inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Διάφορα

Ολιβέιρα: «ΑΕΚ; Προτιμώ να πάρει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ!»

Ο Πορτογάλος φορ έδειξε προτίμηση για τον φετινό πρωταθλητή Ελλάδας

Γιάννης Σωτηρίου
09.04.2024 12:14
Share
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SHARE

Μπορεί να πλέον να έχει επιστρέψει ποδοσφαιρικά στην πατρίδα του για λογαριασμό της Γκιμαράες, αλλά ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν ξεχνά το ελληνικό παρελθόν, και ειδικά τον ΠΑΟΚ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πορτογάλος φορ, μίλησε για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ αλλά και την προτίμησή του για τον φετινό πρωταθλητή.

Μεταξύ άλλων, ο Ολιβέιρα είπε:

«Μου λείπει η Ελλάδα. Το έχω συζητήσει πολλές φορές με την γυναίκα μου και με μερικούς φίλους να επιστρέψουμε στην Ελλάδα για διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Πέρασα υπέροχα αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής μου. Μου λείπει η κουλτούρα της Ελλάδας, το ποδόσφαιρο της και σαφώς το φαγητό. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την Ελλάδα, δεν μετάνιωσα ποτέ που ήρθα».

Τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα μόνο εύκολα δεν θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς. Οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να φτάσει τα υψηλά στάνταρ που μπορούσε. Παρ’ όλα αυτά αγάπησε την χώρα μας και το τελευταίο του «αντίο» δεν ήταν εύκολο.

«Ήταν δύσκολο να αποχαιρετήσω την Ελλάδα. Πιστεύω θα μπορούσα να μείνω και άλλα χρόνια στην Ελλάδα. Θεωρώ πως έπαιξα αρκετά καλά, αλλά είχα και πολλές ατυχίες, όπως με τους τραυματισμούς. Σε γενικές γραμμές το απόλαυσα πραγματικά. Έπαιξα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έφτασα τρεις φορές στον τελικό του Κυπέλλου. Αν δεν υπήρχαν και αυτοί οι τραυματισμοί θα ήταν όλα τέλεια πραγματικά».

«Ο Μελισσανίδης ήθελε να είμαι ο βασικός επιθετικός της ΑΕΚ στην OPAP Arena»

«Όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα, σκοπός μου ήταν να καταφέρω να επιστρέψω στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και η αλήθεια είναι πως μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία περίπου έξι μήνες αφού ήρθα στην ομάδα. Μου έκανε πρόταση η Γουλβς, την ίδια περίοδο που πήρε και τον Ποντένσε. Όμως η ΑΕΚ δεν μου επέτρεψε να πάω, αν και αυτό δεν με πείραξε πολύ, καθώς περνούσα πολύ ωραία στην ομάδα και την Ελλάδα.

Είχα μιλήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και του εξήγησα πως θέλω να πάω στην Γουλβς, όχι επειδή δεν μου άρεσε η ΑΕΚ, αλλά επειδή ήταν μία τεράστια ευκαιρία για εμένα, ώστε να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Του είπα όμως ότι αν δεν θέλει να φύγω, δεν θα φύγω. Περνούσα πολύ όμορφα στην ΑΕΚ».

«Ο Λουτσέσκου είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα στην καριέρα μου»

«Αυτό που με έπεισε να πάω στον ΠΑΟΚ ήταν ο Λουτσέσκου, 100% πήγα για αυτόν. Εγώ δεν είχα στο μυαλό μου να αγωνιστώ για άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Ειδικά με τις σχέσεις που είχα δημιουργήσει με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και τους οπαδούς της ομάδας. Όμως ο Λουτσέσκου μου μίλησε και ταυτίστηκα πολύ με την ιδεολογία και με τον τρόπο που έβλεπε το ποδόσφαιρο.

Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος σκέψης του Λουτσέσκου, αλλά χρειάστηκε να το σκεφτώ πάρα πολύ. Στο τέλος πήρα την απόφαση να πάω και δεν το μετανιώνω. Ήμουν δυστυχώς αρκετά άτυχος, καθώς τραυματίστηκα σοβαρά την πρώτη μου χρονιά, αλλά έχω υπέροχες αναμνήσεις από εκεί.

Ήταν υπέροχα να δουλεύω με τον Λουτσέσκου, είναι νομίζω ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω δουλέψει στην καριέρα μου. Για εμένα είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος. Γι’ αυτό και δεν μετανιώνω που πήγα στον ΠΑΟΚ, άλλωστε κυρίως, για αυτόν πήγα εκεί».

«Για εμένα ο ΠΑΟΚ ήταν μια πολύ καλή περίοδος. Ταυτίστηκα πάρα πολύ με την νοοτροπία που υπήρχε. Κατάγομαι από τα βόρεια της Πορτογαλίας, ο ΠΑΟΚ είναι από τα βόρεια της Ελλάδας, έχουμε παρόμοιο τρόπο σκέψεις. Βλέποντας ανθρώπους από τον βορρά της Πορτογαλίας και τον βορρά της Ελλάδας, υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Είναι πιο φιλικοί, πιο δουλευταράδες, πιο παθιασμένοι.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία υπέροχη πόλη. Είναι κρίμα που είχα αυτόν τον τραυματισμό, καθώς θα μπορούσα να αποδώσω ακόμη καλύτερα και πιστεύω σίγουρα θα έμενα στην ομάδα παραπάνω χρόνια. Από την αρχή που υπέγραψα στην ομάδα είδα πως είχα ότι χρειαζόμουν για να αποδώσω τέλεια, ήταν λες και έπαιζα χρόνια στον ΠΑΟΚ».

Όταν ο Ολιβέιρα βρισκόταν στον ΠΑΟΚ, τα «πιτσιρίκια» που πλέον πρωταγωνιστούν στην ομάδα, τότε ήταν απλώς παιδιά, που κυνηγούσαν τα όνειρα τους. Πλέον, οι Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης αποτελούν τα… πρώτα βιολιά του «Δικεφάλου».

«Είναι υπέροχο να βλέπω τα παιδιά που έκανα μαζί τους προπόνηση να έχουν βασικό ρόλο πλέον στην ομάδα. Ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης, δείχνουν το πόσο έχουν μεγαλώσει και το πόσο χρήσιμοι είναι για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την Εθνική Ελλάδος. Έχουν αρχίσει να γίνονται ηγέτες της ομάδας και χάρηκα πάρα πολύ όταν είδα τον Κωνσταντέλια με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, πραγματικά ένιωσα περήφανος για αυτόν. Όταν πήγα εγώ στην ομάδα ήταν ένα μικρό παιδί, όπως και ο Κουλιεράκης και τώρα έχουν γίνει άντρες».

Όσο για το φετινό πρωτάθλημα:

«Δεν ξέρω τι θα μπορέσει να συμβεί στο πρωτάθλημα, εύχομαι όμως καλή τύχη και στους δύο. Αν έπρεπε να διαλέξω ποια ομάδα θα ήθελα να κερδίσει τον τίτλο, θα επέλεγα τον ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου είναι ακόμα στην ομάδα, είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πάρα πολύ και του εύχομαι τα καλύτερα στην καριέρα του. Έχω αρκετούς φίλους ακόμα στον ΠΑΟΚ που αγωνίζονται στην ομάδα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που το ρόστερ έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με την περίοδο που ήμουν εγώ στην ομάδα. Γι’ αυτά θα ήθελα να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Το θέλουν περισσότερο πιστεύω και για την πόλη και τους οπαδούς θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ελπίζω βέβαια και η ΑΕΚ να τα πάει καλά στα υπόλοιπα παιχνίδια. Χωρίζω την καρδιά μου στα δύο, αλλά θα πρέπει να επιλέξω τον ΠΑΟΚ».

πηγή: bnsports

Ποδόσφαιρο

Ο Λουτσέσκου τους θέλει συνεχώς στην… πρίζα!

Μάνος Τσαλγατίδης
21.07.2025 19:45

Η ενημέρωση του Α.Σ. ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα!

Δημήτρης Βαφειάδης
21.07.2025 19:25

Προπόνηση με Πέλκα-Ιβανούσετς αλλά και με απόντες! (videos)

Μάνος Τσαλγατίδης
21.07.2025 19:21

Δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Βιεϊρίνια! (pics-videos)

Μάνος Τσαλγατίδης
21.07.2025 19:03

Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η πιθανή αλλαγή λόγω UEFA

Δημήτρης Βαφειάδης
21.07.2025 18:17

Συμφωνία ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα!

Δημήτρης Βαφειάδης
21.07.2025 19:18

Μπάσκετ

Σε ρυθμούς… εκκίνησης: Προετοιμασία, φιλικά και σχεδιασμός

Όλγα Χιονίδου
21.07.2025 12:29

Ανακοίνωσε Τζέιλεν Χαντς ο Πανιώνιος

Γιάννης Σωτηρίου
21.07.2025 11:13

Νίκη και πέμπτη θέση για την Ελλάδα

Γιάννης Σωτηρίου
20.07.2025 16:17

«Συνδέθηκε» με ΠΑΟΚ, κατέληξε στη Βαρέζε ο Ρένφρο

Ευαγγελία Σαράντη
20.07.2025 13:07

Νέο format για το Κύπελλο Ελλάδας

Γιάννης Σωτηρίου
19.07.2025 13:50

Από αντίπαλοι… συμπαίκτες οι Μέλβιν-Μάρβιν Τζόουνς (videos)

Ευαγγελία Σαράντη
19.07.2025 13:30

Αντίπαλοι

«Φοβερή η Τούμπα, ίσως μας πει κάτι ο Σβαμπ!»

Παναγιώτης Κυρικλίδης
21.07.2025 16:50

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
21.07.2025 16:02

Πουλάει το «αστέρι» της η Βόλφσμπεργκερ;

Μάνος Τσαλγατίδης
21.07.2025 15:19

Οι «Λύκοι» της Αυστρίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
21.07.2025 15:06

Ελβετία ή Τσεχία ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
21.07.2025 13:28

Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ο Κότσαρης

Γιάννης Σωτηρίου
21.07.2025 12:42
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο Λουτσέσκου τους θέλει συνεχώς στην… πρίζα!
21.07.2025 19:45
Η ενημέρωση του Α.Σ. ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα!
21.07.2025 19:25
Προπόνηση με Πέλκα-Ιβανούσετς αλλά και με απόντες! (videos)
21.07.2025 19:21
Δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Βιεϊρίνια! (pics-videos)
21.07.2025 19:03
Η Θύρα 4 πάει Αυστρία! (pic)
21.07.2025 18:40

Blogger

ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Μιλάμε για μετάλλαξη

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
20.07.2025 22:54
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση

Μάνος Τσαλγατίδης
20.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ματέο Σέρα: Αετίσιο μάτι

Σωτήρης Μήλιος
19.07.2025 21:40
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ο Άγιαξ της Ολλανδίας και ο… Άγιαξ της Ελλάδας!

Σωτήρης Μήλιος
16.07.2025 21:20
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο κεφάτος Λουτσέσκου και οι μικροί που αρέσουν!

Μάνος Τσαλγατίδης
18.07.2025 01:00
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

So far, so good στον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
16.07.2025 07:25

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?