Αποκαλυπτικός ο Χάτσερ!

Αποκαλυπτικός όσο ποτέ εμφανίστηκε ο Ουίλιαμ Χάτσερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΣΠΟΡ του Βορρά λίγο πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένς Πολιτείες που παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και την επόμενη περίοδο… Στη μισή ουσιαστικά σεζόν, ο Ουίλ Χάτσερ δεν ήταν απλά ο μόνος ξένος του ΠΑΟΚ. Ηταν και ο μόνος […]

Αποκαλυπτικός όσο ποτέ εμφανίστηκε ο Ουίλιαμ Χάτσερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΣΠΟΡ του Βορρά λίγο πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένς Πολιτείες που παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και την επόμενη περίοδο…

Στη μισή ουσιαστικά σεζόν, ο Ουίλ Χάτσερ δεν ήταν απλά ο μόνος ξένος του ΠΑΟΚ. Ηταν και ο μόνος “καθαρός” πόιντ γκαρντ της ομάδας. Όμως δεν κρύφτηκε όταν το απαίτησαν οι περιστάσεις, ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες και ευθύνες, δείχνοντας πως μπορεί να μην είναι αυτό που θέλουν οι “παντογνώστες” και οι “κριτές”, αλλά είναι παίκτης της ομάδας.

Ο Αμερικανός πήρε τα ξημερώματα το αεροπλάνο της επιστροφής για τις ΗΠΑ και λίγο πριν το κάνει, μίλησε στα ΣΠΟΡ για τη σεζόν που έφυγε. Γι’ αυτά που του άρεσαν και εκείνα που δεν του… άρεσαν. Για την ομάδα, τον Σούλη Μαρκόπουλο, τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά και την προοπτική επιστροφής του για μία δεύτερη σεζόν στον “Δικέφαλο”.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο τέσσερις μέρες από το άδοξο, ομολογουμένως, τέλος της σεζόν και η αλήθεια είναι πως το ερώτημα αν το πρόσημο είναι θετικό ή αρνητικό, είναι δύσκολο να απαντηθεί από πολλούς. Όχι όμως για τον Χάτσερ: “Είμαι της φιλοσοφίας να μην κοιτάω ποτέ ένα μεμονωμένο γεγονός όσο σημαντικό και αν είναι. Θέλω να κοιτάζω πίσω, στην αρχή της διαδρομής. Κάνοντας λοιπόν στο μυαλό μου την ανάλυση από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, για μένα το πρόσημο είναι ξεκάθαρα θετικό. Βελτιωθήκαμε, εξελιχθήκαμε ως ομάδα. Είχαμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια και ανάλογες νίκες. Είχαμε και σκαμπανεβάσματα όμως και αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα στη διάρκεια μιας μεγάλης σεζόν.

Ημασταν 4οι στην κανονική περίοδο και αυτό δείχνει πολλά. Σίγουρα δεν τελειώσαμε τη σεζόν όπως θα θέλαμε, όμως, αυτό δεν μπορεί να περιορίσει την προσπάθεια που κατεβάλλαμε και την εικόνα που είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημά της”.

Για τον Χάτσερ η επιστροφή στην πατρίδα θα αργούσε τουλάχιστον ένα 20ήμερο εφόσον ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρεθύμνου. Ο Αμερικανός έχει ξεκάθαρη εικόνα για το “μαύρο κουτί” του αποκλεισμού: “Ξέραμε από την αρχή ότι είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Το διαπιστώσαμε και στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Προς το τέλος της σεζόν η κούραση και κυρίως οι τραυματισμοί του Λάζαρου και του Τσαϊρέλη δεν μας επέτρεψαν να είμαστε όπως έπρεπε και θέλαμε. Δεν ψάχνουμε όμως για δικαιολογίες. Κάναμε όλοι μας ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι έπαιξαν καλύτερα και στα δύο παιχνίδια”.

Στις πρώτες σκέψεις για την επόμενη σεζόν, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μιλούν ήδη ανοιχτά και μάλιστα δημόσια για τη διάθεση να φέρουν τον Χάτσερ και για την επόμενη σεζόν. Ο ίδιος δίνει προτεραιότητα στον “Δικέφαλο”: “Η Θεσσαλονίκη είναι ένα πολύ ωραίο μέρος. Εδώ βρέθηκα πολύ κοντά με ανθρώπους και έχτισα κάποιες δυνατές σχέσεις. Αν έρθει και επίσημα μία πρόταση από τον ΠΑΟΚ θα πω στον ατζέντη μου να την λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του. Για μένα προτεραιότητα θα έχει ο ΠΑΟΚ και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες προσφορές για μένα. Για μένα αυτήν τη στιγμή το ζητούμενο είναι να ξεκουραστώ, να δω τους ανθρώπους μου και σε μερικές εβδομάδες ή ένα μήνα φαντάζομαι ότι θα έχω νεότερα. Αισθάνομαι πως αν με θέλει η ομάδα θα πρέπει να της δώσω τον πρώτο λόγο, ώστε να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη”.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος

Ο Χάτσερ στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο ότι οι δύο βασικοί ψηλοί της ομάδας, Παπαδόπουλος και Τσαϊρέλης, έπαιξαν στα πλέι οφ χωρίς να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λόγω των τραυματισμών τους. Ο πρώτος ταλαιπωρήθηκε σε όλη τη σεζόν, ο δεύτερος δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα της απόδοσης που είχε πριν τραυματιστεί. Ο Χάτσερ σημειώνει: “Το ξαναείπα. Δεν ψάξαμε ποτέ για δικαιολογίες. Είναι εύκολο να επικαλεστείς τα προβλήματα. Είναι φυσιολογικό στη διάρκεια μιας σεζόν να έχεις και τραυματισμούς. Όμως ο Λάζαρος είχε αυτό το πρόβλημα στο γόνατο όλη τη χρονιά, ο Τσαϊρέλης ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο δίμηνο, στην αρχή ήταν ο Χαραλαμπίδης, μετά εγώ και ο Μαργαρίτης”.

Μέσα σε όλα αυτά υπήρξε βέβαια και η αποχώρηση των Μαγκράθ και Χαριτόπουλου: “Η αλήθεια είναι πως η απώλεια αυτών των παιδιών μας άλλαξαν πολύ. Επρεπε να αλλάξουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας αφού επρόκειτο για δύο παίκτες που έδιναν κάτι παραπάνω. Θεωρώ όμως πως μετά την αποχώρησή τους, κάναμε καλή δουλειά δεδομένων των συνθηκών. Πετύχαμε κάποιες καλές νίκες χωρίς αυτούς αν και είναι δεδομένο ότι αλλάξαμε ως ομάδα”, κατέληξε ο Χάτσερ.

«Ευχαριστώ για την στήριξη»

Οι τραυματισμοί κάνουν δύσκολη τη ζωή κάθε αθλητή. Σε κάποιες περιπτώσεις του κοστίζουν και τη δουλειά, ειδικά στο μπάσκετ που τα συμβόλαια “σπάνε” πιο εύκολα. Ο Ουίλ Χάτσερ βρέθηκε σχετικά κοντά σ’ αυτήν τη θέση, αν όχι με βάση τις σκέψεις της ομάδας όταν τραυματίστηκε, σίγουρα με βάση την κριτική που δέχτηκε. Δέχτηκε έντονη ψυχολογική πίεση, αφού αντιλήφθηκε τη φημολογία της εποχής που ήταν εις βάρος του. Γιατί είχαν προηγηθεί τρεις τέσσερις κακές εμφανίσεις που σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του που τον άφησε εκτός για ένα μήνα, έκαναν την κατάσταση πιεστική γι’ αυτόν: “Ξέρω ότι οι ομάδες πολλές φορές σ’ αυτές τις περιπτώσεις κάνουν αλλαγές. Ξέρω, επίσης, πως εκείνη την εποχή δέχτηκα κριτική από μερίδα του τύπου, ότι υπήρχαν άνθρωποι που ισχυρίζονταν ότι δεν είμαι καλός για τον ΠΑΟΚ”. Το προπονητικό επιτελείο και οι διοικούντες όμως τον στήριξαν, κρατώντας τον στην ομάδα αρχικά, αλλά προετοιμάζοντάς τον για την επιστροφή του στη συνέχεια:

“Αυτή η στήριξη σήμαινε πολλά για μένα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων γι’ αυτήν τη στάση που τήρησαν ο κόουτς Σούλης και οι άνθρωποι της διοίκησης. Όταν τραυματίστηκα, ο κόουτς με πήρε στην άκρη και άνοιξε κουβέντα μαζί μου. Μου είπε ότι πιστεύει σε μένα και ότι δεν θα έπρεπε τίποτα να με επηρεάζει. Και οι συμπαίκτες μου όμως ήταν στο πλευρό μου, δείχνοντας πως με στήριζαν με τον τρόπο τους. Όταν γύρισα από τον τραυματισμό έδειξα τι πραγματικά αξίζω. Ημουν πεινασμένος”.

Στην ερώτηση αν θεωρεί πως με την εικόνα του μετά τον τραυματισμό έδωσε απαντήσεις σ’ αυτούς που τον έβγαζαν “λίγο” και σχεδόν… απαιτούσαν την “καρατόμησή” του, ο Χάτσερ είπε με ειλικρίνεια: “Ναι, πιστεύω πως έδωσα απαντήσεις, αλλά δεν κρατάω κακία. Εγώ ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές μου και δεν αμφέβαλα ποτέ γι’ αυτές”.

«Ο κόσμος έκανε τη διαφορά»

Ο Χάτσερ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και όπως λέει δεν ήξερε τι να περιμένει. Εντυπωσιάστηκε από το γήπεδο του ΠΑΟΚ το οποίο όμως δεν είδε γεμάτο: “Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις σε άδειο γήπεδο. Η έδρα είναι αυτή που πιέζει τον αντίπαλο, δίνει επιπλέον ενέργεια στην ομάδα. Κάναμε 11/11 στο γήπεδό μας μέχρι ενός σημείου οπότε δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το φαινόμενο, αν και ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με παράδοση και κόσμο. Περίμενα τον κόσμο, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου”.

Στο διάστημα της απουσίας του, λόγω του τραυματισμού, ο Χάτσερ υποχρεώθηκε να χάσει το νικηφόρο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν κρύβει πως τον στεναχώρησε. Ο Αμερικανός μίλησε για τις εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα: “Ξέρω ότι δεν είναι όπως παλιά, όμως, είναι πάντα καλά για έναν Αμερικανό να παίζει εδώ. Υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ομάδες αλλά και πολλοί καλοί προπονητές. Γενικά είναι σε υψηλό επίπεδο. Μπορώ να πω ότι χάρηκα που έπαιξα εδώ”.

«Ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ»

Το μέγα… φιλοσοφικό-μπασκετικό ερώτημα είναι αν μπορεί μια ομάδα που βασίζει το παιχνίδι της στο “πέντε εναντίον πέντε” να αντιμετωπίσει μία ομάδα που τρέχει και σουτάρει τρίποντα σαν… τρελή: “Είναι δύσκολο. Όταν παίξαμε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που έχουν ένα πιο φυσιολογικό τρόπο παιχνιδιού τα πήγαμε καλύτερα. Όλα είναι υπόθεση “ματς απ”. Ο Λάζαρος έπρεπε να γυρνάει στο τρίποντο για να μαρκάρει. Ετσι όπως ήταν “χτισμένη” η ομάδα μας δεν ήταν εύκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα που σουτάρει πολλά τρίποντα. Αυτό το στιλ παιχνιδιού δεν είναι πάντα εύκολο να το αντιμετωπίσεις, ειδικά αν αυτά τα σουτ τα παίρνουν και οι ψηλοί”.

Ο Χάτσερ, πάντως, ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στα δύο ματς με τους Κρητικούς έχοντας αθροιστικά: 38 πόντους, 5/6 βολές, 12/25 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 6-0 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα και πέντε λάθη.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Live: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ

Έγραψε ξανά ιστορία ο Τζόλης

Η… πρώτη του Τσιγγάρα

Την έκανε… πελάτισσα ο Τζόλης

Πήρε… δώρο ο Βαρέλα

Πω πω μια ΠΑΟΚΑΡΑ (videos)

Τίμησαν την μνήμη του Μαραντόνα (pic)

Υποκλίθηκε στον Γκαρσία ο Α. Ζίβκοβιτς

Τρίμπαλο… η ΑΕΚ από τη Ζόρια

Έτσι κατεβαίνει η PSV

Με Τσιγγάρα στην ενδεκάδα!

«Καλή επιτυχία ΠΑΟΚΑΡΑ» (pic)

MVP ο… χρυσός σκόρερ Ελ Καντουρί!

Προβληματισμός για Άκπομ στην Μίντλεσμπρο

Α. Ζίβκοβιτς: «Να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό»

Ανοιχτοί λογαριασμοί με PSV

Ξεφτίλισε τον Αρβανίτη ο Α.Σ. ΠΑΟΚ!

Αποθεώνει τον ΠΑΟΚ η UEFA!

Ανάρτηση – γρίφος από Ζαμπά

H συγκίνηση Γκαρσία για Μαραντόνα

Οι δοκιμές του Γκαρσία για PSV

To δώρο του Μαραντόνα στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Το… μήνυμα του Γιώργου Σαββίδη (pic)

Ολοταχώς για τα… 36 Κρέσπο-Βαρέλα

Τα είπε με Γιάνκερ ο Σβαμπ (video)

Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία

O ΠΑΟΚ… οδηγός για την Τβέντε

«Πολύ σωστή η φιλοσοφία του Γκαρσία»

Γκολάρα Πέλκα με τακουνάκι (video)

To ρεκόρ που μοιράζονται ΠΑΟΚ-PSV

Όλη η δράση του Champions League

Προβληματισμός για Άκπομ στην Μίντλεσμπρο

10ετες συμβόλαιο σε Μέσι δίνει η Σίτι!

Ανυπόμονος ο Ουαγκέ (pic)

Βγάζουν κόμπλεξ για τη νέα Τούμπα!

O Mοράτα γλίτωσε την Γιουβέντους

Προανάκριση για το πόρισμα της ΕΕΑ!

Το τούνελ με τις φάπες πήγε Ολλανδία (video)

Δούκας: «Πρωταθλητές στην κυβίστηση» (pics)

Συνεχίζει στο Κατάρ ο Βασιλειάδης

Το «ψάχνει» ο Ζίβκοβιτς

Live: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ

Έγραψε ξανά ιστορία ο Τζόλης

Η… πρώτη του Τσιγγάρα

Την έκανε… πελάτισσα ο Τζόλης

Πήρε… δώρο ο Βαρέλα

Πω πω μια ΠΑΟΚΑΡΑ (videos)

Τίμησαν την μνήμη του Μαραντόνα (pic)

«Καλή επιτυχία ΠΑΟΚΑΡΑ» (pic)

Τσαλμπούρης: «Είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ»

«Βόμβες» ΠΑΟΚ για ΕΡΤ και Ολυμπιακό!

Τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Άρη

Επέστρεψε με απουσίες ο ΠΑΟΚ (video)

Συνεχίζει στο Κατάρ ο Βασιλειάδης

Στο Σαράγιεβο Μαργαρίτης- Κακλαμανάκης

Τρίμπαλο… η ΑΕΚ από τη Ζόρια

Έτσι κατεβαίνει η PSV

Τα πλάνα του Σμιντ για ΠΑΟΚ

PSV: «Ξεκάθαρη η αποστολή μας» (pic)

Κλάψα Μαρινάκη για τη διαιτησία

Η Σίτι πήρε το πιο εύκολο διπλό της στο Ch. League