Η αγωνιστική απραξία έφερε πολυήμερη άδεια για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους με φόντο την απαιτητική συνέχεια της σεζόν.
Το δεύτερο international break της σεζόν είναι γεγονός κι έτσι αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει από τα κλαμπ τους, προκειμένου να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες.
Ο Δικέφαλος έχει αρκετούς διεθνείς, που δεν βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες, καθώς έχουν υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για τους Γιάννης Κωνσταντέλιας, Γιάννης Μιχαηλίδης, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κίριλ Ντεσπόντοφ, Τόμας Κεντζιόρα, Λούκα Γκουγκεσασβίλι και Ανέστης Μύθου, οι οποίοι αποχώρησαν μετά το πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό για να ενσωματωθούν στις αποστολές των ομάδων τους.
Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, η προετοιμασία του για το παιχνίδι με την ΑΕΚ (19/10, 21:00) θα ξεκινήσει από αύριο (9/10), όταν είναι προγραμματισμένη η επιστροφή των ποδοσφαιριστών στη Νέα Μεσημβρία. Το προπονητικό επιτελείο έχει δώσει τριήμερο ρεπό στους «ασπρόμαυρους» κι έτσι σήμερα (8/10) είναι η τελευταία ημέρα ξεκούρασης.
Σε διαδικασία επιστροφής σε αγωνιστικούς ρυθμούς βρίσκεται ο Δημήτρης Πέλκας. Στον αντίποδα, στα «πιτς» βρίσκεται ο Γίρι Παβλένκα, μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Τσέχος τερματοφύλακας υπέστη μυϊκό τραυματισμό στους προσαγωγούς κι έτσι βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο της ομάδας.