inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Διάφορα

«Απόλυτο χάος με ευθύνη Αυγενάκη!»

TΙ αναφέρει ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Σωτηρίου
26.10.2020 20:22
Share
SHARE

Την απάντηση του τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνου Μωραϊτη, προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. «Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης “αδειάζει” τον Αθλητισμό, στοχεύει στον έλεγχο των εκλογικών καταλόγων και εργαλειοποιεί αθλητές και Ολυμπιονίκες».

«Ο ζωντανός οργανισμός που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης, είναι ένα Μητρώο στο κρεβάτι του ιατροδικαστή», είπε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, στην οποία επιτέθηκε στις Ομοσπονδίες.

«Στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρουσίασε ντροπιαστικά στοιχεία για το ίδιο του το Υπουργείο, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε», ανέφερε καυστικά, προσθέτοντας: «Εμμέσως μας είπε ότι το σύνολο των ιστορικών Αθλητικών Σωματείων της χώρας είναι μη- εγκεκριμένα. Άρα, ότι δεν υπάρχουν».

«Το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, που ο ίδιος πολυδιαφημίζει, έχει υπογραφή την καθεστωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης και στον αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης, ενώ συμπλήρωσε ότι «για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία του τόπου, έχουμε κατ΄ ουσία αυτή τη στιγμή Αθλητικές Ομοσπονδίες χωρίς Σωματεία».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε – ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία – κατ΄ επανάληψη αναφέρει ότι το ‘Μητρώο Αθλητικών Σωματείων’ μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο χρηστής διοίκησης, ανάπτυξης, και αξιολόγησης μέσω αντικειμενικών κριτηρίων». Ωστόσο, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του, «η επιλογή όμως της Κυβέρνησης είναι να τρέξει μια αδιαφανή και επεμβατική λειτουργία του Υπουργείου και όχι η κάθαρση».

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι «ο κος Αυγενάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάος που δημιούργησε» και, κλείνοντας την ανακοίνωσή του, δε δίστασε να ψέξει την κυβέρνηση ότι «για μια ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους αθλητές και τους Ολυμπιονίκες», ενώ «αναιρεί κατάφωρα το ίδιο το πνεύμα και την ουσία του Αθλητισμού».

Η ανακοίνωση του κ. Μωραΐτη:

«Ο “ζωντανός οργανισμός” που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης είναι ένα Μητρώο στο κρεβάτι του ιατροδικαστή.

Στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρουσίασε ντροπιαστικά στοιχεία για το ίδιο του το Υπουργείο, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε.

Έπρεπε να φτάσει η 26η Οκτωβρίου για να διαπιστώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ότι οι προϋποθέσεις, που ο ίδιος έθεσε και ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, για την εγγραφή των Σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι από ανεδαφικές έως παράλογες.

Εμμέσως μας λέει ότι το σύνολο των ιστορικών Αθλητικών Σωματείων της χώρας είναι μη- εγκεκριμένα. Άρα, ότι δεν υπάρχουν.

Και αυτό το δήλωσε με περίσσιο θράσος, αρνούμενος να αναλάβει την ευθύνη για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία διαφόρων υπηρεσιών, που προκαλεί τεράστιες καθυστερήσεις, αλλά και να δηλώσει τί προτίθεται να κάνει με το σύνολο των Σωματείων της χώρας.

Τώρα ανακάλυψε ο κ. Αυγενάκης ότι τα ερασιτεχνικά Σωματεία αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες εδώ και χρόνια; Ότι τα χρόνια αυτά προβλήματα είναι συνυφασμένα με το Σωματειακό μοντέλο διαχρονικά; Ότι απαιτούσαν ριζική αντιμετώπιση, αλλά όχι βέβαια με τον ξαφνικό θάνατο που επιμελήθηκε;

Το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» που ο ίδιος πολυδιαφημίζει, έχει υπογραφή την καθεστωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης και στον αθλητισμό. Οργάνωσαν και λειτουργούν ένα μέσο ελέγχου και νομής εκλογικής ισχύος στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών. Και αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος.

Για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία του τόπου, έχουμε κατ΄ουσίαν αυτή τη στιγμή Αθλητικές Ομοσπονδίες χωρίς Σωματεία.

Μήπως μεθοδεύουν και την κατάργηση των Ομοσπονδιών, ακριβώς επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη δεν έχουν Σωματεία;

Μήπως μεθοδεύουν και την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων και της συνταγματικά κατοχυρωμένης υποστήριξης στον Αθλητισμό;

Από τις χιλιάδες αιτήσεις και φακέλους που υποβλήθηκαν στη ΓΓΑ από τα Σωματεία, μόνο το 5% αυτών φέρεται ότι μπορεί να εγγραφούν στο Μητρώο.

Οι προγραμματισμένες εκλογές των Ομοσπονδιών τινάζονται στον αέρα, καθώς δεν υπάρχουν Σωματεία να ψηφίσουν. Ή θα ψηφίσουν μόνο κάποια Σωματεία που είναι αρεστά;

Tα ίδια τα Σωματεία θα αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα στέγασης, αφού προβλέπεται, ότι μόνο τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων της ΓΓΑ και των Δημοτικών Εγκαταστάσεων.

Έχουμε κατ΄ επανάληψη αναφέρει ότι το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο χρηστής διοίκησης, ανάπτυξης, και αξιολόγησης μέσω αντικειμενικών κριτηρίων. Ουδείς υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχουν σήμερα σωματεία- σφραγίδα.

Η επιλογή όμως της Κυβέρνησης είναι να τρέξει μια αδιαφανή και επεμβατική λειτουργία του Υπουργείου και όχι η κάθαρση. Τα αναμέναμε όλα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και το κόμμα του στον Αθλητισμό.

Αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι το να θέσουν το 95% των αθλητικών Σωματείων της xώρας εκτός νόμου, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ο κος Αυγενάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάος που δημιούργησε. Για μια ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους αθλητές και τους Ολυμπιονίκες. Αναιρεί κατάφωρα το ίδιο το πνεύμα και την ουσία του Αθλητισμού. Αλήθεια, οι δεκάδες Ολυμπιονίκες της χώρας, από ανύπαρκτα Αθλητικά Σωματεία αναδείχθηκαν; Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον κυκεώνα που δημιούργησε»

Ποδόσφαιρο

H K15 του ΠΑΟΚ διέλυσε την Μπριζ και σήκωσε κούπα!

Μάνος Τσαλγατίδης
23.08.2025 17:43

ΑΕΛ: Αυτοί έρχονται στην Τούμπα (pic)

Δημήτρης Βαφειάδης
23.08.2025 16:25

Διαπρέπει σε τουρνουά της Κίνας η Κ15 του ΠΑΟΚ! (pic)

Δημήτρης Βαφειάδης
23.08.2025 15:47

Χωρίς Μλάντεν στην Τούμπα ο Παναιτωλικός;

Γιάννης Σωτηρίου
23.08.2025 15:19

Δοκιμών συνέχεια και νέα νίκη για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Βαφειάδης
23.08.2025 15:15

Τζίμας: «Αγαπημένο μου γήπεδο η Τούμπα!» (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
23.08.2025 14:44

Μπάσκετ

Οι πρώην του ΠΑΟΚ στο Eurobasket

Όλγα Χιονίδου
23.08.2025 11:02

H μισή Ελλάδα δεν μάσησε κόντρα στην Ιταλία (video)

Γιάννης Σωτηρίου
22.08.2025 22:40

Πολλή δουλειά στο Παλατάκι (pics)

Δημήτρης Βαφειάδης
22.08.2025 15:48

ΚΑΕ: «Απόψε το πρώτο βήμα για την πρόκριση!» (pic)

Δημήτρης Βαφειάδης
21.08.2025 16:49

Οι φανέλες του ΠΑΟΚ και οι ιστορίες πίσω από τους αριθμούς

Όλγα Χιονίδου
20.08.2025 22:39

Με Γιάνναρο η Εθνική «διέλυσε» την Λετονία (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
20.08.2025 22:03

Αντίπαλοι

ΑΕΛ: Αυτοί έρχονται στην Τούμπα (pic)

Δημήτρης Βαφειάδης
23.08.2025 16:25

Χωρίς Μλάντεν στην Τούμπα ο Παναιτωλικός;

Γιάννης Σωτηρίου
23.08.2025 15:19

Τζάλοβιτς: «Αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση μετά τον ΠΑΟΚ»

Δημήτρης Βαφειάδης
23.08.2025 13:23

Έκανε μεταγραφή πριν τον ΠΑΟΚ η ΑΕΛ

Γιάννης Σωτηρίου
22.08.2025 21:55

Με απουσία στην Τούμπα η ΑΕΛ

Πάνος Γεωργογιάννης
22.08.2025 17:30

Μέναλο: «Στην Τούμπα μας περιμένει μια… κόλαση»

Γιάννης Σωτηρίου
22.08.2025 12:10
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

H K15 του ΠΑΟΚ διέλυσε την Μπριζ και σήκωσε κούπα!
23.08.2025 17:43
Σκόραρε στην πρεμιέρα της Bundesliga o Γιαννούλης (video)
23.08.2025 17:28
Δεν το… κουνάει από τον ΠΑΟΚ η Ούρα!
23.08.2025 16:48
Έκανε… πλάκα την Σίτι στο «Etihad» η Τότεναμ! (video)
23.08.2025 16:49
ΑΕΛ: Αυτοί έρχονται στην Τούμπα (pic)
23.08.2025 16:25

Blogger

ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Έχει ανηφόρα μπροστά

Θόδωρος Χαστάς
22.08.2025 20:18
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Και στο πέρασμα τους… τρέμει όλη η γη!

Σωτήρης Μήλιος
21.08.2025 00:15
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Οι κινήσεις – ΜΑΤ του ΠΑΟΚ με Ζαφείρη

Κώστας Βασιλόπουλος
21.08.2025 20:35
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Από Αυστρία… Κροατία, με ενδιάμεσες στάσεις σε Τσεχία και Γουϊνέα

Θόδωρος Χαστάς
15.08.2025 21:59
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ και ο… αλεξιπτωτιστής

Κώστας Βασιλόπουλος
14.08.2025 19:32
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ και η πρόκριση πάνω από όλα

Μάνος Τσαλγατίδης
14.08.2025 18:11

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?