inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
Π.Α.Ο.Κ.Ποδόσφαιρο

Το πλάνο για έναν νεότερο ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό τους

Πάνος Γεωργογιάννης
09.09.2020 21:24
Share
SHARE

Η επόμενη μέρα μιας σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα έφερε τον ΠΑΟΚ μπροστά σε ένα σταυροδρόμι αποφάσεων, με τους «ασπρόμαυρους» να τις έχουν πάρει από νωρίς και να βρίσκονται στην κατεύθυνση της εφαρμογής αυτών. Αποφάσεις που αφορούν τόσο το μπάτζετ όσο και το ρόστερ, καθώς αποδείχθηκε πως αμφότερα χρίζουν εξορθολογισμού.

Η κίνηση για τη μείωση του μέσου όρου ηλικία του ρόστερ ήταν μια απόφαση που πάρθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν και η FORZA παρουσίασε το νέο τρόπο σκέψης των ανθρώπων του Δικέφαλου, οι οποίοι από τότε άρχισαν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, αναζητώντας τον τρόπο με τον οποίο θα έφταναν στον συγκεκριμένο στόχο. Τότε η FORZA είχε αποκαλύψει πως η ιδιοκτησία αποφάσισε να στοχεύσει σε παίκτες 22-26 ετών, και αυτό πλέον γίνεται καθημερινότητα, ειδικά από τη μέρα που εμφανίστηκε ο Ολαφ Ρέμπε. Ο Νινούα και ο Ζίβκοβιτς είναι σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο Σβαμπ που κλείνει τα 30 είναι η εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Ο ΠΑΟΚ που χτίστηκε από το 2016 άρχισε να κλείνει τον κύκλο του.

Θα μπορούσε να το είχε κάνει έχοντας άλλη μια σεζόν με τίτλους, όμως αποδείχθηκε πως η περσινή χρονιά δεν είναι μόνο αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνσιτικά εμπόδια, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ακόμα όμως και αν η κατάληξη της περσινής σεζόν ήταν διαφορετική, ο ΠΑΟΚ δεν θα παρέκκλινε από τον δρόμο που είχε αποφασίσει να ακολουθεί.

Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει πρωταγωνιστής στο ελληνικό πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα, και αυτό που κάνει είναι να αναζητήσει έναν διαφορετικό δρόμο μέσω του οποίου θα το πετύχει αυτό. Αυτή η ανάγκη προέκυψε τόσο από την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας όσο και από την αύξηση των αρνητικών χρήσεων σε οικονομικό επίπεδο, που έφεραν τη δαμόκλειο σπάθη του FFP πάνω από την Τούμπα.

Ο συνδυασμός του πρωταθλητισμού με την ταυτόχρονη ανάδειξη ποδοσφαιριστών που θα μπορέσουν να στηρίξουν το πρότζεκτ αρχικά αγωνιστικά με την παρουσία τους στην ομάδα και στη συνέχει οικονομικά με την πώλησή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, όμως από την άλλη θα πρέπει να γίνει και η εξής σκέψη. Αν όχι τώρα, που ο Δικέφαλος μπορεί να το κάνει αυτό από επιλογή, δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές αγωνιστικές συνθήκες από τη στιγμή που στηρίζεται στις οικονομικές βάσεις που έχει δημιουργήσει η οικογένεια Σαββίδη, πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, ο ΠΑΟΚ έχει βάλει ένα ηλικιακό φίλτρο στις αναζητήσεις του. Και το έκανε σε τέτοιο βαθμό που για τη μια εκ των δυο μεταγραφών στις οποίες έκανε τον Αύγουστο, να τεθεί θέμα για το αν θα την προχωρήσει.

Όταν η περίπτωση του Στέφαν Σβαμπ «στρώθηκε» στα μέτρα του Δικεφάλου, ένα κομμάτι της εσωτερικής συζήτησης αφορούσε και το ηλικιακό, καθώς ο Αυστριακός ήταν εκτός των ορίων που είχαν τεθεί εσωτερικά. Ο ΠΑΟΚ προχώρησε τελικά στην κίνηση για την απόκτηση του Στέφαν Σβαμπ καθώς στη συγκεκριμένη θέση, ούτως ή άλλως τα ηλικιακά δεδομένα το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ήρθε και η δεύτερη μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του Νίκα Νινούα. Όπως έχει γίνει αντιληπτό, ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν θα πέσει μόνο μέσω των μεταγραφών αλλά και την παρουσίας των ποδοσφαιριστών των τμημάτων υποδομής, με την πόρτα της μεγάλης ομάδας να γίνει στοχευμένα.

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει απλά να «ανεβάσει» μικρούς στην πρώτη ομάδα. Θέλει να βλέπει τους «απόφοιτους» της Κ19 να μπαίνουν στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για κάποια παιδιά αυτό θα γίνει μέσω του ΠΑΟΚ, και για κάποια άλλα μέσω δανεισμού σε ομάδες, προκειμένου να έρθει η «τριβή» με το ποδόσφαιρο χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς.

Στον «τελικό» με την Μπεσίκτας, ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ έπαιξε το ευρωπαϊκό του μέλλον και με τη νίκη που πήρε, εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το 50% των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή ήταν παίκτες κάτω των 25 ετών! Θεωρητικά, αυτό είναι το ιδεατό. Πρακτικά και σε βάθος μια σεζόν, η διατήρηση αυτών των δεδομένων, αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Όταν μιλάμε για μείωση του μέσου όρου ηλικίας μιας ομάδας, αναφερόμαστε στο μέσο όρο ηλικία των πρώτων 15 παικτών σε συμμετοχές. Ο συγκεκριμένος μέσος όρος για τον ΠΑΟΚ, τα τελευταία χρόνια, είχε εκτοξευθεί, με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές να του δίνουν αυτά που περίμενε από εκείνους. Οι ασπρόμαυροι όφειλαν να αλλάξουν μονοπάτι και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται, αναζητώντας τις ισορροπίες για την επίτευξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος, με ποδοσφαιριστές σε ηλικία που θα έχουν μεταπωλητική αξία.

Οι έμπειροι γκολκίπερ και οι «νεαροί» επιθετικοί

Σε δυο θέσεις στις οποίες υπάρχει ηλικιακή ανισορροπία είναι αυτές του τερματοφύλακα και του επιθετικού. Τη δεδομένη στιγμή, κάτω από τα δοκάρια των ασπρόμαυρων υπάρχουν οι Ρέι (29), Πασχαλάκης (31) και Ζίβκοβιτς (31), ενώ στην επίθεση οι Άκπομ (24), Σφιντέρσκι (23), Τζόλης (18) και Κούτσιας (17). Δεν είχε τυχαίο πως οι ασπρόμαυροι έχουν ασχοληθεί το τελευταίο διάστημα με περιπτώσεις τερματοφυλάκων κάτω των 24 ετών.

Όπως έχει γράψει η FORZA, μάλιστα, εφόσον τελικά έρθει η πρόταση και πουληθεί ο Πασχαλάκης, ο αντικαταστάτης του θα είναι κατά πολύ μικρότερος! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρέμπε έχει ήδη βρει τον τερματοφύλακα που θα αντικαταστήσει τον 31χρονο Πασχαλάκη, και μην εκπλαγείτε αν είναι ακόμη και σχεδόν μια δεκαετία μικρότερος!

Όσον αφορά την επίθεση, με τον Τζόλη και τον Κούτσια, που έρχεται, ο ΠΑΟΚ έχει φρέσκο αίμα στη γραμμή κρούσης και το ερωτηματικό, πλέον, είναι τι θα γίνει με τον Άκπομ.

Ο Νιγηριανός με την αγγλική υπηκοότητα είναι γνωστό πως έχει βγει στο μεταγραφικό παζάρι κι εφόσον έρθει η αναμενόμενη πρόταση και πωληθεί, ο παίκτης που θα φέρει ο Ρέμπε στη θέση του, δεν θα είναι μεγαλύτερός του. Εκεί στα 24-25 χτυπάει ο ΠΑΟΚ και για τον επιθετικό που ψάχνει.

ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΆΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Η ηλιακή ανάγνωση σε κάθε θέση

Στο κέντρο της άμυνας, με τον ΠΑΟΚ να προσανατολίζεται να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό σε τακτική με τρεις παίκτες, το βάθος πάγκου θα παίξει σημαντικό ρόλο. Στη διάθεσή του, ο Αμπέλ Φερέιρα έχει δυο παίκτες ηλικίας ως 24 ετών (Μιχαηλίδης, Μιχάι), έναν παίκτη ηλικίας 24-29 ετών (Ίνγκασον) και δυο παίκτες άνω των 31 (Κρέσπο, Βαρέλα). Οι «αναλογίες» είναι οι σωστές και αυτό που μένει να «κοιτάξει» ο ΠΑΟΚ είναι το να προετοιμαστεί για τη στιγμή που θα κριθεί απαραίτητη η αλλαγή προσώπων, με την διατήρηση των ηλικιακών ισορροπιών, καθώς οι έμπειροι παίκτες είναι εκείνοι που πολλές φορές δείχνουν το δρόμο για τους νεαρούς.

Στα άκρα της άμυνας, ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι ίσως χρειαστεί να «επέμβει» άμεσα, ειδικά στο αριστερό άκρο εκεί που βρίσκεται ο Γιαννούλης. Ο 24χρονος ακραίος είναι πολύ πιθανό να φέρει πρόταση, αν και ανεξάρτητα από αυτό, ο Δικέφαλος θα έπρεπε να είχε κινηθεί για να έχει έναν παίκτη που θα τον πλαισιώσει. Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχουν οι Ροντρίγκο (27) και Μάτος (34), χρησιμοποιείται ο Λημνιός (22) και τελευταία επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Λυρατζής (20). Στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες από όλες τις ηλικιακές κλίμακες. Στην πρώτη βαθμίδα υπάρχουν οι Τσιγγάρας (20), Νινούα (21), Αουγκούστο (23), στη δεύτερη οι Σβαμπ (30), Μίσιτς (26), Εσίτι (26) και στην τρίτη ο Καντουρί (30). Με δεδομένα τα προβλήματα τραυματισμών που ενέσκηψαν κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, ο ΠΑΟΚ ψάχτηκε αρκετά για τις κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει και οι δυο πρώτες του μεταγραφές αφορούσαν τον άξονα. Μεσοεπιθετικά, ο ΠΑΟΚ διαθέτει τους Βρακά (20), Πέλκα (26) και Μπίσεσβαρ (32) καθώς και τον Ζαμπά (22) που είναι εξτρέμ και στην τακτική που χρησιμοποιεί ο Αμπέλ Φερέιρα έχει το ρόλο του δεύτερου επιθετικού. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει τις ισορροπίες του και σε αυτό το κομμάτι. Κανείς δεν απαξιώνει τους παίκτες άνω των 30 ετών, ειδικά σε όσα μπορούν να προσφέρουν σε εμπειρία, πόσο δε μάλλον όταν διαθέτουν και προσωπικότητα. Οι ασπρόμαυροι θέλουν τις σωστές αναλογίες για τη δημιουργία ενός ρόστερ που θα είναι ισορροπημένο όχι μόνο σε επίπεδο απολαβών αλλά και ηλικιών.

Πηγή: FORZA

Ποδόσφαιρο

Η FORZA είναι εδώ!

inpaok
05.07.2025 09:19

Ντι Μάρτζιο: «Ο ΠΑΟΚ ερευνά την περίπτωση Σεντίρα»

Όλγα Χιονίδου
05.07.2025 09:07

Αντιδράσεις στη Βραζιλία για την ανανέωση Τάισον στον ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
05.07.2025 08:32

Μετρούν αντίστροφα οι διεθνείς του ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
05.07.2025 00:08

Συνάντησε παλιούς γνώριμους ο Ντεσπόντοφ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 23:47

Η γκολάρα του Μπαταούλα (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 22:37

Μπάσκετ

Ράτζα: «Χαρούμενη που επιστρέφω στον ΠΑΟΚ»

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 23:34

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ η Τιάνα Ράτζα

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 22:01

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ ο Κλίβελαντ Μέλβιν

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 21:28

Και η Αλαμπάμα ΠΑΟΚ είναι

Μάνος Τσαλγατίδης
04.07.2025 21:00

Όταν ο Μέλβιν συνάντησε τον ΠΑΟΚ (videos)

Όλγα Χιονίδου
04.07.2025 20:22

Έκλεισε Μέλβιν ο ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης
05.07.2025 09:15

Αντίπαλοι

Ενίσχυσε την επιθετική του γραμμή με Αγκίρε ο Παναιτωλικός

Πάνος Γεωργογιάννης
03.07.2025 19:16

Ξεκίνησε με ήττα τα φιλικά του στην Ολλανδία ο Άρης

Πάνος Γεωργογιάννης
03.07.2025 18:26

Βρήκε τον αντι- Γκουγκεσασβίλι ο Πανσερραϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
03.07.2025 17:21

Ανανέωσε με ΟΦΗ ο Σαλσέδο

Πάνος Γεωργογιάννης
02.07.2025 23:50

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Μπάρτλεϊ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
01.07.2025 17:27

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 22:01
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Η FORZA είναι εδώ!
05.07.2025 09:19
Ντι Μάρτζιο: «Ο ΠΑΟΚ ερευνά την περίπτωση Σεντίρα»
05.07.2025 09:07
Αντιδράσεις στη Βραζιλία για την ανανέωση Τάισον στον ΠΑΟΚ
05.07.2025 08:32
Τα πρωτοσέλιδα 5/7 (video)
05.07.2025 08:05
Μετρούν αντίστροφα οι διεθνείς του ΠΑΟΚ
05.07.2025 00:08

Blogger

ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Καιρός για λίγη ηρεμία!

Μάνος Τσαλγατίδης
05.07.2025 09:15
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Θύμα» της επιτυχίας του

Σωτήρης Μήλιος
01.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Έγιναν βήματα αλλά έχει δρόμο μπροστά του

Κώστας Βασιλόπουλος
02.07.2025 07:26
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Κάτι κινείται επιτέλους

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
30.06.2025 20:03
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
21.06.2025 21:57
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο μοναδικός δρόμος προς τη σίγουρη αποτυχία

Θόδωρος Χαστάς
20.06.2025 14:05

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?