inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
Αντίπαλοι

H Παρτιζάν “τρόμαξε” τον ΟΣΦΠ

Ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και πρόκριση για τον Ολυμπιακό

inpaok
03.08.2017 00:24
Share
SHARE

Την πρόκριση για τα play off του Champions League εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, μετά την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Παρτιζάν, σε συνδυασμό με την νίκη του στον πρώτο αγώνα στο Βελιγράδι.

Οι Σέρβοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και λίγο έλειψε να πάρουν τη νίκη στο φινάλε, όμως οι “ερυθρόλευκοι” είναι αυτοί που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Με τη συμπλήρωση περίπου ενός τετάρτου αγώνα στο Φάληρο, το σουτ του Σουμά κόντραρε στον Βούκοβιτς στο 14′ και ένα λεπτό μετά, από εξαιρετική σέντρα του Γιάνκοβιτς, ο Καπίνο έσωσε με τρομερή επέμβαση την κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Τζούρτζεβιτς, γλιτώνοντας έτσι το 0-1.

Στην αντίπερα «όχθη», ανολοκλήρωτες έμειναν οι 2-3 επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού στο αντίστοιχο κομμάτι του αγώνα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν -στην κυριολεξία- να ανοίξουν το σκορ σχετικά νωρίς, χωρίς καν να δημιουργήσουν ευκαιρία. Η τύχη ήταν με το μέρος τους στη φάση του 22ου λεπτού, όταν ο Μάριν κέρδισε φάουλ σε καλή θέση προς τα αριστερά, ο Καρσελά το εκτέλεσε απευθείας και παρότι το σουτ πήγε στο κέντρο της εστίας, η μπάλα… γέννησε στα χέρια του Κλιάγιτς και κατέληξε στην εστία του για το 1-0.

Μετά το «ερυθρόλευκο» γκολ και για περίπου ένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και τον έλεγχο των κινήσεων αφού πλέον είχε με το μέρος του και την ψυχολογία. Αντίθετα, ιδιαίτερα με τον τρόπο που δέχθηκαν το γκολ, οι Σέρβοι έδειξαν να απογοητεύονται και να χάνουν αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Και πάλι όμως -όπως μετά το 1-0- ήρθε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά από λάθος τερματοφύλακα. Αυτή τη φορά, ο Καπίνο δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας (σ.σ. αναπήδησε μπροστά του) στο μακρινό σουτ του Γιάνκοβιτς στο 33′, ο Σουμά πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Τέταρτο απόλυτης σερβικής υπεροχής

Από το σημείο του σερβικού γκολ και μετά, ο Ολυμπιακός έδειξε να τα έχει… χαμένα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την αυτοκυριαρχία και σε πολλές περιπτώσεις τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βγαίνουν συχνά-πυκνά σε επικίνδυνες επιθέσεις από τις δύο πτέρυγες και κυρίως από τα αριστερά. Ένα μόλις λεπτό μετά την ισοφάριση, η Παρτιζάν είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Τζούρτζεβιτς μέσα από την περιοχή λίγο άουτ, ενώ στο 39′ ο Καπίνο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το διαγώνιο σουτ του Ταβάμπα. Μονάχα στο τελευταίο τρίλεπτο κάπως «ξύπνησε» η ομάδα του Χάσι και πάγωσε τον ρυθμό κρατώντας τη μπάλα, ενώ είχε και μια ωραία, ομαδική προσπάθεια στο 44′ που ολοκληρώθηκε με το σουτ-άουτ από τον Καρσελά.

Σε γενικές γραμμές, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου η Παρτιζάν ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό σε όλες τις γραμμές και οι πρωταθλητές Ελλάδας μάλλον πρέπει να ευχαριστούν την τύχη τους για το 1-1 του ημιχρόνου που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα σκορ εις βάρους με ένα ή και δύο σερβικά γκολ. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι το στατιστικό του ημιχρόνου έδειξε 3 τελικές (1 στην εστία) για τους «ερυθρόλευκους» και 8 (με 7 εντός στόχου) για τους «ασπρόμαυρους».

Σε τακτικό επίπεδο, οι «ερυθρόλευκες» πτέρυγες στην άμυνα έμειναν ακάλυπτες σε πολλές περιπτώσεις αφού οι δύο εξτρέμ, Μάριν και Καρσελά, δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε σε αυτό το κομμάτι. Αντίστοιχα, «φλύαρη» και ανούσια ήταν ως επί το πλείστον και η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού αφού στα 45 πρώτα λεπτά ο Φορτούνης και ο Οφόε δεν κράτησαν σωστά τη μπάλα, ενώ έλειψαν και τα απαραίτητα για την εποχή τρεξίματα του Σιώπη.

Αλλαγμένος εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός με την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Χάσι να βλέπει προφανώς τα παραπάνω ζητήματα και να δίνει τις σχετικές οδηγίες. Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι κενοί χώροι στις πτέρυγες περιορίστηκαν στο ελάχιστο, ενώ αντίστοιχα η κατοχή μπάλας των γηπεδούχων έγινε πιο παραγωγική και πιο ουσιώδης, με τις πάσες -κοντινές και μακρινές- να βελτιώνονται κατακόρυφα ως προς την ακρίβεια και την ταχύτητα εκτέλεσης. Μοιραία, όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε λιγότερες επικίνδυνες επιθέσεις της Παρτιζάν και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ από τον Ολυμπιακό.

Από τη στιγμή μάλιστα που αξιοποίησαν μόλις στην πρώτη από αυτές στην επανάληψη. Ήταν η φάση του 51ου λεπτού όταν ο Κούτρης βρήκε χώρο από αριστερά, έβγαλε μια συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Φορτούνη ο οποίος είχε κάνει κάθετη κίνηση ανάμεσα στα στόπερ και με δυνατή κεφαλιά δεν δυσκολεύθηκε να «εκτελέσει» τον Σέρβο γκολκίπερ για το 2-1.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League, αφού στη συνέχεια δεν… ξανακοίταξαν πίσω. Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν όλα τα «θέματα» του πρώτου ημιχρόνου, πέτυχαν ένα γρήγορο δεύτερο γκολ στην επανάληψη και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν απλώς το υπόλοιπο του αγώνα. Είχαν μάλιστα και λίγες ακόμη ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Η πρώτη με την εξ επαφής κεφαλιά του Βούκοβιτς στο 58′ πάνω όμως στον Κλιάγιτς και η δεύτερη με το σουτ του Καρσελά στο 66′ το οποίο επίσης έδιωξε ο γκολκίπερ της Παρτιζάν.

Οι Σέρβοι από την πλευρά τους ελάχιστα πράγματα κατάφεραν να δημιουργήσουν στο δεύτερο ημίχρονο, μετρώντας μόλις δύο σχετικά αξιόλογα σουτ για πολλή ώρα: αυτό του Γιάνκοβιτς στο 63′ και ένα του Τζούρτζεβιτς στο 73′. Τελικά, λίγα λεπτά πριν το τέλος και ενώ άπαντες είχαν… χαλαρώσει, οι Σέρβοι αρχικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 84′ και δύο λεπτά μετά απείλησαν και με φινάλε-θρίλερ. Το 2-2 ήρθε με ένα φοβερό σουτ του Τζούρτζεβιτς μέσα από την περιοχή και ενώ η μπάλα είχε περάσει από όλους μετά το γύρισμα του Γιάνκοβιτς, ενώ αυτός έχασε και την απίθανη ευκαιρία για το 2-3 στο 86′ αστοχώντας προ του Καπίνο μετά το τραγικό λάθος γύρισμα του Οφόε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Κούτρης, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72′ Ζντιέλαρ), Φιγκέιρας, Ρομαό, Οτζίτζα-Οφόε, Φορτούνης (70′ Σεμπά), Μάριν (87′ Σιώπης), Καρσελά, Μπεν.

Παρτιζάν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάγιτς, Ν. Μίλετιτς, Τσίρκοβιτς, Όστογιτς, Βουλίτσεβιτς, Γιάνκοβιτς, Έβερτον, Γέβτοβιτς (79′ Κόσοβιτς), Σουμά (64′ Πάντιτς), Τζούρτζεβιτς, Ταβάμπα.

 

Ποδόσφαιρο

Οι Γερμανοί για Ιβανούσετς, Τάισον και.. Ντέλια!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
12.07.2025 17:18

«Η Κράσνονταρ ήθελε τον Ντούγκλας από τον ΠΑΟΚ»

Παναγιώτης Κυρικλίδης
12.07.2025 17:00

Πόλος έλξης με το… καλησπέρα! (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
12.07.2025 16:39

Πάτησε Θεσσαλονίκη ο Ιβανούσετς! (pics+videos)

Δημήτρης Βαφειάδης
12.07.2025 16:44

Ανάσες πριν το… κυρίως πιάτο!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
12.07.2025 16:20

Έκανε αίσθηση και στην Αγγλία η Νέα Τούμπα

Γιάννης Σωτηρίου
12.07.2025 15:56

Μπάσκετ

Το συγκλονιστικό κλάμα του Τζόουνς! (video)

Όλγα Χιονίδου
12.07.2025 14:17

Η επιστροφή του Μάρβιν Τζόουνς προκάλεσε… αίσθηση

Ευαγγελία Σαράντη
12.07.2025 12:05

Οι επιδόσεις του Μάρβιν Τζόουνς στους τελικούς ΠΑΟΚ-Μπιλμπάο

Ευαγγελία Σαράντη
12.07.2025 11:47

Ανακοίνωσε Μάρβιν Τζόουνς ο ΠΑΟΚ!

Όλγα Χιονίδου
12.07.2025 15:01

Κοντά στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ ο Τζόουνς

Όλγα Χιονίδου
12.07.2025 06:52

Ζάρας: «Πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ!»

Δημήτρης Βαφειάδης
11.07.2025 16:32

Αντίπαλοι

Μαρινάκης: «Θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες στη Super League2»

Πάνος Γεωργογιάννης
09.07.2025 21:36

Συνεχίζει στον Κολοσσό ο Καράμπελας

Γιάννης Σωτηρίου
09.07.2025 17:40

«Χωράφι»: Σε τραγική κατάσταση οι Ζωσιμάδες! (pics)

Γιάννης Σωτηρίου
09.07.2025 14:25

Πρώτη προπόνηση με πολύ κόσμο για την ΑΕΛ (pics)

Γιάννης Σωτηρίου
08.07.2025 21:31

«Κραυγή» αγωνίας των παικτών της Λαμίας!

Γιάννης Σωτηρίου
07.07.2025 17:42

Πλήγμα στην ΑΕΚ με Καλοσκάμη

Πάνος Γεωργογιάννης
06.07.2025 23:53
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Οι Γερμανοί για Ιβανούσετς, Τάισον και.. Ντέλια!
12.07.2025 17:18
«Η Κράσνονταρ ήθελε τον Ντούγκλας από τον ΠΑΟΚ»
12.07.2025 17:00
Πόλος έλξης με το… καλησπέρα! (video)
12.07.2025 16:39
Πάτησε Θεσσαλονίκη ο Ιβανούσετς! (pics+videos)
12.07.2025 16:44
Ανάσες πριν το… κυρίως πιάτο!
12.07.2025 16:20

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Παιδί για… σπίτι!

Σωτήρης Μήλιος
12.07.2025 00:04
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Αετός μ’ οκτώ κεφάλια…

Σωτήρης Μήλιος
07.07.2025 19:05
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Καιρός για λίγη ηρεμία!

Μάνος Τσαλγατίδης
05.07.2025 09:15
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Θύμα» της επιτυχίας του

Σωτήρης Μήλιος
01.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Έγιναν βήματα αλλά έχει δρόμο μπροστά του

Κώστας Βασιλόπουλος
02.07.2025 07:26
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Κάτι κινείται επιτέλους

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
30.06.2025 20:03

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?