Ο αγώνας με το Λαύριο στις 30 Δεκεμβρίου ήταν ο τελευταίος του ΠΑΟΚ για το 2017, μια χρονιά με “σκαμπανεβάσματα”, εναλλαγές στα συναισθήματα και εκ διαμέτρου αντίθετα σερί.
Η αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με 8 ήττες σε 10 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, όμως από το Νοέμβριο το σκηνικό άλλαξε, με 7 νίκες στα 9 ματς που ακολούθησαν.
Η απομάκρυνση του Κέβιν Ντίλαρντ σε συνδυασμό με την απόκτηση του Φιλ Γκος έδωσαν νέο “αέρα” στην ομάδα, η οποία όμως έκανε άσχημο φινάλε στο 2017, γνωρίζοντας ήττα με κάτω τα χέρια με σκορ 90-72…
Παρακάτω, το INPAOK αξιλογεί την παρουσία των παικτών του Δικεφάλου με τη συμπλήρωση τριών μηνών με γεμάτη αγωνιστική δράση:
Βαγγέλης Μαργαρίτης: Ο αρχηγός και καθοδηγητής της ομάδας. Τι να πει κανείς γι’ αυτόν; Διανύει τον 6ο χρόνο του στον ΠΑΟΚ, πρόσφατα έκλεισε τα 35 και κάθε φορά δίνει τα πάντα στο παρκέ. Η κλήση του στην εθνική ομάδα αποδεικνύει περίτρανα πως η σκληρή δουλειά και το ήθος επιβραβεύονται. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο νιώθει τις δυνάμεις του θα συνεχίζει να προσφέρει όπως μόνο αυτός ξέρει.
Απόλλων Τσόχλας: Ο υπαρχηγός του Δικεφάλου, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα για 5η χρονιά, καθώς βρίσκεται από το 2013. Η εμπειρία και το μυαλό είναι απαραίτητα για ένα τόσο νεανικό ρόστερ όπως του ΠΑΟΚ. Μπορεί να δώσει περισσότερα…
Λίνος Χρυσικόπουλος: Στα φιλικά έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, όμως στα πρώτα επίσημα ματς ήταν κάπως “μουδιασμένος”. Σταδιακά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, σε βαθμό που να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας μέχρι τώρα. Από την περσινή χρονιά έκανε το restart, όμως φέτος δείχνει πως μπορεί πολλά περισσότερα. Έχει πείσμα και πάθος για να τα καταφέρει, κάτι που θα είναι κέρδος και για τον ίδιο αλλά και την ομάδα, όμως ζητούμενο είναι η σταθερότητα.
Αντώνης Κόνιαρης: Βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, καθώς με την πάροδο του χρόνου καλείται να παίρνει όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες. Ο υγιής Κόνιαρης αποτελεί κεφάλαιο για το μέλλον και μετά το περσινό… ξεπέταγμα, οι απαιτήσεις θα αυξάνονται συνεχώς. Έχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, δουλεύει σκληρά και μπορεί να προσφέρει περισσότερα τη νέα χρονιά. Ότι αντέχει στα δύσκολα, το έχει αποδείξει και με το παραπάνω, ωστόσο είναι για τον ίδιο μια μεταβατική περίοδος υψηλής δυσκολίας…
Θοδωρής Ζάρας: Από τους πιο ικανούς σουτέρ του ελληνικού πρωταθλήματος, δείχνει να χρειάζεται περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να ανεβάσει την απόδοσή του και να βρει ρυθμό . Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε στην Α1 κι είναι δεδομένο πως έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει περισσότερο στη συνέχεια.
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Όπως και ο Κόνιαρης, αποτελεί “ελπίδα” για το ελληνικό μπάσκετ. Το ταλέντο περισσεύει, όμως το σοβαρό πρόβλημα στους κοιλιακούς και η χαμένη προετοιμασία είχαν ως αποτέλεσμα η παρουσία του στον ΠΑΟΚ να μην ξεκινήσει, όπως θα περίμενε. Νιώθει καλύτερα, αγωνίζεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να δίνει όλο και περισσότερες λύσεις. Άπαντες περιμένουν τη στιγμή που θα φτάσει στο 100%…
Δημήτρης Κατσίβελης: Και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί με την παρουσία του κι είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με την εικόνα της όταν αγωνιζόταν ο Ντίλαρντ, λέει πολλά. Αν περιορίσει τα κενά διαστήματα και τα εύκολα λάθη, θα τα πάει καλύτερα. Προσαρμόστηκε γρήγορα παρ’ ότι δεν έκανε προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό επεκτάθηκε και το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Ουσμάν Κρουμπάλι: Έχει αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή του και κάνει εύκολα το λάθος. Όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του, έχει βελτιώσει την απόδοσή του τον τελευταίο μήνα. Το ζητούμενο είναι να “δέσει” με τον Νταρνέλ Τζάκσον για να υπάρξει σιγουριά στη φροντ λάιν. Έχει περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να ανεβάσει τα στάνταρ απόδοσής του.
Λάκι Τζόουνς: Μακράν η καλύτερη προσθήκη του καλοκαιριού. Παρ’ ότι δεν αποκτήθηκε για… πρώτο βιολί, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον πρώτο γύρο με την παρουσία του. Από τους παίκτες με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, ξεχώριζε ακόμη και στο κακό διάστημα της ομάδας τον Οκτώβριο. Θετικός στο πρώτο μισό της χρονιάς.
Φιλ Γκος: Αποκτήθηκε τέλη Νοέμβρη και η παρουσία του συνδυάστηκε με τη βελτίωση του Δικεφάλου. Τα πρώτα δείγματα από τον πολύπειρο Αμερικανό είναι θετικά και αρκετές φορές δίνει λύση με μεγάλα σουτ. Ζητούμενο είναι η διάρκεια, κάτι που θα φανεί στους επόμενους αγώνες.
Κέβιν Ντίλαρντ: Σύντομη ήταν η παρουσία του Αμερικανού γκαρντ. Ήρθε με αρκετή φιλοδοξία για να γίνει σημείο αναφοράς στην ομάδα, αλλά διέψευσε τις προσδοκίες. Ο Ντίλαρντ έχει αρκετές ικανότητες, όμως δεν είχε εμπειρία από ομάδες επιπέδου ΠΑΟΚ κι η πρώτη του ήταν απογοητευτική. Δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο κλίμα και φαινόταν πως περισσότερο μπέρδευε, παρά βοηθούσε. Η αποχώρησή του ήρθε φυσιολογικά…
Μπράντον Τρις: Με εξαίρεση κάποιους αγώνες, πέρασε απαρατήρητος. Η επιλογή του αποδείχθηκε λανθασμένη κι από νωρίς το “διαζύγιο” έμοιαζε θέμα χρόνου. Δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τον προπονητή του, ούτε να βοηθήσει όπως θα επιθυμούσε. Πάντως, όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του.
Όουεν Κλάσεν: Διαφορετικά είναι τα πράγματα για τον Καναδό. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έδειξε καλά στοιχεία, ενώ ο τραυματισμός του στο φιλικό με τη Μπάμπεργκ τον πήγε αρκετά πίσω. Σταδιακά ανέβασε ξανά την απόδοσή του, αλλά του έλειψε η σταθερότητα. Είχε και καλές και κακές στιγμές, ενώ αποχώρηση ήταν και δική του επιλογή.
Θοδωρής Καρράς: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι μετά την εξαιρετική παρουσία του στο Eurobasket U20 της Κρήτης κι έχει πολύ μικρή συμμετοχή μέχρι τώρα. Στην ομάδα μιλάνε με τον καλύτερο τρόπο για τις ικανότητες του και υπάρχει μια ιδιαίτερη διαχείριση προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Στο δεύτερο μισό αναμένεται να αυξηθεί ο ρόλος του και τότε θα κριθεί περισσότερο.
Νταρνέλ Τζάκσον: Έκανε ντεμπούτο στον αγώνα με το Λαύριο, στον οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν τραγικός. Πέτυχε 8 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ σε περίπου 13 λεπτά συμμετοχής. Θετικός στο πρώτο του ματς αλλά φυσικά θα κριθεί, όταν θα υπάρχει αντιπροσωπευτικό δείγμα αγώνων.