inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Άλλα σπορΒόλεϊ

O Καλμαζίδης απαντά για όλα!

Η μεγάλη συνέντευξη του Έλληνα προπονητή στη FORZA

08.03.2017 17:41
Share
SHARE

Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ έχει σηκώσει μεγάλη συζήτηση. Μπορεί να διατηρήσει τα σκήπτρα στο ελληνικό βόλεϊ; Ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει τις απαντήσεις στη μεγάλη συνέντευξη, που έδωσε στην FORZA του Σαββατοκύριακου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δίνει εξηγήσεις για ότι είδαμε και δεν είδαμε ως τώρα, κι εξηγεί όσο πιο απλά μπορεί, το σχέδιο του για τον Δικέφαλο…

-Μπαίνοντας στα γραφεία, πως αισθάνεστε βλέποντας στην σειρά τα τρόπαια που κατέκτησε η ομάδα;

«Αυτά είναι τα κατορθώματα μας και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι».

-Πριν δεν υπήρχε τίποτα. Αυτά τα τρόπαια, που κοσμούν τα γραφεία, ήρθαν με την έλευση σας….

«Δεν συμφωνώ ότι δεν υπήρχε τίποτα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με πολύ μεγάλη παράδοση. Βέβαια στο βόλεϊ δεν είχε ιδιαίτερα επιτυχίες και αυτό που συνέβη τα τελευταία δύο-τρία χρόνια κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί.

-Συμφωνείτε ότι το να καταφέρει η ομάδα να πρωταγωνιστεί για αρκετά χρόνια είναι πιο μεγάλος στόχος από το να κατακτήσει απλά μία ακόμη χρονιά τίτλους;

«Συμφωνώ. Αυτό νομίζω πως είναι και το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ, να παραμείνει πρωταγωνιστής. Δεν ήταν ένας χρόνος μόνο, που πήραμε τίτλους, και μετά εξαφανιστήκαμε όπως έχει συμβεί σε άλλες ομάδες.  Είμαι της άποψης ότι πρέπει η ομάδα να χτίζει κάτι καλό και σταθερό σε βάθος χρόνου. Ο μεγάλος στόχος είναι να καθιερωθεί ο ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση των τίτλων. Στον αθλητισμό παίζει και ο αντίπαλος και όλοι θέλουν τους τίτλους και δεν μπορεί να το κατακτά πάντα μία ομάδα. Ωστόσο, αν διεκδικείς συνέχεια τα τρόπαια, φτιάχνεις μία παράδοση και μία συνέχεια με αποτέλεσμα να δημιουργείς μία τεράστια δυναμική. Τα δύο προηγούμενα χρόνια ο βασικός μας αντίπαλος, ο Ολυμπιακός, έχει συνέχεια το μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Αυτό σημαίνει ότι  προσπαθεί να βελτιώνεται όταν βλέπει να δυναμώνουμε εμείς. Εμείς με την ηρεμία και την υπομονή που έχουμε όλοι μας, μπορούμε να φτάσουμε και πάλι στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Φέτος υπήρξε ο τραυματισμός του Γκόμεζ. Πλέον μετά και την έλευση του Σάσα Στάροβιτς, είστε ευχαριστημένος με την πρόοδο του συνόλου σας;

«Είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο της ομάδας όμως ακόμα δεν είμαστε στο 100%. Αυτό είναι και θετικό και αρνητικό. Θετικό, διότι παρατηρώ πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αρνητικό, διότι ακόμα δεν μπορούμε να βγάλουμε αυτό που θέλουμε σε μία σταθερή βάση».

-Σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψει η ομάδα σας;

«Είναι μικρά  κομματάκια. Δεν είναι μόνο ένα στοιχείο. Η ομάδα έχει κλονιστεί από την αρχή, κυρίως με τον τραυματισμό του Γκόμεζ αλλά και άλλα προβλήματα. Ο Ντάντε για παράδειγμα, ήρθε αργά και δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Χρειάστηκε χρόνο. Έτσι με όλα αυτά, κλονίστηκε λίγο η αυτοπεποίθηση της ομάδας».

-Μήπως έπαιξε  ρόλο και το γεγονός ότι ως τώρα δεν έχετε κερδίσει κάποιο ντέρμπι;

«Σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του και αυτό, σε συνδυασμό και με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Έπεσαν δηλαδή όλα μαζί και συνεχόμενοι αγώνες, σε μία περίοδο που εμείς ψάχναμε την ισορροπία μας. Για αυτό βλέπετε και ότι δεν είχαμε τόσο σταθερή απόδοση».

«ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΛΟΥΖΕΡΣ!»

-Συμφωνείτε ότι παρά τους χαμένους τελικούς,  η ομάδα έδειχνε πέρσι πιο σίγουρη ότι στο τέλος θα τα καταφέρει;

«Δεν συμφωνώ. Και πέρσι μετά τους χαμένους τελικούς, υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση και εκτός και εντός ομάδας, καθώς όταν έρχονται τέτοιες ήττες και με τέτοιον τρόπο, κλονίζεται και η ομάδα . Περάσαμε μεγάλη φουρτούνα και πέρσι».

-Μήπως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει προκύψει ακόμα ο ηγέτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες; Ή τελικά είναι θέμα χρόνου να συμβεί και αυτό;

«Είναι θέμα χρόνου. Ακριβώς την ίδια συζήτηση είχαμε και πέρσι. Μου λέγανε ότι δεν υπάρχει ένας ηγέτης. Υπήρχε έντονη αμφισβήτηση στα πρόσωπα των Σεπέδα και Χιμένες. Ότι δεν είναι ηγέτες. Τους έλεγαν μέχρι και λούζερς! Μετά που πήραμε το πρωτάθλημα ξεχάστηκαν αυτά. Και την πρώτη χρονιά τα ίδια λέγανε. Ότι δεν υπάρχει ένας ηγέτης ενώ είχαμε τον Γκόμεζ. Όμως, είναι ρόλοι που χτίζονται μέσα στην χρονιά, μέσα από τις δυσκολίες και κυρίως μέσα από τις ήττες. Μέσα από εκεί, δημιουργούνται οι ηγέτες. Εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα αυτή. Μπορεί το παζλ να συμπληρώθηκε λίγο αργά, αλλά υπάρχουν παιδιά μέσα στην ομάδα μας, που έχουν παίξει Ολυμπιάδες, έχουν κατακτήσει τρόπαια,  που έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα στο στίβο του βόλεϊ και είμαι σίγουρος πως στα δύσκολα θα βγουν μπροστά».

«ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΠΕΤΚΟΒΙΤΣ!»

-Είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω για τρεις παίκτες που λέγονται αρκετά. Και θέλω να μου πείτε τη δική σας γνώμη που είναι η πιο σημαντική.  Ντάντε, Πέτκοβιτς, Σαφράνοβιτς.

«Ξέρω πως όταν ήρθε ο Ντάντε, ο κόσμος περίμενε να πετυχαίνει 50 πόντους και να κάνει… κολοτούμπες. Δεν είναι όμως τέτοιος παίκτης ο Ντάντε. Ποτέ δεν ήταν ο πετοσφαιριστής ο θεαματικός. Μπορεί για παράδειγμα ο κόσμος να μην ενθουσιάζεται, όπως το έκανε με τον Χιμένες, όμως τα νούμερα του Ντάντε είναι καλύτερα από του Χιμένες. Και στην επίθεση και στην άμυνα! Είναι πολύ αποτελεσματικός και βοηθάει πολύ την άμυνα. Δεν είναι μόνο αυτό που εντυπωσιάζει που βοηθάει μία ομάδα. Είναι και άλλα πράγματα και είμαι ικανοποιημένος με τον Ντάντε. Σίγουρα θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στα μεγάλα ματς.

Για τον Πέτκοβιτς γνωρίζω ότι υπάρχει μουρμούρα. Αλλά κακώς! Στο βόλεϊ μπορεί ο οποιοσδήποτε, να κρίνει την επίθεση, αν μπορεί να τελειώσει τις φάσεις ή το σέρβις ή αν κάνει καλή υποδοχή. Τον πασαδόρο όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι ένας απλός φίλαθλος δεν μπορεί εύκολα να τον κρίνει. Είναι σαν ένας καλός μάστορας να έχει χάσει το καλύτερο του εργαλείο και καλείται να συναρμολογήσει ένα αυτοκίνητο, χωρίς αυτό το εργαλείο. Το καλύτερο εργαλείο του πασαδόρου μας, ήταν ο Γκόμεζ. Χωρίς λοιπόν το καλύτερο του εργαλείο αναγκάζεται να βρει άλλες λύσεις δύσκολες. Δηλαδή με ένα… κατσαβίδι προσπάθησε να κάνει μία δουλειά που θα έπρεπε να είχε κάποιο καλύτερο εργαλείο για να την κάνει. Αυτό, αυτόματα άλλαξε τις ισορροπίες στην ομάδα. Χωρίς να θέλω να πω πως ο Σακόγλου δεν βοήθησε. Βοήθησε στα μέγιστα στη θέση του Γκόμεζ, απλώς δεν είναι το ίδιο πράγμα να έχεις τον Σακόγλου, που πρώτη φορά πήρε τέτοιον ρόλο, με το να έχεις τον Στάροβιτς. Κάπως έτσι άλλαξε η ισορροπία μας στην ομάδα και ο Πέτκοβιτς έψαχνε λύσεις. Θεωρώ ότι το έκανε εκπληκτικά γιατί έχουμε φορτώσει πολύ τους ακραίους, τους πρώτους χρόνους. Πλέον είμαστε πολύ καλά και με την έλευση του Στάροβιτς.

Το ντεφορμάρισμα που πέρασε ο Σαφράνοβιτς οφείλεται επίσης στην ισορροπία, που χάσαμε μετά τον τραυματισμό του Γκόμεζ, αφού χρειάστηκε για μεγάλο διάστημα, να πάρει βαρύ φορτίο πάνω του. Πλέον το ξεπερνάμε το πρόβλημα. Τόσο με πολλές κουβέντες όσο και φυσικά με συγκεκριμένη στόχευση στην προπόνηση».

«ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ»

-Πως ζει η ομάδα το Final Four του Κυπέλλου;

«Είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος. Το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα απ΄ όσα δείξαμε ως τώρα. Υπάρχουν θετικά δείγματα ότι θα τα καταφέρουμε»

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στον φίλαθλο κόσμο;

«Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί μία ομάδα συνέχεια να κερδίζει. Θέλει υπομονή και επιμονή στον αθλητισμό.  Θέλουμε να είναι δίπλα μας και στις ήττες με καλοπροαίρετη κριτική και η θετική τους αύρα, θα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Ποδόσφαιρο

Ανακοίνωσε το «τέλος» του Μαρσιάλ η ΑΕΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
12.09.2025 23:10

Πανέτοιμος ενόψει ΠΑΟΚ ο ΟΦΗ

Πάνος Γεωργογιάννης
12.09.2025 22:04

MVP Αυγούστου ο κομβικός Παβλένκα

Πάνος Γεωργογιάννης
12.09.2025 21:14

ΠΑΟΚ Β: Στον «αέρα» η μετάδοση της πρεμιέρας!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
12.09.2025 20:00

Επίσημη η επιστροφή του Ουάρντα στην ΑΕΛ

Ευαγγελία Σαράντη
12.09.2025 19:36

Πήρε «γεύση» από Τσβόλε ο Σόλα (video)

Ευαγγελία Σαράντη
12.09.2025 18:16

Μπάσκετ

ΠΑΟΚ-Παρτιζάν μια ισχυρή σχέση φιλίας (pics+vids)

Πάνος Γεωργογιάννης
13.09.2025 00:06

Συντριβή και τέλος το όνειρο για την Εθνική

Πάνος Γεωργογιάννης
12.09.2025 22:52

To «ευχαριστώ» του ΠΑΟΚ στην Παρτιζάν (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.09.2025 22:36

Ασπρόμαυρη «τρέλα» στο Βελιγράδι (pics+vids)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.09.2025 21:48

Η Παρτιζάν πήρε το ιστορικό φιλικό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τις εντυπώσεις

Όλγα Χιονίδου
12.09.2025 22:17

Live+Stream: Παρτιζάν – ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
12.09.2025 21:28

Αντίπαλοι

Ανακοίνωσε το «τέλος» του Μαρσιάλ η ΑΕΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
12.09.2025 23:10

Πανέτοιμος ενόψει ΠΑΟΚ ο ΟΦΗ

Πάνος Γεωργογιάννης
12.09.2025 22:04

Επίσημη η επιστροφή του Ουάρντα στην ΑΕΛ

Ευαγγελία Σαράντη
12.09.2025 19:36

Ανακοίνωσε Μάρας ο Πανσερραϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
12.09.2025 18:00

Πήρε Μπουχαλάκη ο Παναιτωλικός

Γιάννης Σωτηρίου
12.09.2025 16:40

«Λευκός καπνός» στον Άρη με Αλφαρέλα

Γιάννης Σωτηρίου
12.09.2025 12:18
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

ΠΑΟΚ-Παρτιζάν μια ισχυρή σχέση φιλίας (pics+vids)
13.09.2025 00:06
Ανανιάδης: «Να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας την πρόκριση»
12.09.2025 23:49
Ώρα Ευρώπης για το χάντμπολ του ΠΑΟΚ!
12.09.2025 23:30
Ανακοίνωσε το «τέλος» του Μαρσιάλ η ΑΕΚ
12.09.2025 23:10
Συντριβή και τέλος το όνειρο για την Εθνική
12.09.2025 22:52

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Όταν η ΕΠΟ δεν φοβάται να πάρει αποφάσεις…

Κώστας Βασιλόπουλος
06.09.2025 08:41
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Με αυτό το… πλευρό να κοιμάται

Θόδωρος Χαστάς
01.09.2025 01:05
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ηρεμία του!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.09.2025 22:00
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ιβάν, για σένα!

Κώστας Βασιλόπουλος
29.08.2025 20:55
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ήταν στο χέρι του, απλά χρησιμοποίησε όλα… τα δάχτυλα

Θόδωρος Χαστάς
28.08.2025 23:38
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Η εγγύηση… Σαββίδης η πρόκριση και η ενίσχυση

Κώστας Βασιλόπουλος
28.08.2025 13:53

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?