Αφού με τέτοια ποσοστά, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε «μόλις» με επτά πόντους στο γήπεδο της Μπιλμπάο, θα πρέπει να νιώθει καλά. Παραμένει ζωντανός. Θα μπορούσε να πάθει χειρότερα.
Η τελευταία ομάδα που επισκέφτηκε αυτό το γήπεδο, η φιναλίστ του Eurocup, Γκραν Κανάρια έφυγε με 18 πόντους στο κεφάλι! Η Ντιζόν στον επαναληπτικό ημιτελικό του Fiba Europe Cup έφαγε σχεδόν σαραντάρα!
Σε αυτό το γήπεδο, οι Βάσκοι διέλυσαν στην φετινή τους πορεία την Τόφας Μπούρσα, την Σολέ, την Σάσαρι. Καλές ομάδες. Κέρδισαν την Ρεάλ Μαδρίτης, κοίταξαν στα μάτια όλους τους μεγάλους που παίζουν Euroleague.
Είναι μία ομάδα που παίρνει τεράστια δύναμη από την έδρα της, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τραβήξει χειρόφρενο στην κατηφόρα, τόσο στο ξεκίνημα που βρέθηκε στο -12, όσο και στο τέλος που η διαφορά έφτασε και πάλι σε διψήφιο νούμερο.
Εκτός έδρας, όμως, είναι μία άλλη ιστορία. Η Μπιλμπάο είναι αξιοσέβαστος αντίπαλος, μα μακριά από το σπίτι της δείχνει φέτος ευάλωτη.
Από το ζέσταμα κιόλας, πολύ πριν από το τζάμπολ, θα πρέπει να νιώσει πίεση, οι περισσότεροι παίκτες της (με εξαίρεση τον πολύπειρο Ντράγκιτς) δεν είναι ψημένοι σε τέτοιες καταστάσεις.
Το «Παλατάκι» είναι σίγουρο ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα πρέπει να παίξει κι αυτό μεγάλη μπάλα…