Είμαι σίγουρος, πως αν σας ρωτούσαν με ποιον τρόπο θα θέλατε να κερδίσει ένα παιχνίδι η ομάδα σας, θα επιλέγατε να κερδίσει χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο και όχι να το κερδίσει στις δικαστικές αίθουσες γιατί ο προπονητής της προσποιήθηκε τραυματισμό για να αποφύγει ένα βέβαιο αγωνιστικό διασυρμό.
Μόνο περηφάνια λοιπόν μπορούν να νιώθουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για τη νίκη της ομάδας του στο Καραϊσκάκης. Καθαρά και τίμια, κέρδισαν τον αντίπαλο τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μια νίκη που έφερε τον Δικέφαλο στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα (μαζί με τον Ατρόμητο Αθηνών), παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2.
Τρία παιχνίδια με ξένους διαιτητές, ο ΠΑΟΚ μετρά 3 νίκες. Στον τελικό του ΟΑΚΑ σε βάρος της ΑΕΚ, απέδειξε πόσο κάλπικο ήταν το περσινό πρωτάθλημα, στην Τούμπα πριν από δυο εβδομάδες έδωσε άλλο ένα μάθημα στην ίδια ομάδα και την Κυριακή το απόγευμα, κέρδισε τον Ολυμπιακό. Έχουμε λοιπόν κάποια δεδομένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και δεν τιμούν την ελληνική διαιτησία.
Θα μου πείτε, αφού δεν ενδιαφέρονται οι διαιτητές για την υστεροφημία τους, γιατί ενδιαφέρομαι εγώ; Σωστό μέχρι ενός σημείου. Ωστόσο η παρουσία των Ελλήνων διαιτητών στους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων, επηρεάζουν αποτελέσματα και αλλοιώνουν τον βαθμολογικό πίνακα, χρόνια τώρα. Η προσωρινή λύση της χρησιμοποίησης ξένων διαιτητών, δεν τιμά επίσης το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να είναι μόνιμη.
Ανεξάρτητα λοιπόν από το γεγονός ότι τον ΠΑΟΚ τον ευνοεί να παίζει καθαρά με τους αντιπάλους του γιατί οι ξένοι διαιτητές αδιαφορούν για το αποτέλεσμα, οφείλουμε να βρούμε τρόπους ως χώρα και ως ποδόσφαιρο, να απαλλάξουμε τους Έλληνες διαιτητές από τους φόβους τους, δίνοντας τους το δικαίωμα να παίξουν ελεύθερα.
Οι Έλληνες διαιτητές είναι καλοί. Εξαιρετικοί θα έλεγα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να σφυρίξουν ελεύθερα γιατί πιέζονται, σε κάποιες περιπτώσεις εκβιάζονται και φυσικά φοβούνται. Η απαλλαγή των διαιτητών από τέτοιους είδους καταστάσεις πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.
Κυρίως πρέπει να απασχολήσει την πολιτεία (κυβέρνηση, αστυνομία, δικαστικές αρχές) που οφείλουν να εντοπίσουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και να τους απομονώσουν δίνοντας την ευκαιρία στους διαιτητές και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία του ποδοσφαίρου, για βαθιές ανάσες.