Δεν πας πουθενά με 100 εισιτήρια…

Πλεονέκτημα έδρας ήταν αυτό ή μειονέκτημα; «…τάνα Αθήνα τον ΠΑΟΚ μας προσκύνα» ήταν ένα από τα παλαιότερα συνθήματα που ακούστηκαν στην Τούμπα και στο Αλεξάνδρειο. Περιστασιακά και στο «παλατάκι». Αλλά εκεί, γιατί πλέον να προσκυνήσει τον ΠΑΟΚ κάποιος; Και γιατί να τον φοβηθεί; Ποιος αντίπαλος νοιώθει δέος στο «μεγάλο» όνομα που έχει πίσω του άδειες […]

Πλεονέκτημα έδρας ήταν αυτό ή μειονέκτημα; «…τάνα Αθήνα τον ΠΑΟΚ μας προσκύνα» ήταν ένα από τα παλαιότερα συνθήματα που ακούστηκαν στην Τούμπα και στο Αλεξάνδρειο. Περιστασιακά και στο «παλατάκι». Αλλά εκεί, γιατί πλέον να προσκυνήσει τον ΠΑΟΚ κάποιος; Και γιατί να τον φοβηθεί; Ποιος αντίπαλος νοιώθει δέος στο «μεγάλο» όνομα που έχει πίσω του άδειες κερκίδες; Και ποιος διαιτητής σέβεται περισσότερο από κάποια ομάδα γειτονιάς τον ΠΑΟΚ;

Ναι, στον αθλητισμό λένε ότι «τις μεγάλες ομάδες τις κάνει μεγάλες ο …μεγάλος λαός τους». Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. Με μεγάλο λαό. Όχι, όμως πλέον στο μπάσκετ. Και δεν υπάρχει φέτος καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Ο φετινός ΠΑΟΚ στο μπάσκετ έχει κατά μέσο όρο λιγότερα εισιτήρια κι από τους συμπαθέστατους Ικάρους Σερρών. Ποιος είναι ο ποιος «μεγάλος» λοιπόν; Μόνο αυτός που έχει μεγάλη ιστορία; Αλλά η ιστορία δεν παίζει μπάσκετ, δεν βάζει καλάθια. Μόνο σχόλια επιδέχεται…

Πάσχισαν παίκτες και προπονητές, αλλά και η διοίκηση στο «αιματηρό» οικονομικά πλαίσιο της εξυγίανσης – για να υπάρχει η ΚΑΕ, γιατί όσοι δεν το έχουν καταλάβει εάν δεν πληρωθούν τα χρέη όπως αποφάσισε το δικαστήριο για την υπαγωγή στο άρθρο 99, έτσι απλά θα μπει και «λουκέτο» – και πέτυχαν την κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο. Για να έχουν πλεονέκτημα έδρας, έστω στον α΄ γύρο των πλέι οφ.

Και μπαίνοντας χθες στο γήπεδο για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, αστυνομικοί, σεκιούριτι και υπάλληλοι των κυλικείων ήταν περισσότεροι από όσους (104) έκοψαν εισιτήρια! Όχι, δεν ήταν τιμωρημένη η ομάδα. Ο κόσμος της την τιμωρεί φαίνεται… Την τιμωρεί λες και έφταιξε σε κάτι. Αλλά δεν έφταιξε. Την «πατάει» ή την απαξιώνει αδιαφορώντας, λες και τον «πρόδωσε»!

Που τον πρόδωσε όμως; Τον πρόδωσε όταν κέρδισε τον Ολυμπιακό – μοναδική ελληνική ομάδα που το πέτυχε φέτος – όταν κέρδισε τον συμπολίτη εντός και στο Αλεξάνδρειο; Όταν απείλησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (και κατά σύμπτωση εσφαγιάσθη και τότε όπως και χθες από τον σεσημασμένο Πηλοίδη); Πότε τον πρόδωσε; Όταν του εμφάνισε φέτος «όραμα» ελληνοποίησης της ομάδας με πολλά νέα παιδιά;

«Δεν είναι ωραίο να ξεφωνίζεις τον κόσμο» λένε… «Είναι ο πελάτης», λένε…

Πελάτης είσαι όμως όταν πληρώνεις, πας εκεί που πρέπει να πας βγάζοντας από το υστέρημά σου και έχοντας απαίτηση να σε φροντίσουν, να σε προσέξουν. Αλλά φέτος οι πελάτες …δεν πάτησαν στο «μαγαζί». Ούτε πάτησαν οι ΠΑΟΚτσήδες στο «σπίτι» τους, όπως αποκάλεσαν το «παλατάκι» που γι΄ αυτούς χτίστηκε. Μέσος όρος 300 εισιτήρια όλη τη χρονιά και 1.700 με τον «θρύλο», όταν είχε 5.000 κόσμο μέσα (άρα και 3.000 τσαμπατζήδες).

Όχι, δεν φταίνε οι φίλαθλοι… Μπορεί να φταίει η ομάδα, ο κακός Τσαϊρέλης χθες, ο κακός τάδε προχθές και ο δείνα κακός παραπροχθές, ο Σούλης, ο Μπάνε και η διοίκηση, οι ΑΡΔ, ο… Χατζηπετρής. Αλλά όχι, αυτοί που γύρισαν την πλάτη στην ομάδα τους δεν φταίνε. Πάντα δίκιο έχει ο «πελάτης». Ποιος «πελάτης» όμως;

Κέρδισε χθες το Ρέθυμνο. Για πολλούς λόγους! Τον εξής ένα: δεν είχε κανένα πρόβλημα στην έδρα του ΠΑΟΚ. Τι να προβληματίσει τους Αμερικανούς του Ρεθύμνου; Οι 50 συνδεσμίτες σε μία αετοφωλιά; Και άλλοι 150 σκόρπιοι σ΄ όλο το αχανές γήπεδο φίλαθλοι; Και μαζί με το Ρέθυμνο οι διαιτητές έκαναν τον ΠΑΟΚ σκουπίδι για χάρη των φιλοξενούμενων στέλνοντας σαφές μήνυμα γενικότερα απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, για το πόσο την υπολογίζουν όταν δεν έχουν να φοβηθούν οτιδήποτε. Άλλες εποχές «δεν θα έφευγαν από δω…». Τώρα κυριλέ και οι «γκρίζοι». Αφού ο κόσμος δεν έρχεται, δεν πληρώνει για την ομάδα και δεν πονάει το δικό του δημιούργημα.

Γιατί ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι είναι δικιά του η ομάδα. Φώναζε ο Μπάνε: δώστε ένα χεράκι βοήθειας και θα πάρουμε και παίκτη. Εμείς θα καλύψουμε τα χρέη και την μισθοδοσία. Συμπληρώστε και εσείς… Τον έγραψαν κι αυτόν. Την «σημαία», την προσωπικότητα, τον άνθρωπο που έβαλε πλάτη, υπογραφή (και ανέλαβε ποινικές ευθύνες που δεν αναλάμβανε κανένας γεννημένος ΠΑΟΚτσής…).

Ολοι αυτοί τώρα που έχουν ακόμη… προσδοκίες, αυτοί που εύκολα κατακρίνουν από τον καναπέ και που στέλνουν στο πυρ το εξώτερο την ομάδα, τους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση, ας μην μιλήσουν για την Ευρώπη. Ούτε για την επόμενη χρονιά. Και στην ΚΑΕ μάλλον δεν υπολογίζουν πλέον ούτε τα διαρκείας.

Κι επίσης ας μην χολοσκάσουν ποτέ για επενδυτές και μεγάλους χορηγούς. Γιατί απλά κανένας «λεφτάς» δεν έρχεται σε ομάδα με 104 εισιτήρια στα πλέι οφ! Και με 300 μ.ο. όλη τη χρονιά.

Α, και ποια Ευρώπη; Ούτε Νευροκόπι δεν σου φθάνουν τα έσοδα από τα 104 εισιτήρια των πλέι οφ. Αλλωστε και με Εστουντιάντες, Σολέ και Κίμκι πέρσι, εκεί …μεταξύ 150 και 500 εισιτηρίων κόβονταν…

Υ.Γ. 1 Μπράβο μόνο σε όσους φέτος πήραν διαρκείας και σε όσους έρχονταν στα παιχνίδια. Οι μόνοι που έχουν λόγο, δίκιο και δικαιώματα να ομιλούν για την ομάδα. Οι άλλοι, οι «επισκέπτες» των ντέρμπι με συμπολίτη και «θρύλο», οι από μακριά «ξερόλες», οι μόνιμοι επικριτές και οι αναθεματιστές ας …πνιγούν στην πολυθρόνα τους!

Υ.Γ. 2 Πόσο φαιδρή μπορεί να φαίνεται ως δικαιολογία η ώρα έναρξης του αγώνα και η εργάσιμη χθεσινή μέρα. Λες και ήρθαν όλοι το περασμένο Σάββατο με τον Παναθηναϊκό (που είχε 700 εισιτήρια). Επίσης μην τολμήσει κανείς να μιλήσει για τιμή εισιτηρίου. Λες κι αν έρχονταν χθες 5.000 «τεμάχια» και ζητούσαν να τους βάλουν ελεύθερα, θα τους έφραζε το δρόμο η ΚΑΕ και θα τους άφηνε απ΄ έξω.

Υ.Γ. 3 Για τις ευθύνες της διοίκησης Πρωτοδικείου, αλλά και γι΄ αυτές του αγωνιστικού επιφυλλασσόμεθα – έχουμε άπλετο χρόνο και χώρο στο inpaok.com – για μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Υ.Γ. 4 Επειδή διαβάζω παντού γνώμες και τοποθετήσεις παντελώς ανενημέρωτων φιλάθλων, για να ερχόταν παίκτης – προσθήκη, γιατί για αλλαγή τώρα που ο φθηνός πλην τίμιος κι εργατικός Χάτσερ σκόραρε 18π. με το Ρέθυμνο – τώρα πριν τα πλέι οφ, δεν χρειαζόταν καμιά 10.000 € για το μισθό του, αλλά 60.000 μαζί με τις δύο δόσεις στην Εφορία για εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας. Και στο ταμείο της ΚΑΕ ευτυχώς υπήρχαν χθες και 2.000 ευρώ για να προστεθούν στα 1.000 των εισιτηρίων για να πληρωθούν οι διαιτητές και να μην τιμωρηθεί η ομάδα με αφαίρεση βαθμών…

Υ.Γ. 5 Επειδή δεν έχουμε κάτι με τους απλούς ανώνυμους φιλάθλους, κάθε σχόλιο από τα παραπάνω ισχύει και για τους πολλούς επώνυμους και κυρίως για τους καλοστεκούμενους (ακόμη) οικονομικά που στα «ωραία» και στα «γιορτινά» τρέχουν να μπουν και στο κάδρο της αναμνηστικής φωτογραφίας, αλλά στα «δύσκολα» όλο …δουλειές έχουν.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Επιτέλους επιστροφές για τον Λυκογιάννη

Δίωξη στον Παναθηναϊκό

Όταν ο Βιέρι «σκότωσε» τον ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ πάει NBA (video)

Εκτός αναμέτρησης ο Στάγκε (pic)

Κοπεγχάγη: «Έρχονται 1000 οπαδοί του ΠΑΟΚ»

Ντόρτια η Μπάγερν, ανατροπή η Γιουνάιτεντ (videos)

«Η Κοπεγχάγη δεν είναι καλά»

TV: Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι

Μερτέκη: «Παίξαμε όλες σαν ένα»

Ώρα Κοπεγχάγης για τον ΠΑΟΚ

Η Γιουνάιτεντ δεν… πεθαίνει εύκολα! (videos)

Θεσσαλονίκη-Parken τέσσερα λεπτά δρόμος

Ο Γκαρσία θα βγάλει συμπεράσματα

Τελευταίος πόντος και αποθέωση (videos)

Η «νέα» χωρητικότητα της Τούμπας

Η Μπαρτσελόνα… στεναχώρησε τον Λουτσέσκου

Όλο το βάρος στην τακτική

ΠΑΟΚ-ΑΝΤ1: Τo video της ντροπής

Εξώδικο ΠΑΟΚ σε ANT1!

Στο Ch. League μέτρησε, στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ όχι!

Συγκλονίζει μάρτυρας του Noor1

Χαλαρώνουν τα μέτρα για τα γήπεδα

Xρονιά… ρόλερκοστερ

Θύρα 4: «Όλοι στη Μίκρα την Τετάρτη»

Τελευταίος πόντος και αποθέωση (videos)

Τελείωσε τον Σεμέδο πριν τον ΠΑΟΚ ο ΟΣΦΠ

Η «νέα» χωρητικότητα της Τούμπας

Προπόνηση και αναχώρηση για Δανία

Έπαθε πλάκα με τον κόσμο η Λι Ντα Γιονγκ!

Η Γιουνάιτεντ δεν… πεθαίνει εύκολα! (videos)

ΣΟΚ στη Νόριτς!

Οι αδερφές Λι εν δράσει! (pic-videos)

Ποδοσφαιρική πανδαισία στο Ch. League (videos)

Ανακοίνωση- ντροπή από τον ΑΝΤ1!

Πρώτος… άτυχος ο Αντρέ!

Πλησιάζει η ώρα του Ίνγκασον

Live: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Ο Γκαρσία θα βγάλει συμπεράσματα

Ο κύβος ερρίφθη! Σέντρα για τον ΠΑΟΚ Β

Πρόταση-σεισμός της FIFA για το ποδόσφαιρο

Ο Λουτσέσκου τους… αφύπνισε

Θεσσαλονίκη-Parken τέσσερα λεπτά δρόμος

Θρίαμβος με κορεάτικο αέρα για τον ΠΑΟΚ!

Έγινε Αχίλλειος πτέρνα…

Εκτός αναμέτρησης ο Στάγκε (pic)

Κοπεγχάγη: «Έρχονται 1000 οπαδοί του ΠΑΟΚ»

Ώρα Κοπεγχάγης για τον ΠΑΟΚ

Η «νέα» χωρητικότητα της Τούμπας

Όλο το βάρος στην τακτική

Οι δοκιμές για Κοπεγχάγη

Η τελευταία πριν τη μάχη (pics+videos)

Επιτέλους επιστροφές για τον Λυκογιάννη

Ο ΠΑΟΚ πάει NBA (video)

Τζόουνς: «Θέλω να ξαναπαίξω στον ΠΑΟΚ»

Πάρτι στην πρεμιέρα για Γιάννη και Μπακς (videos)

Ατομικό και πάλι ο Λοβ

Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ- Γαλατασαράι!

Επαφές στη FIBΑ Europe για τον Λιόλιο

Δίωξη στον Παναθηναϊκό

Τελείωσε τον Σεμέδο πριν τον ΠΑΟΚ ο ΟΣΦΠ

Μποΐλεσεν: «Μιλήσαμε με Οικονόμου-Ζέκα για ΠΑΟΚ»

Θόρουπ: «Δυνατή και ποιοτική ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Βόλος: «Μπλόκο» και στους φίλους του ΠΑΟΚ

Περιμένουν τους ΠΑΟΚτσήδες στην Κοπεγχάγη! (video)