Αφιέρωμα στην πορεία του ΠΑΟΚ mαteco στο FIBA Europe Cup με συνέντευξη του Σέντρικ Χέντερσον φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Ο αθλητής του Δικεφάλου, φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του FIBA Europe Cup και μίλησε για τους δύο τελικούς κόντρα στη Μπιλμπάο, τονίζοντας πως μια ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα σήμαινε τα πάντα γι’ αυτόν.
Αναλυτικά όσα αναφέρει το κείμενο της FIBA:
«Ο Χέντερσον και ο ΠΑΟΚ mαteco επιστρέφουν στην έδρα τους με στόχο να ανατρέψουν τη διαφορά των επτά πόντων.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ελλάδα) – Ο Σέντρικ Χέντερσον Τζούνιορ του ΠΑΟΚ mateco παραμένει αισιόδοξος πως η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα από την Μπιλμπάο και να κατακτήσει το FIBA Europe Cup.
Για να εξασφαλίσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 1996, η ελληνική ομάδα θα πρέπει να νικήσει τους Ισπανούς αντιπάλους της με οκτώ πόντους διαφορά ή περισσότερο, μετά την ήττα με 72-65 στον πρώτο τελικό που διεξήχθη στη Χώρα των Βάσκων την περασμένη Τετάρτη.
«Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε», δήλωσε ο Χέντερσον, ο οποίος είχε 11 πόντους και 8 ριμπάουντ στο ματς στο Μπιλμπάο. «Ξέρουμε τι πρέπει να διορθώσουμε. Έχουμε το βίντεο, το μελετάμε και το επόμενο βήμα είναι να τα δώσουμε όλα στο παρκέ και να νικήσουμε».
Παρότι και οι δύο ομάδες σούταραν με ποσοστό κάτω του 40% στο πρώτο παιχνίδι, η Μπιλμπάο εκμεταλλεύτηκε την καλή της επιθετική λειτουργία, καθώς δεν έχανε σουτ από την περιφέρεια στο πρώτο δεκάλεπτο.
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε σε όλο το ματς από την κακή του ευστοχία, μετρώντας μόλις 3/26 τρίποντα. Ωστόσο, η μαχητική τους στάση τούς κράτησε στο παιχνίδι και τους δίνει λόγους να πιστεύουν στην ανατροπή στη ρεβάνς.
«Η μεγαλύτερη διαφορά στον πρώτο αγώνα ήταν τα τρίποντα και το πόσο παθητικοί ήμασταν αμυντικά στην πίεση πάνω στην μπάλα», δήλωσε ο Χέντερσον Τζούνιορ.
«Σαν ομάδα, είχαμε πολύ κακά ποσοστά από την περιφέρεια, και αυτό τούς επέτρεψε να κλείσουν ακόμη περισσότερο τη ρακέτα. Η άμυνα των γκαρντ μας και στα σκριν στην μπάλα ήταν πολύ παθητική για τα δεδομένα μας και σε σχέση με το πώς παίζουμε συνήθως».
«Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, αλλά απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Μπιλμπάο, πρέπει να παίζουμε στο 100% και στα τέσσερα δεκάλεπτα».
Ένα πράγμα είναι βέβαιο για τον δεύτερο τελικό: η ατμόσφαιρα στο PAOK Sports Arena θα είναι μοναδική, και ο Χέντερσον θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό.
Καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο μετά από ήττα στον πρώτο τελικό, άρα η ιστορία είναι μπροστά τους.
«Είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Το να έχεις τον κόσμο πίσω σου σε δύσκολους αγώνες και κρίσιμες στιγμές σημαίνει τα πάντα για εμάς», λέει.
«Μας δίνει ενέργεια και μας παρακινεί να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας για τους φιλάθλους μας.
«Το να εκπροσωπώ αυτόν τον σύλλογο είναι υπέροχο, μου φέρνει χαμόγελο. Έχει μεγάλη ιστορία και μοναδική βάση φιλάθλων και δεν μπορείς παρά να είσαι ευτυχισμένος με την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.
«Προσπαθώ να είμαι ο παίκτης που δίνει ενέργεια εντός και εκτός παρκέ, να είμαι πάντα θετικός και με ψηλά το κεφάλι. Να είμαι περήφανος για τον ΠΑΟΚ και την οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει εδώ».
Ο Χέντερσον έχει μέσο όρο 9.4 πόντους με 40% στα σουτ, 3.2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά αγώνα αυτή τη σεζόν για τον ΠΑΟΚ, και θα ήθελε να τα επισφραγίσει όλα αυτά με μια νίκη μπροστά στους οπαδούς που τον στήριξαν όλη τη χρονιά, εντός και εκτός έδρας.
Θα ήταν επίσης η εκπλήρωση του ονείρου του για έναν τίτλο – μια ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται συχνά.
«Θα σήμαινε τα πάντα για μένα», κατέληξε.
«Είναι μια στιγμή που δεν έχει την ευκαιρία να ζήσει κάθε παίκτης στην καριέρα του. Το να γράψεις το όνομά σου στην ιστορία είναι το όνειρο κάθε μπασκετμπολίστα. Ανυπομονώ να το κάνω πραγματικότητα».