Στην Αθήνα βρίσκεται ο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος επέστρεψε από το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το χρυσό μετάλλιο στο μήκος.
Με μία στάση στην Βιέννη ο χρυσός Ολυμπιονίκης έφτασε στην Αθήνα όπου τον υποδέχθηκαν οι δικοί του άνθρωποι αλλά και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.
Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στο τελευταίο του άλμα με 8.41μ., που ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας από άνδρα αθλητή σε οριζόντια άλματα μετά από εκείνο του Κωνσταντίνου Τσικλητήρα στο μήκος άνευ φοράς στους Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912 ενώ συνολικά ήταν το όγδοο χρυσό μετάλλιο.
Ο Μίλτος Τεντόγλου στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, μίλησε για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, τους στόχους του στο μέλλον αλλά και το πρότυπο του.
Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν αλλά και τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ενώ στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.
Για το πώς έζησε τη φετινή εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων: «Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω του Covid. Τόσο το ταξίδι όσο και η διαμονή μας εκεί ήταν τελείως διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Έχω πάει σε πολλούς αγώνες και συμμετείχα και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, άρα ήξερα πως να κινηθώ και η διοργάνωση. Νομίζω το διαχειρίστηκα καλά. Ακολούθησα το πλάνο που είχαμε κάνει».
Για το ποιος αθλητής είναι το πρότυπό του: «Το πρότυπό μου είναι ο Ιβάν Πεντρόσο από την Κούβα»
Για τη δήλωση που έκανε μετά τον αγώνα ότι ο Ετσεβαρία άξιζε να πάρει τη νίκη και ότι εκείνος ήταν τυχερός απάντησε: «Απλά ήμουν ειλικρινής. Το πιστεύω ότι όντως είναι καλύτερος αθλητής από εμένα για αυτό και το είπα. Στον αγώνα ήταν καλύτερος απλά έτυχε, αλλά θα ήμουν δεύτερος άξια. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και θα ήταν πολύ τίμιο».
Για το γεγονός ότι βρίσκει πάντα στο τέλος τα μεγάλα άλματα: «Στον αγώνα απ’ ότι έχω καταλάβει αντιδρώ πολύ καλά και στην πίεση. Μάλλον κάτι κάνει ο οργανισμός μου μόνος του. Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό και να κατακτήσω ένα μετάλλιο στις τελευταίες προσπάθειες.
Μία φορά μου έχει τύχει να πηδήξω καλά στις πρώτες προσπάθειες και να νικήσω. Αυτό ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν που είχα το πόδι μου. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για εμένα όμως ήταν η τελευταία. Για αυτό και πήδηξα τόσο καλά μάλλον. Δεν ξέρω πως το καταφέρνω. Απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι να κάνω».
Για τις αντιδράσεις του κόσμου και εάν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκέφτεται: «Όχι, αλλά γελάω με αυτά τα αστεία που λένε για μένα και έχω δει στο διαδίκτυο».
Για το εάν θα φορέσει ξανά γυαλιά ηλίου: «Δεν τα φοράω. Ποτέ ξανά».
Για τις δυσκολίες του πρωϊνού τελικού: «Πιστεύω ότι εάν είσαι στην ήπειρό σου δεν είναι τόσο πρόβλημα. Το να πας σε μία άλλη ήπειρο και να αγωνιστεί και πρωί ήταν λίγο ζόρι. Εγώ ήμουν τυχερός γιατί είχαμε πάει μέρες πριν στο Μισάτο για προετοιμασία και είχα συνηθίσει. Ναι είναι λίγο δύσκολο το πρωινό. για έναν τελικό. Έχω συνηθίσει να κάνω τους προκριματικούς το πρωί».
Για το τί του είπε ο Πομάσκι πριν τον τελικό: «Ο Πομάσκι με είδε καλά στο ζέσταμα και μου είπε απλά να τρέξω τη φόρα καλά και να την πάω λίγο πίσω. Στην αρχή δεν την εκτέλεσα καλά. Μετά μέσα στον αγώνα το βρήκα στο τέλος»
Για το εάν έχει σκεφτεί τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Στο Παρίσι ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο»
Για το εάν θα μπει πάλι στην παρουσίαση με κάποια κίνηση από anime: «Θα μπω με anime αλλά με άλλη κίνηση. Την έχω σκεφτεί από τώρα»
Για το τί χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο: «Χρειάζεται ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνει. Μπορεί για να πάς σε Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζονται τέσσερα χρόνια. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε αυτό το διάστημα καθόλου. Δύσκολο θα ανακάμψεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα μέσα στον αγώνα και αυτοπεποίθηση»
Για το πώς βλέπει τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια: «Επιλέγω να στοχεύω στους κοντινούς στόχους. Κάθε χρόνο βάζω διαφορετικό στόχο και προσπαθώ να πετύχω αυτόν».