Ολόκληρο σχεδόν το άρθρο 15, για επεισόδια οπαδών, περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Περιέχονται δηλαδή, υβριστικά συνθήματα, άναμμα 250 πυρσών, χρήση λέιζερ σε παίκτες του ΠΑΟΚ, τα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα από άτομα με διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού από τα οποία «αποτέλεσμα των ως άνω βιαιοπραγιών ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και η φθορά ενός υπηρεσιακού κράνους».
Η ομάδα του Πειραιά έχει κληθεί σε απολογία για την Παρασκευή (6/12) στις 11 το πρωί και κινδυνεύει με τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών (θα τις εκτίσει στους αγώνες με ΑΕΛ και Παναθηναϊκού Αφού τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου έπονται χρονικά) και βαρύ πρόστιμο.
Για το άναμμα πυρσών και τη χρήση λέϊζερ ο Ολυμπιακός είναι υπότροπος που σημαίνει ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο θα διπλασιαστεί.
Αναλυτικά στο κατηγορητήριο, αναφέρονται τα εξής:
1. Υβριστικά συνθήματα «βούλγαροι» και «είναι που@@@ των Παοκτζήδων οι μάνες»
2. Πάνω από 250 πυρσοί, καπνογόνα και κροτίδες με συνέπεια την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα για οκτώ λεπτά λόγω περιορισμένης ορατότητας. Ρίψεις 5 κροτίδων/πυρσών πίσω από το τέρμα πλησίον του κόρνερ.
3. Χρήση λέιζερ σε βάρος ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.
4. Πριν την άφιξη της φιλοξενούμενης ομάδας στον εν γένει χώρο του γηπέδου, ήτοι στο διάδρομο προ της εισόδου των δημοσιογράφων 15- 20 άτομα που έφεραν διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξύβρισαν την αποστολή του ΠΑΟΚ που κατευθυνόταν προς τ’ αποδυτήρια και προέβησαν στη ρίψη ενός μπουκαλιού εναντίον τους. Στη συνέχεια επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που προστάτευαν την αποστολή του ΠΑΟΚ με πλαστικά μπουκάλια νερού, μεταλλικά αντικείμενα, πόμολα και κάδους απορριμμάτων. Αποτέλεσμα των ως άνω βιαιοπραγιών ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και η φθορά ενός υπηρεσιακού κράνους.
5. Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οκτώ άτομα που έφεραν διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού εισήλθαν εντός του χώρου των αποδυτηρίων και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Για τη δεύτερη και τρίτη πράξη ο Ολυμπιακός καλείται ως υπότροπος.