Λεφτά με το… τσουβάλι έβαλαν στις τσέπες τους την τελευταία χρονιά οι μάνατζερ που συνεργάστηκαν με τις ομάδες της Premier League, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ποδοσφαιρική Ένωση της Αγγλίας.
Με βάση αυτά, οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο κορυφαίο – κατά πολλούς – πρωτάθλημα του κόσμου, πλήρωσαν στους ατζέντηδες το ποσό-ρεκόρ των 260 εκ. λιρών, από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019!
Η διεκδικήτρια του τίτλου Λίβερπουλ έδωσε τα περισσότερα χρήματα στους εκπροσώπους των παικτών, περίπου 43,7 εκ. λίρες, αρκετά χρήματα πιο πάνω από αυτά που δαπάνησαν οι Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι «κόκκινοι» «επένδυσαν» σε νέους παίκτες πριν την έναρξη της τρέχουσας περιόδου, ξοδεύοντας περίπου 117 εκ. λίρες για να φέρουν στο Άνφιλντ, τον γκολκίπερ Άλισον, τον Ναμπί Κεϊτά από την Λειψία, τον Φαμπίνιο από τη Μονακό και τον Σερντάν Σακίρι από την Στόουκ Σίτι.
Πίσω από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε η Τσέλσι, η οποία δαπάνησε για την κάλυψη των μάνατζερ το ποσό το 28,6 εκ. λιρών, ενώ ακολούθησε η Μάντσεστερ Σίτι με 24 εκ. λίρες. Τα λιγότερα χρήματα από τους 20 συλλόγους της Premier League κατέβαλλε η Κάρντιφ με ποσό που δεν ξεπέρασε τα 3 εκ. λίρες (2,8).
Το ποσό των 11 εκ. λιρών «έριξε» στους μεσάζοντες η Τότεναμ, παρά το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησε καμία μεταγραφή στις δύο τελευταίες περιόδους!
Οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος (Championship) ξόδεψαν περίπου 50 εκ. λίρες για τις αμοιβές των ατζέντηδων.
Οι ιδιοκτήτες των 20 ομάδων της Premier League είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν νέες συζητήσεις για να βρουν νέους τρόπους με τους οποίους θα αποζημιώνονται οι μάνατζερ
Οι 20 μέτοχοι της Premier League πρόκειται να συζητήσουν σήμερα (5/4) νέους τρόπους για τη μείωση των χρεώσεων των αντιπροσώπων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να τερματιστεί το σύστημα με το οποίο αμείβονται οι εκπρόσωποι, τόσο από τις ομάδες, αλλά και από τους ίδιους τους παίκτες.
Η παγκόσμια συνομοσπονδία (FIFA) είχε τονίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι εξέταζε προτάσεις για την αλλαγή του του συστήματος μεταγραφών, καθώς και τον περιορισμό των αμοιβών των μάνατζερ.