Λίγες ημέρες πριν τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία στο πρώτο φιλικό των ασπρόμαυρων στις Κάτω Χώρες, ο Άγιαξ ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Aarhus GF στο Hattem, η οποία την περσινή αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του πρωταθλήματος της Δανίας. Για την ομάδα του Αίαντα έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο οι Γιούρι Μπας, Γιόσιπ Σούταλο και Βάουτ Βέεχορστ, καταγράφοντας έτσι τα πρώτα τους λεπτά σε φιλική αγωνιστική υποχρέωση του ολλανδικού συλλόγου.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Άγιαξ ενέτεινε την πίεσή του, ωστόσο, δεν μπόρεσε να σπάσει την αντίπαλη άμυνα παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Μετά την ανάπαυλα παρέταξε μια εντελώς νέα ενδεκάδα γεγονός που απέδωσε γρήγορα, καθώς μόλις επτά λεπτά αργότερα, ο Σιν Στερ άνοιξε το σκορ μετά από μια δυνατή εκτέλεση και τελείωμα από πάσα του Μπερτράντ Τραορέ, όμως, το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ δεδομένου πως σε λιγότερο από 10 λεπτά οι Δανοί βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Στέφαν Έρβαν και το αποτέλεσμα διατηρήθηκε έως το φινάλε.
Υπενθυμίζεται πως ΠΑΟΚ και Άγιαξ αναμένεται να τεθούν αντιμέτωποι την επικείμενη Τετάρτη (16.07) στο πιο δυνατό φιλικό τεστ των «ασπρόμαυρων» στην Ολλανδία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να ανακοινώνει τους ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στη χώρα της τουλίπας για το βασικό σκέλος της προετοιμασίας. Το πρώτο δείγμα γραφής του Δικεφάλου δόθηκε κόντρα στον Πανσερραϊκό την Παρασκευή (11.07), με το προπονητικό επιτελείο να δοκιμάζει νέα πρόσωπα και να εξάγει τα δικά του πρώτα συμπεράσματα.