Ακόμα δύο χρόνια με 18 ομάδες

Για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ και τις αδειοδοτήσεις μίλησε ο πρόεδρος της λίγκας Γιάννης Μώραλης ο οποίος τόνισε πως πλέι οφ θα έχουμε και του χρόνου

Πλέι οφ και του χρόνου δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας, Γιάννης Μώραλης,  τονίζοντας ότι υπάρχει σχετική σύμβαση με την Νοva και τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα θα συνεχιστεί ο συγκεκριμένος θεσμός. Τηρουμένων των αναλογιών είμαστε ικανοποιημένοι. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η μοναδική “μεγάλη” ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και οι άλλες αποτελούν τις εκπλήξεις της σεζόν.

Υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες, αφού πέρασε ένα μεγάλο διάστημα μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των πλέι οφ και ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Μακάρι να μην ξεκαθαρίσει η κατάσταση την επόμενη ή την προτελευταία αγωνιστική για να δούμε μάχες μέχρι το τέλος“, είπε αρχικά στον Novasportfm 94.6 ο πρόεδρος της Λίγκας.

Για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν με την παρουσία 18 ομάδων και αν ισχύει η ευχή που είχε δώσει πριν από την έναρξη της φετινής κούρσας να μην αποχωρήσει κάποια ομάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων:

“Θα παραμείνει η ευχή. Θέλουμε να δούμε και ποιοι θα προβιβαστούν από τη Football League. Υπάρχει ένα ασταθές περιβάλλον στη χώρα. Θέλαμε οι ομάδες να μην “σκάσουν” οικονομικά και να συνεχίσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν θέλαμε να κάνουμε προβλέψεις, αφού όποτε πέφτουμε έξω ακούμε την κριτική ολόκληρου του κόσμου σε βάρος μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Άρη στο πρωτάθλημα, ο οποίος έχει αβέβαιο οικονομικό μέλλον. Έχουμε βέβαια την ΑΕΚ που υποβιβάστηκε, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος δείχνουν πως μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματά τους, και η μόνη ομάδα που περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει είναι ο Άρης. Για αυτό θα κάνουμε την ίδια ευχή”.

Για πόσα χρόνια θα συμμετέχουν 18 σύλλογοι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας:

“Θα πω τη δική μου εισήγηση, τη σεζόν 2015/16 να επανέλθουμε στις 16 ομάδες. Για δύο χρόνια θα είμαστε 18 ομάδες. Η εισήγηση θα είναι να επανέλθουμε στις 16 ομάδες, αν και η ΕΠΟ είναι εκείνη που αποφασίζει. Η εισήγησή μας για του χρόνου θα είναι να υποβιβάζονται τρεις και να προβιβάζονται τρεις ομάδες. Όταν εμείς θα επανέλθουμε στις 16 θα υποβιβαστεί μεγαλύτερος αριθμός ομάδων. Πρέπει να έχουμε έναν σχεδιασμό για να δώσουμε ένα συνολικό μήνυμα στους φιλάθλους. Αν κάτσουμε όλοι οι φορείς (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League) να συζητήσουμε θα τα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα υλοποιήσιμο πλάνο και απόλυτα δίκαιο για όλους”.

Για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ και είχαν προβλήματα και την περσινή σεζόν:

“Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε καμία βελτίωση τη χρονιά που πέρασε. Δεν μπορούμε να βάζουμε και τις έξι ομάδες στο ίδιο καζάνι. Πέρσι υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα από κάποιες ομάδες. Ο ΟΦΗ, για παράδειγμα, έχει βελτιωμένα στοιχεία και ο Πανιώνιος έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, όμως όλα τα στοιχεία τα γνωρίζει η ΕΠΟ. Πρέπει να ισορροπήσουμε στα νέα δεδομένα. Παλιότερα υποβιβάζονταν οι ομάδες, πέρσι βάλαμε άλλες τιμωρίες και τώρα θέλουμε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό.

Πέρσι εκείνο που λέγαμε ήταν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2015 να δούμε τις ομάδες να παίρνουν άνετα τις αδειοδοτήσεις και να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Δεν με προβληματίζει ότι κάποιες ομάδες δεν θα αδειοδοτηθούν, για αυτό χαλαρώσαμε τα μέτρα για να τονώσουμε το κομμάτι του ανταγωνισμού.

Θέλουμε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος ανταγωνισμός απέναντι σε εκείνον που πληρώνει κανονικά και δεν αντιμετωπίζει η ομάδα του κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρό μας και στη χώρα και νομίζω ότι έγινε μία καλή διαχείριση στο σύνολο των ομάδων της Σούπερ Λίγκας”.

Για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν κατά της ΕΠΟ από τις ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και εκδικάζονται την Τρίτη:

“Το γενικό σχόλιό μου είναι ότι μία αντιπαράθεση μεταξύ… αντιπολίτευσης και… κυβέρνησης -όπως σχολιάζεται από αρκετούς- δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Δεν θα αναφερθώ στους έξι λόγους που επικαλούνται οι κ.κ. Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου. Θα μιλήσω μόνο για τον έναν που αφορά τη Σούπερ Λίγκα, σχετικά με το μνημόνιο που υπογράψαμε η Σούπερ Λίγκα, Football League, ΠΣΑΠ και ΕΠΟ. Θα προτιμούσαμε να εκλείπει από τους λόγους που κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Το μνημόνιο το θέλαμε το σύνολο των ομάδων της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών και της ΕΠΟ και ήταν μονόδρομος.

Ήταν απαραίτητο αυτό και έγινε απολύτως νόμιμα και με απόλυτη ομοφωνία. Δεν μπορεί να υπάρχουν ρυθμίσεις σε όλη τη χώρα και στο ποδόσφαιρο να μην υπάρχει. Δεν βλέπω γιατί αυτό θα πρέπει να είναι ένας λόγος να εκπέσει το Συμβούλιο, αφού αντέδρασαν ελάχιστοι ποδοσφαιριστές και γενικά το ποδόσφαιρο υπέγραψε και συμφώνησε με την συγκεκριμένη ενέργεια. Αυτό ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Σούπερ Λίγκας και της Football League μαζί με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ και του ΠΣΑΤ. Και επειδή μία από τις Ενώσεις που προσέφυγαν είναι και αυτή του Ηρακλείου, θέλω να πω ότι ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να παίξει στη Σούπερ Λίγκα χωρίς το μνημόνιο και μάλιστα πρωτοστάτησε σε αυτό. Ο κ. Πουλινάκης πρωτοστάτησε και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το μνημόνιο.

Θα υποστηρίξω παντού τη συγκεκριμένη ενέργεια που αφορά έμμεσα τη Σούπερ Λίγκα. Θα σταθούμε στο πλευρό της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο κομμάτι, αφού είναι κάτι που ζητήσαμε εμείς και διαπιστώσαμε ότι είναι μονόδρομος. Υπεγράφη από τους ποδοσφαιριστές και δεν βλέπω για ποιον λόγο να γίνεται τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα από τα βασικά επιτεύγματα της φετινής χρονιάς. Την Τρίτη όλα αυτά θα κριθούν στο Ειρηνοδικείο και αν κληθούμε από την ΕΠΟ, θα παρέμβουμε”.

Για το μέλλον του στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας:

“Δεν είναι σημαντικό θέμα για να ασχοληθούμε. Όλοι οι πρόεδροι αποχώρησαν μετά τον πρώτο χρόνο της θητείας τους. Θα το δούμε στο επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας”.

Για τον νικητή του αποψινού τελικού του Champions League ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου:

“Από μικρός ήμουν Μπάγερν, λόγω… χρώματος. Σε αυτά τα παιχνίδια βαραίνει πάρα πολύ η φανέλα. Αν έκανα κάποιο προγνωστικό, θα ήταν υπέρ της Μπάγερν. Σε τέτοια ματς μετράει η φανέλα και η εμπειρία των παικτών. Η φανέλα της Μπάγερν είναι πάρα πολύ βαριά”.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ανησυχία για Αντρίγια στον ΠΑΟΚ!

O Λουτσέσκου «έφτιαξε» τον Μάρκος Αντόνιο

Ο Ζιρού πήρε σημαντική απόφαση

Ανατροπή στο 92΄ ο Παναιτωλικός

Ζάκοτς: «Ο Θεός μας βοήθησε στην πρόκριση»

Η ΚΕΔ ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ευρωπαϊκός «αιμοδότης» της Ελλάδας ο ΠΑΟΚ!

Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ

Το… ζόρι τους ο Λουτσέσκου!

Αμπέλ: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω»

«Καρδιοχτύπησε» αλλά έγραψε ιστορία!

Διαιτητές: «Δεν σφυρίζουμε μέχρι…»

Live: ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο!»

Tάισον, ένας… έφηβος 36άρης

Κύπελλο: Βήμα πρόκρισης για Πανσερραϊκό (video)

Επιτέλους… τηλεοπτική η Super League 2!

Από πού να φυλαχτείς;

Ανησυχία για Αντρίγια στον ΠΑΟΚ!

Έπαθε πλάκα το Conference League με ΠΑΟΚ

Ξανά πρωταθλητής ο Αμπέλ Φερέιρα

Ομολόγησε τις… βουτιές ο Τζόρτζεβιτς!

Με τον κόσμο του στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ!

Mega… κλάμα στη Super μπάλα! (videos)

Δίπλα στον ΠΑΟΚ Β Τάισον-Βιεϊρίνια (pics)

Με αρκετές απουσίες κόντρα σε Λαμία ο ΠΑΟΚ!

Η επιστροφή του Λύρατζη (pics)

Όνειρα χειμερινής νύχτας

«Βόμβες» ΠΑΟΚ για ΕΡΤ! (pic)

Η πρόκριση άφησε… λαβωματιές

Βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ στο Ιβανώφειο

Αποθέωση για Σαββίδη- Λουτσέσκου στην Τούμπα!

Επική ανατροπή με νικητή τον ΠΑΟΚ!

Πουθενά μόνος του ο ΠΑΟΚ! (video)

Βλέπει ΠΑΟΚ Β ο Κούτσιας (pic)

Αδιανόητες απειλές δέχθηκε ο Παπαπέτρου

Ντεμπούτο, αποθέωση και συγκίνηση! (pics)

Χωρίς τρεις στην Τούμπα η Λαμία

Η πιο ΠΑΟΚτσήδικη αγκαλιά έφτασε στην Κορέα!

O Λουτσέσκου «έφτιαξε» τον Μάρκος Αντόνιο

Τριάρα, πρωτάθλημα και κύπελλο και ευρωπαϊκό (video)

Ανησυχία για Αντρίγια στον ΠΑΟΚ!

Ευρωπαϊκός «αιμοδότης» της Ελλάδας ο ΠΑΟΚ!

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο!»

Tάισον, ένας… έφηβος 36άρης