O Oρέστης Αγγελίδης έφυγε από τη ζωή κι άφησε μεγάλο κενό πίσω του, με την οικογένεια μπάσκετ του ΠΑΟΚ να χάνει μια μεγάλη προσωπικότητα…
Εκτός της ανακοίνωσης, η “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ αποχαιρέτησε και μέσω social media τον Ορέστη Αγγελίδη, με ένα συγκινητικό μήνυμα:
“Ο Ορέστης Αγγελίδης υπήρξε μία πολύ σημαντική προσωπικότητα του μπάσκετ. Μέλος της χρυσής ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, που το 1959 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, τον πρώτο τίτλο για ολόκληρο τον σύλλογο, προπονητής του ΠΑΟΚ και φυσικά στέλεχος όλων των Εθνικών ομάδων, ως αθλητής και προπονητής. Έφυγε σήμερα το πρωί, πλήρης ημερών, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στην οικογένεια του #PAOK αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ. Αφήνει όμως πίσω του και μια ιστορία παρά πολύ σημαντική. R.I.P.”.
https://www.instagram.com/p/Bfv0F9snGEF/?taken-by=paokbasketball
Αφιέρωμα στον Ορέστη Αγγελίδη φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ο ΕΣΑΚΕ, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:
Ο Ορέστης Αγγελίδης, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Τετάρτη (28/2) σε ηλικία 87 ετών, ήταν από τους σπουδαίους ανθρώπους του μπάσκετ, τους ρομαντικούς «εργάτες» με προσφορά άνω των 50 ετών.
Η πρώτη του επαφή με το μπάσκετ έγινε πριν την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς στο κοντινό στο πατρικό του σπίτι, ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Γρήγορα, όμως, με την παρέα του έφυγε από την ΧΑΝΘ και έκανε δελτίο στον ΠΑΟΚ. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά» την σεζόν 1948-49 και δέκα χρόνια αργότερα ήταν μέλος της πρώτης πεντάδας του πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ, μαζί με τους Γιώργο Θεοδωρίδη, Γιώργο Οικονόμου και τους αείμνηστους Θανάση Στάλιο, Ηράκλειο Κλάγκα.
Το Πρωτάθλημα του 1959 ήταν ο πρώτος πανελλήνιος τίτλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, καθώς τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα στο ποδόσφαιρο ακολούθησαν, όπως και οι υπόλοιπες επιτυχίες στο μπάσκετ.
Το 1963 σταμάτησε να αγωνίζεται. Από τα 22 χρόνια του είχε αρχίσει να ασχολείται με την προπονητική στον Αρίωνα Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα άρχισε να διευθύνει αγώνες ως διαιτητής. Υπήρχε περίοδος, δηλαδή, που ασχολιόταν με το μπάσκετ με τρεις ιδιότητες: Παίκτης, προπονητής και διαιτητής!
Έγινε διεθνής διαιτητής το 1963, «σφύριξε» σε ντέρμπι της Α’ Εθνικής, αλλά σύντομα προτίμησε να αφοσιωθεί στην προπονητική.
Συνολικά στην καριέρα του ως προπονητής δούλεψε στους εξής συλλόγους: ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Αρίωνας και Αετός Θεσσαλονίκης, Απόλλωνας Καλαμαριάς, Δημόκριτος, Νίκη Βόλου και Γυμναστικός Λάρισας.
Από το 1967 έως το 1991 με ορισμένα διαλείμματα, με τελευταίο εκείνο της σεζόν 1986-87 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ στο πρώτο πρωτάθλημα της Α1, ήταν Ομοσπονδιακός τεχνικός. Δούλεψε ως πρώτος και βοηθός προπονητής στις Εθνικές Ανδρών, Εφήβων και Παίδων. Ήταν συνεργάτης του Κώστα Πολίτη στην πρώτη συμμετοχή της Εθνικής σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 1986 στην Ισπανία. Από το 1991 έως το ‘99 ήταν υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας.
Με την σύζυγο του Μαρία, απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μιχάλη, παλιό μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ και του Ιωνικού Νικαίας, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ και την Ευαγγελία και δύο εγγόνια, τον Ορέστη και τον Δαμιανό από την πλευρά του Μιχάλη.
«Εάν άρχιζα την ζωή μου ξανά, θα ακολουθούσα την ίδια πορεία», είχε δηλώσει και τονίσει ότι: «Το μπάσκετ το αγαπάω υπερβολικά».