Η ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Βόλφσμπεργκερ προκάλεσε έντονο σχολιασμό στον αυστριακό Τύπο, με τα δημοσιεύματα να στέκονται κυρίως στη δυσκολία του Δικεφάλου να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων και στην πειθαρχημένη εμφάνιση του αυστριακού κλαμπ.
Η ιστοσελίδα της «kicker» περιέγραψε έναν ΠΑΟΚ που «έψαξε την κυριαρχία, αλλά έμεινε εντελώς ακίνδυνος απέναντι στη βαθιά και συμπαγή άμυνα» των Αυστριακών, τονίζοντας τις αδυναμίες των «ασπρόμαυρων» τόσο στην τελική πάσα όσο και στην εκτέλεση. Η Βόλφσμπεργκερ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απέδειξε ότι «δεν φοβάται να κλειστεί» και με μια «έξυπνη εκτός έδρας εμφάνιση» κατάφερε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με ένα πολύτιμο αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Αυστρία.
Όπως σημειώνουν, η Βόλφσμπεργκερ «έδειξε διάθεση για αντεπιθέσεις και ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα» στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου, ενώ ο ΠΑΟΚ, στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, «προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του» χωρίς όμως να βρει λύσεις απέναντι στην καλοστημένη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η ιστοσελίδα «laola» υποστήριξε πως «η κυπελλούχος Αυστρίας άξιζε περισσότερα λόγω των καλύτερων ευκαιριών της», επιβεβαιώνοντας την αίσθηση πως η Βόλφσμπεργκερ δεν περιορίστηκε μόνο στην άμυνα, αλλά αναζήτησε ενεργά τις στιγμές της στις μεταβάσεις.
Το συμπέρασμα των αυστριακών Μέσων είναι σαφές: η Βόλφσμπεργκερ κέρδισε τις εντυπώσεις και το αποτέλεσμα στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί σαφώς πιο αποτελεσματική και αποφασιστική εμφάνιση στο Κλάγκενφουρτ αν θέλει να πάρει το εισιτήριο για τα Play off του Europa League.