Η επί σειρά τεσσάρων ετών τερματοφύλακας του γυναικείου τμήματος πόλο ΠΑΟΚ, Πωλίνα Φορίδου, παραχώρησε συνέντευξη αποκλειστικά στο INPAOK και εξέφρασε τη δική της άποψη για τους στόχους της νέας σεζόν, τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, αλλά και το τι χρειάζεται ένα άτομο ώστε να αρχίσει να ασχολείται με την υδατοσφαίριση.
Επιπροσθέτως, η νεαρή αθλήτρια των «ασπρόμαυρων» δεν έκρυψε τη σκέψη της ότι στα μελλοντικά της σχέδια ονειρεύεται μια άνοδο στη μεγάλη κατηγορία με το Δικέφαλο στο σκουφάκι της.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:
Ποιος είναι ο στόχος για τη φετινή χρονιά;
“Στόχος μας φέτος είναι η παραμονή. Η ομάδα είναι άκρως νεανική και δεν υπάρχουν μεγάλες κοπέλες στο ρόστερ μας. Έχουμε μόνο μικρές που πάνε ακόμα σχολείο και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στη κατηγορία για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ο στόχος θα είναι αυτός γιατί δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Να μείνουμε σταθερά στην Α2 γιατί όταν πέφτεις διαλύεσαι κιόλας”.
Πέρσι πετύχατε την είσοδο στα Play Off της κατηγορίας, να περιμένουμε αντίστοιχα πράγματα και φέτος ή και κάτι παραπάνω;
“Ήταν πάρα πολύ σημαντικό που πετύχαμε την είσοδο στα Play Off και μάλιστα την πετύχαμε με λιγότερες παίκτριες από ότι ήταν να έχουμε λόγω κάποιων γραφειοκρατικών προβλημάτων. Παρόλα αυτά, το καταφέραμε με κορίτσια 14-15 ετών να περάσουμε στα Play Off και να βγάλουμε ομάδες εκτός που ήταν πολύ πιο δυνατές από εμάς”.
Είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά στόχος είναι να μπούμε ξανά στα Play Off και να μείνουμε στη κατηγορία. Δεν είναι το ίδιο όταν παίζεις Play Out επειδή κρέμεσαι από μια κλωστή για το αν θα μείνεις ή για το αν θα πέσεις και γενικώς κυριεύεσαι από πίεση και άγχος”.
Το ανδρικό τμήμα τη περασμένη χρονιά τερμάτισε στη τέταρτη θέση, ενώ είχε πάρει και τη πρόκριση για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, θεωρείς ότι «χτίζεται» κάτι καλό για το μέλλον;
“Κατά τη γνώμη μου τα οφείλουν όλα στον προπονητή τους, τον κύριο Παναγιώτη Βέργο, ο οποίος είναι καταπληκτικός στη δουλειά του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις παραπάνω διακρίσεις της ομάδας”.
Πως κρίνεις τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής;
“Υποδομές έχουμε πάρα πολλές κυρίως για τα αγόρια και πλέον έχουν αρχίσει, λόγω της Χρύσας Χατζέλη που είναι ο “στυλοβάτης” των υποδομών, να μαζεύονται πάρα πολλά μικρά παιδιά και αυτό φυσικά βοηθάει οικονομικά την ομάδα, αλλά και αγωνιστικά γιατί άμα δουλεύουμε με αυτά τα παιδιά φροντίζουμε και για το μέλλον”.
Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, πιστεύεις ότι θα συνεχίσουμε να διαπρέπουμε σε εθνικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια;
“Πιστεύω ότι αν συνεχίσουν οι προπονητές της εκάστοτε ομάδας που δουλεύουν να τους προπονούν με αυτόν τον τρόπο, ναι, γιατί όλη η δουλειά γίνεται στις ομάδες που αγωνίζονται. Όπως και οι γυναίκες που είναι τώρα στο Βόλο για το Παγκόσμιο τουρνουά Νέων Γυναικών που πάνε για το χρυσό. Άμα δουλεύουν στις ομάδες τους πιστεύω πως θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να βρισκόμαστε στις υψηλές θέσεις”.
Πότε ξεκίνησες να παίζεις πόλο και γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο άθλημα;
“Ήμουν 14 χρονών όταν ξεκίνησα να παίζω πόλο. Βρισκόμουνα σε ένα κολυμβητικό τμήμα όχι τόσο αγωνιστικό και επειδή δεν υπάρχει μέλλον στο κολυμβητικό αν δεν είσαι πάρα πολύ καλός και λόγω του ότι υποστήριζα τον ομαδικό αθλητισμό το γύρισα στο πόλο”.
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
“Τα μελλοντικά μου σχέδια στο πόλο είναι όσο με στηρίζουν ακόμη τα δοκάρια μου είναι να πετύχω μια άνοδο στη μεγάλη κατηγορία με τον ΠΑΟΚ και γιατί όχι κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορώ να βοηθάω τις μικρές τερματοφύλακες”.
Τι συμβουλές δίνεις σε ένα άτομο που θέλει να ασχοληθεί με το πόλο και επιθυμεί να αγωνισθεί ως τερματοφύλακας;
“Άλλο το πόλο γενικά και άλλο να είσαι τερματοφύλακας. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν θέλει ένα άτομο να ξεκινήσει πόλο χρειάζεται υπομονή και να το επιθυμεί πραγματικά, αλλιώς καλύτερα να το σταματήσει.
Όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, για να γίνεις πρέπει να έχεις… τρέλα και να μην είσαι πολύ… φυσιολογικός. Τόσα χρόνια αυτή τη γνώμη έχω σχηματίσει από την εμπειρία μου, αλλά και από αυτούς που παρακολουθώ”.