inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
Μπάσκετ

Η Ελλάδα του Β’ ημιχρόνου… τρομάζει!

Μεγάλη εμφάνιση από τον Γιάννη και πρωτιά για την Ελλάδα!

Δημήτρης Βαφειάδης
06.09.2022 19:58
Share
SHARE

Πρώτη και καλύτερη! Μέχρι το τέλος, μέχρι το κορυφαίο σκαλί του βάθρου! Η Εθνική διέλυσε (99-79) και την Ουκρανία με διαστημικό Γιάννη (41 πόντους) και πάει… τρένο στο Βερολίνο για να το σηκώσει.

Η πρωτιά «κλείδωσε» και η Ελλάδα είδε στην πράξη πως όταν παίζει σκληρή άμυνα και είναι συγκεντρωμένη μπορεί να περάσει τους αντιπάλους της… από πάνω. Η καλοστημένη Ουκρανία ανάγκασε την «επίσημη αγαπημένη» στο χειρότερό της ημίχρονο στο φετινό Eurobasket (-7), αλλά σε χρόνο dt στην 3η περίοδο όλα άλλαξαν (32-11 επιμέρους σκορ). Με σωστή νοοτροπία στην άμυνα, αρκετά deflections, παρουσία μεγάλων κορμιών στη ρακέτα και έλεγχο των ριμπάουντ η «γαλανόλευκη» βρήκε χώρο στο ανοιχτό γήπεδο και άλλαξε το σκηνικό για να κάνει το 4Χ4. Έτσι, πάει στο Βερολίνο ως 1η και καλύτερη από το Group του Μιλάνο. Αντιθέτως, το σύνολο του Άιναρς Μπαγκάτσκις υποχώρησε στο 3-1, αλλά για 20′ ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικό.

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασύλληπτος παρά το «ξύλο» που δεχόταν από δυο και τρεις αντιπάλους και έμοιαζε με… cheat. Ο σούπερ σταρ της Εθνικής Ομάδας «διέλυσε» τα κοντέρ με 41 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και ήρθε η ελληνική ανατροπή, ο “Greek Freak” δεν ήταν μόνος. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που είχε απενεργοποιηθεί στο ξεκίνημα με 2φ., βρήκε ξανά το χέρι του (Χ πόντοι) και ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτέλεσε… φόβητρο μέσα στη ρακέτα. Ο πιο σημαντικός όλων, όμως, δίπλα στον Γιάννη ήταν ο Νικ Καλάθης. Ύστερα από τρία ματς που δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ο Έλληνας πλέι μέικερ έκανε τη διαφορά τόσο με την άμυνα πάνω στην μπάλα, όσο και με το σκοράρισμά του (Χ πόντοι) και -προφανώς- με τις δημιουργίες του (7 ασίστ), που βοήθησαν την ομάδα να τρέξει.

Έτσι, η Ελλάδα πέρασε με επιτυχία ακόμα ένα τεστ, το οποίο για 20′ έμοιαζε να είναι πολύ δύσκολο, έπαιξε το μπάσκετ που θέλει ο Δημήτρης Ιτούδης και παρέμεινε… αήττητη και χαμογελαστή στο φετινό Eurobasket. Να σημειώσουμε πως πρώτοι σκόρερ των Ουκρανών ήταν οι Σβι Μίχαλιουκ και Ισούφ Σανόν (16 πόντοι), οι οποίοι όμως δεν «απείλησαν» στην επανάληψη.

 

Δεν είχε αντίπαλο ο Γιάννης, προβληματισμός με γρήγορα φάουλ και Μίχαλιουκ

Ο Γιάννης ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα και οδήγησε την Ελλάδα σε γρήγορο 7-0 (3′) σημειώνοντας όλους τους πόντους. Το αρνητικό για την Εθνική ήταν πως οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Θανάσης Αντετοκούνμπο χρεώθηκαν με 2φ. έκαστος αρκετά νωρίς και αποσύρθηκαν, με τον Σβι Μίχαλιουκ να «μαζεύει» την απόσταση (12-10 στο 5′). Ο “Greek Freak” (9π., 4ρ.) βγήκε για «ανάσες» στο 7′ (21-14), με τη«γαλανόλευκη» να βρίσκει σκορ από τους ορεξάτους γκαρντ της (Καλάθης, Σλούκας). Ωστόσο, τα 5λ. στην 1η περίοδο δεν της επέτρεψαν να… παγιώσει ικανοποιητικές διαφορές (23-20) και η εικόνα της ήταν μακριά από το καλό πρόσωπο που διαθέτει.

 

Άλλαξε το σκηνικό με την Ελλάδα να είναι τελείως «έξω από τα νερά της»

Η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις προσπέρασε με τρίποντο του Βιάτσεσλαβ Μπομπρόφ (23-25 στο 12′), με τον Ιτούδη να… ανακατεύει την τράπουλα και να ζητάει από τους γκαρντ του να βρουν τον Παπαγιάννη στη ρακέτα (16π. από το ζωγραφιστό η Ελλάδα στο 15′). Από την άλλη, ο Ισούφ Σάνον (13π. με 5/6 σουτ) δεν φοβόταν να τα βάλει με τον Γιάννη και παρά τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα έβρισκε τον δρόμο για το καλάθι (32-35 στο 16′ και 37-44 στο 18′). Η «επίσημη αγαπημένη» έμοιαζε με με… ψάρι έξω από το νερό του, αφού είχε πάρει μόλις 2π. στο ανοιχτό γήπεδο και έπαιζε κακή άμυνα. Παράλληλα, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν μια… μείξη πολεμικών τεχνών για να σταματήσουν τον Γιάννη (18π. στο 20′) στο set παιχνίδι, κάνοντας τουλάχιστον τρία φάουλ που ήταν στο όριο του αντιαθλητικού. Έτσι, το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο -7 (39-46), πληρώνοντας τη… χαλαρή άμυνα, την αδυναμία να «τρέξει» και το 27% στα τρίποντα.

 

«Έσφιξε» η άμυνα, «λύθηκαν» τα ελληνικά χέρια και ήρθε το επιμέρους +21

Στην επανάληψη η Ελλάδα βρήκε την «ταυτότητά» της και άλλαξε τα δεδομένα σε λίγα λεπτά. Ο Ιτούδης ξεκίνησε με τους Γιάννη – “Big Papa” μαζί στο παρκέ και η σωστή νοοτροπία φάνηκε από την ελληνική άμυνα με τα πέντε deflections σε 3′. Από εκεί άρχιζαν όλα, συνεχίζονταν με τις δημιουργίες του Νικ Καλάθη (50-49 στο 24′) και κατέληγαν στον ασύλληπτο “Greek Freak” (15π. σε 6′) και τον ανεβασμένο Τάιλερ Ντόρσεϊ (60-53 στο 27′ και 63-53 στο 28′). Η «επίσημη αγαπημένη» είχε… σφίξει την άμυνά της και οι Ουκρανοί δυσκολεύονταν να βρουν το καλάθι (7π. σε 8′), με την Ελλάδα να θέτει τον τόνο που ήθελε στον απόλυτο βαθμό (32-11 επιμέρους σκορ). Στην ουσία, η σκληρή και αποτελεσματική άμυνα σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ έδωσαν παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου, «έλυσαν» τα χέρια των διεθνών και διαμόρφωσαν το +14 της 3ης περιόδου (71-57 με buzzer beater τρίποντο του εξαιρετικού Καλάθη).

 

Σοβαρότητα και τελικά… άνετη νίκη

Οι διεθνείς γνώριζαν πως η «δουλειά» δεν έχει τελειώσει. Γι’ αυτό και συνέχισαν στο ίδιο υψηλό τέμπο και «άγγιξαν» διαφορές 20π. σε 2’30” στην 4η περίοδο (78-59 από τον Καλάθη). Ο Ιτούδης θέλησε να δώσει περισσότερο χρόνο στον Παπαπέτρου και τον Αγραβάνη, καθώς και στον Σλούκα και άπαντες είχαν το σωστό mindset, ώστε να μην αλλάξει τίποτα (82-61 στο 34′). Το παιχνίδι βάδιζε στην τελική του ευθεία με την Ελλάδα σε θέση απόλυτου οδηγού. Ο Παπαγιάννης κάρφωσε δυο μπάλες και έπαιξε ξανά και ξανά άμυνες στους αντίπαλους γκαρντ, όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η Εθνική Ομάδα έφτασε στο 4Χ4 με επιβλητικό τρόπο (99-79). Μάλιστα, ο Γιάννης έδωσε και ένα από τα highlights του αγώνα, αφού έχοντας δεχτεί πολλά χτυπήματα και έχοντας βάλει αμέτρητα καλάθια, έδειξε πως οι αντίπαλοί του είναι πολύ… μικροί για να τον μαρκάρουν.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79.

Ποδόσφαιρο

Μετρούν αντίστροφα οι διεθνείς του ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
05.07.2025 00:08

Συνάντησε παλιούς γνώριμους ο Ντεσπόντοφ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 23:47

Η γκολάρα του Μπαταούλα (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 22:37

Ο Ντεσπόντοφ μίλησε για τον τραυματισμό του

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 21:44

Προονήσεις με… επιστροφή

Μάνος Τσαλγατίδης
04.07.2025 20:37

Αλγόριθμος προέβλεψε τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
04.07.2025 20:38

Μπάσκετ

Ράτζα: «Χαρούμενη που επιστρέφω στον ΠΑΟΚ»

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 23:34

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ η Τιάνα Ράτζα

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 22:01

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ ο Κλίβελαντ Μέλβιν

Πάνος Γεωργογιάννης
04.07.2025 21:28

Και η Αλαμπάμα ΠΑΟΚ είναι

Μάνος Τσαλγατίδης
04.07.2025 21:00

Όταν ο Μέλβιν συνάντησε τον ΠΑΟΚ (videos)

Όλγα Χιονίδου
04.07.2025 20:22

Έκλεισε Μέλβιν ο ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης
04.07.2025 20:25

Αντίπαλοι

Ενίσχυσε την επιθετική του γραμμή με Αγκίρε ο Παναιτωλικός

Πάνος Γεωργογιάννης
03.07.2025 19:16

Ξεκίνησε με ήττα τα φιλικά του στην Ολλανδία ο Άρης

Πάνος Γεωργογιάννης
03.07.2025 18:26

Βρήκε τον αντι- Γκουγκεσασβίλι ο Πανσερραϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
03.07.2025 17:21

Ανανέωσε με ΟΦΗ ο Σαλσέδο

Πάνος Γεωργογιάννης
02.07.2025 23:50

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Μπάρτλεϊ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
01.07.2025 17:27

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 22:01
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Μετρούν αντίστροφα οι διεθνείς του ΠΑΟΚ
05.07.2025 00:08
Συνάντησε παλιούς γνώριμους ο Ντεσπόντοφ (pic)
04.07.2025 23:47
Ράτζα: «Χαρούμενη που επιστρέφω στον ΠΑΟΚ»
04.07.2025 23:34
Ολοκλήρωσε τη σούπερ μεταγραφή με Ντέιβιντ η Γιουβέντους!
04.07.2025 23:12
Μπουμπουλέντρας: «Χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ»
04.07.2025 22:57

Blogger

ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Καιρός για λίγη ηρεμία!

Μάνος Τσαλγατίδης
04.07.2025 00:04
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Θύμα» της επιτυχίας του

Σωτήρης Μήλιος
01.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Έγιναν βήματα αλλά έχει δρόμο μπροστά του

Κώστας Βασιλόπουλος
02.07.2025 07:26
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Κάτι κινείται επιτέλους

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
30.06.2025 20:03
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
21.06.2025 21:57
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο μοναδικός δρόμος προς τη σίγουρη αποτυχία

Θόδωρος Χαστάς
20.06.2025 14:05

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?