Δεν ξέρω αν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, εκτός από το ποδόσφαιρο, αφιερώνουν χρόνο και στο μπιλιάρδο, αλλά αποδεικνύεται ότι όσοι θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο οφείλουν να έχουν γνώσεις κι από αυτό το σπορ. Οι σπόντες, οι τρύπες και οι μπάλες αποτελούν έννοιες που τελικά φαίνονται χρήσιμες, τουλάχιστον το τελευταίο χρονικό διάστημα για νέα προϊόντα του Δικεφάλου. Μια σπόντα τύχης, μια τρύπα για να… τρυπώσουν, μια μπάλα για να αποδείξουν.
Μια τέτοια σπόντα χρειάστηκε ο Λύρατζης για πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας τον περασμένο χειμώνα, καθώς μέχρι τότε ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Όταν ο Ροντρίγκο Σοάρες είχε αποχωρήσει, ο Λούκας Τέιλορ είχε “αποδείξει” την αξία του και η ομάδα βρισκόταν στην χειρότερη καμπή της σεζόν, ο νεαρός μπακ μπήκε στο γήπεδο και δεν ξαναβγήκε.
Στην ίδια περίπου περίοδο και με την ίδια περίπου σπόντα κατάφερε την δική του “στεκιά” ο Τσιγγάρας. Όταν ο Ράζβαν Λουτσέσκου απηύδησε με τον Εσίτι και ξέμεινε από λύσεις στο κέντρο, ήρθε ο… μικρός Χάρης να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Όχι μόνο το έβγαλε αλλά το κράτησε σπίτι του για να του θυμίζει τις μέρες που περίμενε και απλά έβλεπε τους υπόλοιπους να κρατούν το… τεμπεσίρι.
Ο Τσαούσης πέρσι ίσα που πρόλαβε να κρατήσει το τρίγωνο για να στήσει τις μπάλες. Δεν πρόλαβε να τις σπάσει καν.
Τώρα ήταν η σειρά του Γιώργου Κούτσια. Η δική του σπόντα άργησε αλλά ήταν πιο περίπλοκη. Πιο δύσκολη γωνία, περισσότερες μπάλες, πιο απαιτητική τρύπα. Η πώληση του Τσόλακ έφερε το κατάλληλο κράτημα της στέκας, ο τραυματισμός του Ολιβέιρα την κατάλληλη δύναμη στο χτύπημα.
Ο 18χρονος φορ παρακολουθούσε την παρτίδα από τον καναπέ του σπιτιού του και μέσα σε λίγες ώρες φόρεσε το… παπιγιόν και μπήκε στην μάχη. Η πρώτη κίνησή του συνοδεύτηκε με την μπάλα να μπαίνει στην αρχική τρύπα. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτή για να βγει ο τελικός νικητής.
Τουλάχιστον τώρα έχει την στέκα στα χέρια του. Ας αποδείξει λοιπόν την μαεστρία του κι ας προσέξει την μαύρη μπάλα.
Facebook Page: Θόδωρος Χαστάς
Instagram: theohastas
Twitter: Thodoros Hastas