Ο ΠΑΟΚ F&U αγωνίστηκε χθες (2/2) στο γήπεδο ΔΑΚ Πολίχνης, όπου για την 14η αγωνιστική της Volley League αντιμετώπισε τον τοπικό Πήγασο, του οποίου και επιβλήθηκε με 0-3, με τον Δικέφαλο να είναι ισόβαθμος με την Κηφισιά σε τέταρτη και πέμπτη θέση με 23 βαθμούς.
Παρ’ όλα αυτά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς στην αρχή του αγώνα υπήρξε ένταση στις κερκίδες.
Ο λόγος; Είναι πραγματικά αστείος και παράλληλα απόλυτα προκλητικός.
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, εισήλθαν στο ΔΑΚ Πολίχνης περίπου 20 μικρά παιδιά, τα οποία ήταν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, τα ΠΑΟΚτσάκια είχαν μαζί τους και μια σημαία του Δικεφάλου.
Αφού λοιπόν το παιχνίδι ξεκίνησε και οι μικροί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, μάλιστα χωρίς να είναι υβριστικά, έγιναν στόχος από τους ανθρώπους του Πήγασου Πολίχνης.
Συγκεκριμένα, άνθρωποι των γηπεδούχων (όχι φίλαθλοι αλλά άνθρωποι της ομάδας!) πλησίασαν τα πιτσιρίκια και τους ζήτησαν με χυδαίο και απρεπή τρόπο να κρύψουν τη σημαία του ΠΑΟΚ και να αποχωρήσουν από το γήπεδο!
Σε μια χώρα η οποία ακόμα μετράει τις πληγές της από διάφορα γεγονότα οπαδικής βίας, χθες (2/2) έγινε γνωστό πως αν είσαι νεαρός φίλαθλος και πας να δεις αγώνα βόλεϊ της ομάδας σου μέσα στην ίδια σου τη πόλη, τότε θα δεχθείς μπούλινγκ και θα σε διώξουν από το γήπεδο! Αυτή είναι η Ελλάδα του 2025 λοιπόν.
Φυσικά, να θυμίσουμε πως το περασμένο καλοκαίρι, ο Α.Σ. ΠΑΟΚ έκανε έντονες προσπάθειες, ώστε να μετακομίσει στο ΔΑΚ Πολίχνης το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Δικεφάλου, με την ομάδα του Πήγασου (στον οποίο δεν ανήκει το γήπεδο, αλλά στο Δήμο Παύλου Μελά) να δημιουργεί προβλήματα συνεχώς και εν τέλει το «ασπρόμαυρο» τμήμα μετακόμισε στο κλειστό της Μίκρας στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ίσως και αυτό να έπαιξε τον δικό του ρόλο.
Τέλος, είναι απίστευτη ειρωνεία ότι πριν από την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές, έβγαλαν φωτογραφία όλοι μαζί με μήνυμα κατά της βίας. Μάλλον οι άνθρωποι του Πήγασου όμως δεν έλαβαν το μήνυμα λίγα λεπτά μετά την λήψη της φωτογραφίας. Γιατί βία δεν είναι μόνο η σωματική, αλλά και η λεκτική.