inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
Διάφορα

Η δίκη της «Συμμορίας» (live)

Συνεχίζεται η κατάθεση του Κούγια

Γιάννης Σωτηρίου
27.02.2020 13:13
Share
SHARE

Με δίωρη καθυστέρηση, στις 11:00, λόγω αποχής των γραμματέων, ξεκινάει σήμερα (27/2) η πολύκροτη δίκη της «Συμμορίας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την 7η ημέρα των καταθέσεων των μαρτύρων, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο Αλέξης Κούγιας την προηγούμενη εβδομάδα, έμεινε στη… μέση και έτσι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ θα συνεχίσει την κατάθεση του απαντώντας αυτή τη φορά, στις ερωτήσεις του Εισαγγελέα έδρας Χαράλαμπου Λακαφώση και των δικηγόρων των 28 κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Στην κατάθεση του ο Αλέξης Κούγιας, στις 19/2, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης το 2012 είχε γίνει στόχος του Αλαφούζου (!), ότι το σκάνδαλο koriopolis «είναι γέννημα του Νίκου Πατέρα» και είχε χαρακτηρίσει τον Πέτρο Κωνσταντινέα «κλόουν»!!!

11.00 Ξεκινάει η δίκη, συνεχίζει την κατάθεση του ο Αλέξης Κούγιας

«Το βρώμικο παρασκήνιο είναι το ίδιο όλα αυτά τα χρόνια. Βάζουν πρόεδρο τον λεφτά της περιόδου, τότε τον Κόκκαλη, μετά τον Πατέρα, μετά τον Μαρινάκη και τώρα τον Σαββίδη ή τον Μελισσανίδη. Πουλάνε προστασία και κάνουν βρώμικη δουλειά μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Το πογκρόμ εις βάρος της ομάδας μου αποκορυφώθηκε όταν είχαν απέναντι μου τον Τσακογιάννη στο koriopolis.

Μετά τη καταδίκη Κουρτάκη και των στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά για δυσφήμηση εις βάρος του Πάνου Καμμένου, με πήρε τηλέφωνο ο Κουρτάκης και μου είπε ότι με θέλει. Μου έκανε εντύπωση που ο Κουρτάκης με ήθελε για δικηγόρο του. Ο Κουρτάκης είναι αδελφικός φίλος με τον Μαρινάκη. Επειδή ήμουν δικηγόρος με Κουρτάκη, ήρθα κοντά με Μαρινάκη. Πραγματικά απέκτησα διαφορετική άποψη με αυτή που είχα από πριν για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Η επιλογή Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ έγινε επειδή ήταν άσχετος με το ποδόσφαιρο. Αν του έδινες μια μπάλα θα την πήγαινε στο τμήμα για βόμβα.

Ο Γκαγκάτσης τα ξέρει όλα, μπορούσε μέσω Κουρίδη να περάσει όποιον κανονισμό ήθελε. Έγινε συναλλαγή, ο Γκαγκάτσης δέχθηκε να παραιτηθεί και σε αντάλλαγμα Μητρόπουλος και Θανάσης Κανελλόπουλος άλλαξαν τις καταθέσεις τους και αθωώθηκε, Όμως, το κουμάντο στην ΕΠΟ τότε έκαναν ο Τσακογιάννης και ο Μπέος.

Θεσμικά ο Πιλάβιος είχε επαφή με τους πίνακες διαιτησίας της περιόδου 2012-13. Έπρεπε να τους υπογράψει. Αυτοί που ήξεραν τους διαιτητές, έφτιαξαν τους πίνακες, όχι ο Πιλάβιος. Υπάρχει ο Γιάννης Παπαδόπουλος και στον ΠΑΟΚ ο Τεβεκέλης. Σε κάθε εκλογές της ΕΠΟ, φορτώνουν ένα λεωφορείο με μπράβους, πηγαίνουν στις Ενώσεις και τις δωροδοκούν για να βγάλουν στην ΕΠΟ τον πρόεδρο της αρεσκείας τους.

Το ποιοι διαιτητές θα είναι στους πίνακες, ήταν ένας τεράστιος αγώνας των προέδρων των Ενώσεων.

Για τον Κουρίδη δεν ξέρω τίποτα. Σάββας και Χατζηαποστόλου μου είπαν επί λέξη ότι Υφαντής, Παυσανίας Παπανικολάου, Προύτζος, Σταθόπουλος, επηρέασαν τους πίνακες.

Ο Ηρακλής όπως και άλλες ΠΑΕ, χρησιμοποίησαν πλαστές ενημερότητες, φορολογικές και ασφαλιστικές και μέσω ενός υπαλλήλου της ΕΠΟ, έπαιρναν πιστοποιητικό συμμετοχής. Αυτή η παράβαση είχε τιμωρία πρόστιμο. Εκείνη τη χρονιά έπεφτε ο Αστέρας που είχε πρόεδρο της Ένωσης τον Προύτζο. Βαφτίσαν την παράβαση «βαρεία» και «δυσφήμηση του ποδοσφαίρου» και έπεσε ο Ηρακλής.

Λακαφώσης: Ποιός το έκανε αυτό;

Κούγιας: Πρώτα, πρώτα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Λακαφώσης: Αφήστε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Κούγιας: Η υποδομή της υποθέσεως ήταν η κρίση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών. Με την υποδομή της ΕΙΜ έγινε η δίωξη, τη δέχθηκαν τα πειθαρχικά όργανα και η Εφέσεων. Για τη Βέροια, δεν θυμάμαι τι έγινε. Τα στοιχεία τα γνωρίζετε ποιο καλά εσείς. Είχε πρόεδρο τον Αρβανιτίδη, πολύ στενό φίλο του Προύτζου.

Οι ποδοσφαιριστές που έκαναν τις καταγγελίες για το Βέροια – Ολυμπιακός είναι όλοι τους πρώην ποδοσφαιριστές μου. Ο Γεωργέας είναι ουσιαστικά υπάλληλος του Μελισσανίδη, αν του πει να πέσει από τον τρίτο, θα πάει να πέσει.

Στο Παναχαϊκή – Πλατανιάς ο Αμπάρκιολης ήταν τραγικός, ευτυχώς με φύλαξε ο Θεός και δεν είμαι κατηγορούμενος τώρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο βοηθός Αθανασακούδης είχε κάνει όργια. Αυτή η διαιτησία ήταν πέραν του ανθρώπινου λάθους.

Λακαφώσης: Ήταν μεθοδευμένη;

Κούγιας: Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ο Πλατανιάς δεν άξιζε να ανέβει αγωνιστικά. Δεν ξέρω αν ήταν μεθοδευμένη.

«Όλη αυτή η δικογραφία και αυτή και η προηγούμενη είχαν στόχο τον Μαρινάκη»

Τη συνάντηση με τον Πιλάβιο την έκανα με σκοπό να του ορμήξω, τον θεωρούσα υπαίτιο. Όταν όμως, είδα την δικογραφία του koriopolis άλλαξε η γνώμη μου για τον Πιλάβιο σαν άνθρωπο. Όλη αυτή η δικογραφία και αυτή και η προηγούμενη είχαν στόχο τον Μαρινάκη. Στην τιμή μου το λέω αυτό… Για μένα, από τα δεδομένα της δικογραφίας, έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και ο Πατέρας και ο Πιλάβιος, επειδή όμως, έγιναν εκπτώσεις ήταν μόνο ο Μαρινάκης. Επί εποχής Πιλάβιου και Πατέρα έγιναν ακραία πράγματα. Πριν από τον Μαρινάκη, έχουν γίνει τα ίδια πράγματα επί χρόνια. Αυτό το συνεργείο ήταν επί χρόνια.

Ολοκλήρωσε τις ερωτήσεις ο Εισαγγελέας κ. Λακαφώσης και το δικαστήριο διέκοψε για πέντε λεπτά.

12.31 Συνεχίζεται η κατάθεση Κούγια, απαντάει σε ερωτήσεις δικηγόρων των κατηγορουμένων.

Με τον Μαρινάκη παλιά υπήρχε εκατέρωθεν μίσος.

Ερώτηση: Στοιχεία για συμμετοχή Σταθόπουλου σε εγκληματική οργάνωση έχετε;

Κούγιας: Τα δικαστικά μόνο. Αναφέρω στην κατάθεση μου τι πιστεύω για τον Σταθόπουλο.

Βόμβες για το Ολυμπιακός – Βέροια

Για το Ολυμπιακός – Βέροια απαντάει σε ερωτήσεις του δικηγόρου κ. Κεσέ. Ήταν πιο στημένη κατηγορία, τους έβαλε ο Μελισσανίδης για να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Εκείνο το χρονικό διάστημα είχε βγει μπροστά, άρχισαν να υπάρχουν κάτι περίεργοι ξυλοδαρμοί, ακόμη και του δικηγόρου Αργύρη Λίβα που παλιά ήταν δικηγόρος Ολυμπιακού. Ο Γεωργέας ήταν ορκισμένο παιδί του Μελισσανίδη. Ο Καλαϊτζίδης είναι ο πιο βρώμικος προπονητής, είχε ορισμένους παίκτες που τους έαπιρνε συνέχεια. Σήμερα είναι στη Σούπερ Λιγκα 2 μόνο και μόνο για να στήνει αγώνες. Είναι η πιο στημένη ιστορία που έχω δει στη ζωή μου. Τον Καλογέρη τον έχει ακόμη μαζί του. Τον έχω ονομάσει ότι είναι ηθοποιός προπονητής.

12.45: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. Επόμενη εκδίκαση στις 5 Μαρτίου όπου έχουν κληθεί οι κ. Καλαϊτζίδης, Γεωργέας, Καφές. Στις 12/3 θα καταθέσουν οι κ. Θωμαϊδης, Τσιαμούρα.

Ποδόσφαιρο

TV με μπάσκετ, Euro & Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων

Γιάννης Σωτηρίου
04.07.2025 10:02

«Ο Κοτάρσκι θέλει να πάει στην Γαλατασαράι» (pic)

Όλγα Χιονίδου
04.07.2025 09:56

Διπλό «ραντεβού» στη Νέα Μεσημβρία

Γιάννης Σωτηρίου
04.07.2025 09:54

21 χρόνια συμπληρώνονται από το ΕΠΟΣ της Πορτογαλίας (vids)

Γιάννης Σωτηρίου
04.07.2025 08:25

Δεν γλίτωσε τις… φάπες ο Μπάμπα

Μάνος Τσαλγατίδης
03.07.2025 23:46

Ποδόσφαιρο τέλος για τον Σικαμπάλα!

Μάνος Τσαλγατίδης
03.07.2025 23:00

Μπάσκετ

H εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην 12άδα της Εθνικής Νεανίδων

Πάνος Γεωργογιάννης
03.07.2025 18:40

«Ετοιμάζεται… μεγάλη συνάντηση Παρτιζάν και ΠΑΟΚ!»

Όλγα Χιονίδου
03.07.2025 15:15

Προπονητής της χρονιάς ο Καντσελιέρι!

Όλγα Χιονίδου
03.07.2025 14:49

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Παλατάκι! (pic)

Όλγα Χιονίδου
03.07.2025 16:32

Το κοντέρ σταμάτησε στα 4.492 εισιτήρια διαρκείας!

Δημήτρης Βαφειάδης
03.07.2025 15:36

Στο «μικροσκόπιο» η πρώτη αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
03.07.2025 10:51

Αντίπαλοι

Ενίσχυσε την επιθετική του γραμμή με Αγκίρε ο Παναιτωλικός

Πάνος Γεωργογιάννης
03.07.2025 19:16

Ξεκίνησε με ήττα τα φιλικά του στην Ολλανδία ο Άρης

Πάνος Γεωργογιάννης
03.07.2025 18:26

Βρήκε τον αντι- Γκουγκεσασβίλι ο Πανσερραϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
03.07.2025 17:21

Ανανέωσε με ΟΦΗ ο Σαλσέδο

Πάνος Γεωργογιάννης
02.07.2025 23:50

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Μπάρτλεϊ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
01.07.2025 17:27

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 22:01
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

TV με μπάσκετ, Euro & Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων
04.07.2025 10:02
«Ο Κοτάρσκι θέλει να πάει στην Γαλατασαράι» (pic)
04.07.2025 09:56
Διπλό «ραντεβού» στη Νέα Μεσημβρία
04.07.2025 09:54
Το συγκλονιστικό video της Λίβερπουλ για τον Ζότα
04.07.2025 09:00
21 χρόνια συμπληρώνονται από το ΕΠΟΣ της Πορτογαλίας (vids)
04.07.2025 08:25

Blogger

ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Καιρός για λίγη ηρεμία!

Μάνος Τσαλγατίδης
04.07.2025 00:04
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Θύμα» της επιτυχίας του

Σωτήρης Μήλιος
01.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Έγιναν βήματα αλλά έχει δρόμο μπροστά του

Κώστας Βασιλόπουλος
02.07.2025 07:26
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Κάτι κινείται επιτέλους

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
30.06.2025 20:03
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
21.06.2025 21:57
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο μοναδικός δρόμος προς τη σίγουρη αποτυχία

Θόδωρος Χαστάς
20.06.2025 14:05

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?