Ο Λάκης Σημαιοφορίδης μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της υπόθεσης με την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης για δήθεν πολυιδιοκτησία.
Μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι ο Δικέφαλος θα δικαιωθεί στην εκδίκαση της έφεσης.
Ο έμπειρος νομικός στο αθλητικό δίκαιο, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Καταρχάς, όλες αυτές οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν απορριπτέες από την αρχή, διότι υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις που δεν τους το επιτρέπουν. Και η Επιτροπή Εφέσεων θα τους αποβάλει από την διαδικασία, πιστεύω. Πρόσθετη παρέμβαση δεν μπορείς να κάνεις για να τιμωρηθεί κάποιος, αλλά μόνο για να αθωωθεί κάποιος σε τέτοιες πειθαρχικές περιπτώσεις.
Η πρωτόδικη απόφαση για μένα είναι νομικά διάτρητη. Υπάρχουν νομικοί ακροβατισμοί. Προσπάθησε η κυρία πρόεδρος, συμπεριλαμβάνοντας στο σκεπτικό και την τροπολογία, να εξομαλύνει μία κατάσταση οδηγώντας σε νομικές αντιφάσεις.
Εφόσον ήταν δεσμευτική η γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού γιατί δεν προχώρησε στον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, αλλά φρόντισε να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών, δανειζόμενη νεότερες διατάξεις που έχουν σοβαρό νομικό ζήτημα; Εάν υποτεθεί, ότι είναι νεότερες διατάξεις και πρέπει να ενσωματωθούν στο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ, δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής από τώρα, αλλά από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Άρα εάν θέλεις να πεις ότι υπάρχει δεσμευτικότητα στην γνωμοδότηση της επιτροπής πρέπει να την εφαρμόσεις και να υποβιβάσεις (εάν το πιστεύεις…), τον ΠΑΟΚ, διαφορετικά πρέπει να τον απαλλάξεις. Ήταν μία μεσοβέζικη νομικά λύση η πρωτόδικη απόφαση. Υπάρχουν όμως νομικές παρεκτροπές, που δεν δικαιολογούν αυτή την απόφαση.
Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη κλήθηκαν σε απολογία, με ποιες διατάξεις και για ποιο αδίκημα και για ποιο χρονικό διάστημα; Εάν υποτεθεί ότι υπάρχει συνιδιοκτησία έχει συντελεστεί εδώ και χρόνια και μπορεί να είναι διαρκείας. Δεν κλήθηκαν με κάποιους ορισμένους κανόνες; Θα έρθουν νεότεροι κανόνες που δεν μπορούν να εφαρμοσθούν αυτήν την στιγμή, επειδή θέλουμε να συγκεράσουμε πράγματα, γιατί από την μία θέλουμε να τιμωρήσουμε και από την άλλη να πούμε ότι δείτε σας κάναμε και χάρη. Αυτά δεν γίνονται.
Δεν είναι δυνατόν με μία γνωμοδότηση να επηρεάζεται η κρίση ανώτερου ή ανώτατου δικαστηρίου. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας… Δεσμευτικότητα δεν μπορεί να υπάρξει. Η κρίση σε επίπεδο δικαστικό ανήκει μόνο στις πειθαρχικές επιτροπές. Για να υπάρξει δίκαιη δίκη και να βγει νόμιμη απόφαση θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα και δικαστές να κρίνουν πλέον εάν αυτό είναι πράγματι βάσιμο ή αβάσιμο και να προχωρήσουν στην συνέχεια με την δική τους κρίση στην έκδοση της απόφασης που θα απαλλακτική ή θα είναι τιμωρία.
Είχα πει ότι ακόμα και εάν στην ακραία περίπτωση διαπιστωθεί αυτό το ζήτημα (σ.σ. η πολυιδιοκτησία), μη υφισταμένου νομικού πεδίου δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Ακούσαμε νομικές αηδίες κατά καιρούς από συναδέρφους, που λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Μπορεί να τα λένε επειδή τους συμφέρει. Αυτή η απόφαση έχει πολλές πλημμέλειες, πολλά κενά και εφόσον δεν επηρεαστούμε από οποιαδήποτε άλλο παράγοντα και το δουν στο νομικό και ουσιαστικό πεδίο, έτσι όπως πρέπει, η απόφαση για μένα είναι μη τιμωρία του ΠΑΟΚ».