Μετά την ανάκριση του Δημήτρη Τσοπούρογλου από την κάμερα του PAOK TV προκειμένου να συστηθεί στο φίλαθλο κοινό των «ασπρόμαυρων», σκυτάλη έλαβε ο 18χρονος επιθετικός της ομάδας, Ανέστης Μύθου, απαντώντας σε μία σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την πορεία του στα τμήματα υποδομής και το βασικό σκέλος της θερινής προετοιμασίας του Δικεφάλου στις Κάτω Χώρες ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία που ξετύλιξε για το πώς από κεντρικός αμυντικός, κατέληξε να τοποθετείται στη γραμμή κρούσης, με τον Δημήτρη Μπαταούλα να φέρει με τη σειρά του… μερίδιο ευθύνης.
Όσα επισήμανε αναλυτικότερα στο PAOK TV:
Από αμυντικός… επιθετικός. Ποια είναι η ιστορία;
«Βασικά είναι από κεντρικός αμυντικός και μετά από αμυντικός… επιθετικός. Στην Κ15 ήταν ο Μπάτα (σ.σ Δημήτρης Μπαταούλας) τραυματίας και χρειάστηκε να παίξω πιο πίσω. Τα πηγαίναμε καλά, μετά ήταν τραυματίες οι επιθετικοί και ζήτησα από τον κόουτς σε ένα φιλικό του αδελφού μου να παίξω εγώ σαν επιθετικός για να παίξουμε αντίπαλοι. Με έβαλε, όλα πήγαν καλά, έβαλα κι ένα γκολ και μετά συνέχισα σε κάποια φιλικά και σε ένα τουρνουά στη Γερμανία να δοκιμάζομαι στην ίδια θέση και… εκεί μείναμε».
Τι προτιμάς από τα δύο;
«Εγώ να παίζω θέλω».
Από μπαμπά που ήταν προπονητής μπάσκετ, βγήκαν παιδιά ποδοσφαιριστές. Αυτό πώς το εξηγείς;
«Του… ξεφύγαμε κάπως δεν ξέρω. Μας άφησε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Μας βοηθάει το γεγονός ότι είναι στο χώρο του αθλητισμού, ξέρει κάποια πράγματα πολύ καλύτερα από εμάς και από τις κουβέντες μαζί του καταλαβαίνουμε πολλά για τον αθλητισμό καθημερινά».
Πώς είναι η προετοιμασία με την πρώτη ομάδα;
«Είναι φανταστική. Οι μέρες περνάνε γρήγορα, τα πάμε καλά στις προπονήσεις και διψάμε για περισσότερα».
Δείτε παρακάτω το σχετικό video που δημοσιεύθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο «X»:
Meet the Future! ⚫⚪
Μια σύντομη συνέντευξη με τον Ανέστη Μύθου.#PAOKNextGen #PAOK #OurWay pic.twitter.com/7juIOqGtE1
— PAOK FC (@PAOK_FC) August 1, 2025