σε ξένους».
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΛΟΣ 5ΠΛΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ
Τα χρόνια που πέρασαν πολλά… Συμπληρώθηκαν 26 κιόλας από τότε που ο Πλάτων Χοτοκουρίδης υποχρεώθηκε σε μετακόμιση στην Πάτρα και στον Απόλλωνα μετά από μία τετραετία του στον ΠΑΟΚ. «Η διοίκηση του Ν. Βεζυρτζή ήθελε πολύ τον Μπιλ Μέλις και για να τον παραχωρήσουν οι Πατρινοί ζήτησαν τον ουρανό με τα άστρα» θυμάται ο Κατερινιώτης βετεράνος γκαρντ που συνέχισε με τα «μελανόλευκα» των Αχαιών μαζί με τους Τζάκη, Ζαχ. Κατσούλη, Καλόγηρο και τον συγχωρεμένο Πέτγουεϊ. Και καταλήγει ο Πλ. Χοτοκουρίδης: «Ήταν άσχημο για μένα, γιατί μόλις άρχισα να καθιερώνομαι στον ΠΑΟΚ αναγκάστηκα να φύγω…».
“ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ ΜΟΥ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ”
Δεν ξεχωρίζει τους παίκτες του ΠΑΟΚ για την αξία τους, μιλάει για όλους με πολύ καλά λόγια ο Πλάτωνας Χοτοκουρίδης, στέκεται όμως ιδιαίτερα σε έναν για ευνόητους λόγους: «Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είναι πολύ καλός παίκτης και η απουσία του για κάποια κρίσιμα παιχνίδια απέβη καθοριστική. Είναι πολύ φιλότιμος, πολύ εργατικός και σπουδαίος χαρακτήρας. Μην ξεχνάτε είναι και πατριωτάκι μου, Κατερινιώτης»! Ο 51χρονος πλέον βετεράνος γκαρντ όμως θυμίζει κάτι ακόμη: Ο ΠΑΟΚ ήταν και άτυχος φέτος με τον σοβαρό τραυματισμό του Χαραλαμπίδη που του λείπει εμφανέστατα τώρα διότι όταν αγωνιζόταν η ομάδα είχε βρει ρυθμό μαζί του…».
Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣ…
«Σάρωνε» τα ριμπάουντ όσο έπαιζε στον Απόλλωνα ο Ελληνο-αμερικανός ομογενής Μπιλ Μέλις. Διαγωνιζόταν τους τότε κορυφαίους σέντερ και ριμπάουντερς αν και μόλις 2.00μ. ύψους. Και ο ΠΑΟΚ έδωσε «γη και ύδωρ» να τον αποκτήσει (και τον Χοτοκουρίδη μέσα στα ανταλλάγματα), αλλά ο Μέλις «πνίγηκε στα ρηχά νερά». Μετριότατος την πρώτη σαιζόν (1988-89), ακόμη χειρότερος την δεύτερη (1989-90) κι έφυγε κακήν κακώς για να παίξει τρεις σαιζόν στη Δάφνη (!), μία στον Πειραϊκό (Α2) και μία στον Μίλωνα (Α2) πριν επιστρέψει να ζήσει στις ΗΠΑ.
πηγή: Σπορ του Βορρά