Η πρώτη του σεζόν στην Μπριζ ήταν εξαιρετική. Ο Χρήστος Τζόλης τα… έσπασε έχοντας 21 γκολ και 16 ασίστ σε 56 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Κάπως έτσι ομάδες όπως οι Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης ασχολήθηκαν μαζί του.
Έχοντας αντιληφθεί την κατάσταση, η Μπριζ έστειλε ένα μήνυμα σε όλη την αγορά στις αρχές του καλοκαιριού επεκτείνοντας το συμβόλαιο του Έλληνα εξτρέμ έως το 2029. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να κόψει τον βήχα κάθε ενδιαφερόμενου και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει πως εάν τον πουλήσει, ο εκάστοτε μνηστήρας θα πρέπει να ματώσει οικονομικά.
Μέχρι που προέκυψε μέσω του Athletic ένα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Χρήστος Τζόλης βρίσκεται στο στόχαστρο της Κρίσταλ Πάλας. Είδηση που προφανώς και ισχύει, αλλά για να γίνει ο 23χρονος κάτοικος Λονδίνου θα πρέπει να δούμε ένα ολόκληρο ντόμινο.
Το πρώτο είναι να αποχωρήσει ο καλύτερος παίκτης των «αετών», ο Εμπερέτσι Έζε. Ο Άγγλος διεθνής όλο το καλοκαίρι πρωταγωνιστούσε σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια. Τα κυριότερα είχαν να κάνουν με τις Άρσεναλ και Τότεναμ. Αμφότερες το παλεύουν ακόμα με τη δεύτερη να παρουσιάζεται πιο ζεστή.
Σε αυτό το 3-4-2-1 του Όλιβερ Γκλάσνερ ο Έζε παίζει αριστερά πίσω από τον Ζαν Φιλίπ Ματετά και η αλήθεια είναι ο Χρήστος Τζόλης θα μπορούσε να υπηρετήσει αυτό τον ρόλο. Άλλα στοιχεία έχουν οι δυο τους, αλλά και πάλι.
Ωστόσο, ακόμη και εάν βρεθεί ομάδα που θα καλύψει τις απαιτήσεις της Κρίσταλ Πάλας, ο πρώτος στόχος του κλαμπ είναι ο Μπιλάλ Ελ Κανούς. Ο Μαροκινός, που έπαιξε στο παρελθόν επίσης στο Βέλγιο αλλά με τη φανέλα της Γκενκ, ξεχώρισε στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία. Η Λέστερ δεν θέλει να τον δώσει, στην προσπάθειά της να επανέλθει στην Premier League και ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά.
Επομένως, απαιτείται μία αλληλουχία πραγμάτων για να φτάσει ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ να δώσει τα χέρια με τους Κυπελλούχους Αγγλίας και φυσικά να βάλουν εκείνοι στο τραπέζι ένα πολύ μεγάλο ποσό. Ενδεχομένως και το μεγαλύτερο που έχει δοθεί έως τώρα για Έλληνα παίκτη στην ιστορία.