Σε μία κίνηση που… συνηθίζει να κάνει, ειδικά όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω στο σκορ στο ημίχρονο (για παράδειγμα το είχε κάνει στο ημίχρονο του τελικού με τον Αστέρα Τρίπολης), προέβη εκ νέου ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το σφύριγμα του Ματίας Γκεστράνιους που έστειλε Ολυμπιακό και Ατρόμητο στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, κατέβηκε στα αποδυτήρια του γηπέδου και σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκε τα αποδυτήρια, όπου βρίσκονταν ο Φινλανδός διαιτητής, οι δύο βοηθοί του και ο τέταρτος Κουμπαράκης.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ούτε ο λόγος αυτής της επίσκεψης, ούτε τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια των διαιτητών.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η κάθοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη και η επίσκεψη του στο καμαράκι των διαιτητών δεν καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα, κάτι που μπορεί να έχει πολλαπλές ερμηνείες.
Για παράδειγμα ενδεχομένως η επίσκεψη αυτή να μην συνοδεύτηκε από κάτι μεμπτό και επιλήψιμο, είτε η απουσία της από το φύλλο αγώνα να εξηγείται από μία γενικότερη θεώρηση που έχουν οι ξένοι διαιτητές που σφυρίζουν τα παιχνίδια της Super League να μην κολλάνε σε λεπτομέρειες που μπορούν να δυναμιτίσουν ένα παιχνίδι.
Σε κάθε περίπτωση αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι είδαν τον Μαρινάκη να περιμένει τους διαιτητές και να εκφράζει παράπονα. Τι ειδους και με ποιον τρόπο παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που καταγράφεται τέτοιου ειδους παράπονο για ξένο διαιτητή και μάλιστα για το πρώτο ημίχρονο!
Κι ενώ φυσικά ο Ολυμπιακός ήταν υπέρμαχος την τελευταία διετία των ορισμών ξένων διαιτητών. Το θέμα είναι πάντως ότι ο Φινλανδός διαιτητής δεν φάνηκε να αλλάζει διαιτητική συμπεριφορά και με τον ίδιο τρόπο που σφύριξε στο πρώτο μέρος, σφύριξε και στην επανάληψη, κάτι που εν πολλοίς δείχνει την ικανότητα που έχει να μην επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες μιας αναμέτρησης.
Να θυμίσουμε εδώ ότι στον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει επιβληθεί, μεταξύ άλλων, για την εμπλοκή του στη «Συμμορία» του ποδοσφαίρου, ο όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, για την ερμηνεία του οποίου οι δικαστικές απόψεις διίστανται. Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, που είχε επιβάλει τον περιοριστικό όρο, με απαντητική επιστολή του στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το 2016, έκανε λόγο για «απαγόρευση της ενασχόλησης κατηγορουμένου με κάθε διοικητική – αθλητική δραστηριότητα, ήτοι της εμπλοκής στη διοίκηση – λειτουργία της ΠΑΕ στην οποία περιλαμβάνεται και η συμμετοχή της ΠΑΕ στα θεσμικά όργανα της ΕΠΟ και της Super League». Σημείωνε μάλιστα, ότι «σημασία έχει η εν τοις πράγμασι άσκηση διοίκησης».
Ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος όμως, το 2016, στην πρόταση του για την «Συμμορία» του ποδοσφαίρου με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη οι 28 κατηγορούμενοι, υποστήριζε ότι ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος σημαίνει την «απόλυτη αποκοπή από το ποδόσφαιρο». «Ο επιβληθείς περιοριστικός όρος της απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο ενέχει τη σαφή και αυστηρή έννοια της απόλυτης απαγόρευσης πάσης φύσεως ενέργειας ή ενασχόλησης του κατηγορούμενου που σχετίζεται με το άθλημα του ποδοσφαίρου.
Τούτο σημαίνει την απόλυτη αποκοπή του κατηγορουμένου από κάθε είδους δράση, συμπεριφορά ή εκδήλωση ή ενασχόληση σχετική με το άθλημα αυτό»υποστήριζε χαρακτηριστικά, με αφορμή κατά καιρούς δηλώσεις ή παρουσιάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, και είχε προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, θεωρώντας ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είχε παραβιάσει κατά καιρούς τον περιοριστικό όρο. Το δικαστικό συμβούλιο τελικά, δεν είχε κάνει δεκτή την εισήγηση.