Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χωνέψει πως στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορεί πλέον να κερδίσει κανέναν, αφού οι χρονιές που είχε περισσότερους από 11 παίκτες στο χορτάρι πέρασαν…
Έτσι, μέσα στα συνεχή παράπονα και στην διαρκή… κλάψα του, ο σύλλογος από τον Πειραιά έστειλε επιστολή προς την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με την οποία θίγει τα θέματα του πρόσφατου τελικού Κυπέλλου, τις φετινές διαιτησίες αλλά και τις αποφάσεις της ΚΕΔ και των πειθαρχικών οργάνων.
Αναλυτικά, τα θέματα που περιλαμβάνει η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε FIFA και UEFA:
1. Τελικός Κυπέλλου: Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κατέστρεψαν το ΟΑΚΑ, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλαν στο γήπεδο, άναψαν φωτιές, είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και να προχωρήσει σε 14 συλλήψεις.
Επιπλέον, σημειώνουν ότι τα επεισόδια δεν αποτυπώθηκαν στις εκθέσεις των παρατηρητών του αγώνα, ούτε ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν ατιμώρητες.
2. ΚΕΔ/Διαιτησία:
Ο Ολυμπιακός δηλώνει ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής της FIFA στην ΕΠΟ για τον ορισμό τρίτου αλλοδαπού μέλους, το οποίο μαζί με τους κ.κ. Περέιρα και Μαρίν θα είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς διαιτητών, όμως ζητεί να φύγουν από την ΚΕΔ οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης και να μη συμμετέχουν στις συσκέψεις.
Επίσης, ζητεί την έξοδο από τους πίνακες όσων διαιτητών συνδέθηκαν με αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αναφέροντας συγκεκριμένους αγώνες.
Επιπλέον, η πλευρά των Πειραιωτών ζητεί στους κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος να ορίζονται ξένοι διαιτητές και όσοι διαιτητές “συνδέθηκαν” με αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να φύγουν από τους πίνακες.
3. Πειθαρχικά όργανα:
Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρονται με links στα επεισόδια που έγιναν στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν ποινές ανάλογες των επεισοδίων, ενώ εκτός από “ατιμωρησία” κάνουν λόγο και για ευθεία πολιτική παρέμβαση στον χρόνο και στο περιεχόμενο των αποφάσεων, χωρίς να δίνουν περαιτέρω στοιχεία.