Για το άθλημα του τζούντο και την δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ μίλησε ο προπονητής του τμήματος, Γρηγόρης Βοτίκας, που ανέφερε ότι δύο αθλητές του Δικεφάλου διεκδικούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Αναλυτικά όσα είπε στο πλαίσιο της media day του Α.Σ.:
Για το τι περιλαμβάνει το άθλημα του τζούντο: «Το τζούντο είναι ένα πολύ δυναμικό άθλημα, μία πολεμική τέχνη και μάλιστα το πρώτο που έγινε ολυμπιακό άθλημα από το 1964. Είναι ένα άθλημα επαφής, προσπαθούμε να ρίξουμε τον αντίπαλο με την πλάτη κάτω, έχει πολλές λαβές, ακινητοποιήσεις, κ.α. Πρόκειται για ένα άθλημα που στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο ακόμα, αλλά με τη δουλειά μας προσπαθούμε να το κάνουμε γνωστό. Πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως για τα παιδιά είναι ένα από τα ασφαλέστερα αθλήματα, γιατί δεν έχουν χτυπήματα, το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι το πως να πέφτουν και να προστατεύονται, κάτι που και στην καθημερινότητα τους μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Επίσης, στις μικρές ηλικίες δεν επιτρέπονται πνιγμοί και εξαρθρώσεις, είναι μόνο παλαιστικό το άθλημα μας. Προσπαθούμε να ανατρέψουμε τον αντίπαλο με την πλάτη κάτω ή να τον κρατήσουμε για κάποια δευτερόλεπτα στο έδαφος. Είναι ένα άθλημα ωραίο και ασφαλές για τα παιδιά».
Σχετικά με τα τμήματα που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ: «Τα τμήματα ξεκινάνε από το παιδικό και την ηλικία των 5 ετών και στη συνέχεια υπάρχουν οι έφηβοι και ενήλικες».
Για τη στήριξη του κ. Μάλλιου στο τμήμα: «Ο κ. Μάλλιος, μπορεί να μην είναι ο έφορος του τμήματος, αλλά ήταν ένας από τους ανθρώπους που μας βοήθησε πολύ στο να στηθεί το τμήμα. Στην αρχή δεν υπήρχε αίθουσα για να φιλοξενηθεί το τμήμα του τζούντο, αλλά μας παραχώρησε την αίθουσα του τμήματος πάλης για να γίνονται εκεί οι προπονήσεις».
Σχετικά με τους στόχους που υπάρχουν σε αγωνιστικό επίπεδο: «Κάνουμε συναντήσεις και με άλλους συλλόγους της Θεσσαλονίκης για να προετοιμαστούν καλά οι αθλητές μας. Μετέχουμε σε όλα τα τουρνουά πλέον σαν ΠΑΟΚ, αφού οι 30 περίπου αθλητές που έχει το τμήμα έχουν εκδώσει τα δελτία τους. Πριν λίγες ημέρες λάβαμε μέρος στο πρώτο διεθνές τουρνουά ως ομάδα στη Σόφια της Βουλγαρίας και κατακτήσαμε πέντε μετάλλια. Θα ακολουθήσει ακόμη ένα διεθνές τουρνουά στη Σόφια για τους μεγάλους αθλητές και προετοιμαζόμαστε παράλληλα για να κερδίσουμε το πρώτο πανελλήνιο ανδρών το Δεκέμβριο».
Τέλος, για το πόσο εύκολο είναι για έναν αθλητή να διεκδικήσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το τζούντο παγκοσμίως είναι ένα άθλημα με μεγάλο ανταγωνισμό. Περίπου 200 χώρες συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και για να κερδίσεις ολυμπιακή πρόκριση πρέπει σε τουρνουά να μαζέψεις πάρα πολλούς βαθμούς. Πρέπει να είσαι στους 8 – 10 καλύτερους αθλητές του κόσμου για να συμμετάσχεις. Αυτή τη στιγμή δύο αθλητές του ΠΑΟΚ διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμάς στόχος μας είναι να φέρουμε από μικρά τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και στον τζούντο, να τα στείλουμε σε μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό και να βγάλουμε αθλητές τέτοιου επιπέδου».